بیانیه نهضت آزادی ایران

صداوسیما و رسانه های اجتماعی در انحصار گروهی خاص

با تأسف باید گفت سازمان صداوسیما، به‌جای ایفای این رسالت خطیر، بیش از پیش نشان داد که به بازوی انحصاری یک جریان خاص درون حاکمیت بدل شده است، نه رسانه‌ای که نماینده همه آحاد ملت باشد. این روند، تازگی ندارد؛ اما در ماه‌های اخیر به نقطه‌ای رسیده که دیگر قابل چشم‌پوشی نیست.
سانسوراظهارات رئیس‌جمهور درباره اعتراضات دی‌ماه در یک برنامه زنده، قطع ناگهانی پخش به محض طرح انتقاد از رویکرد گزینشی صداو سیما و تحریف آشکار گزارش دیدار رئیس‌جمهور با خانواده‌های داغدار جان‌باختگان دی‌ماه و توهین آشکار یکی از مجریان شبکه افق به جانباختگان اعتراضات مذکور وجدان عمومی جامعه را جریحه دارکرد که همگی گواهی است براین‌که رویکرد گزینشی و جناحی صداوسیما، حتی به بالاترین مقامات اجرایی کشور نیز رحم نمی‌کند. تجربه مشابه رئیس مجلس، که مصاحبه از پیش ‌ضبط ‌شده او نیز دستخوش همین رویکرد شد، نشان می‌دهد این معضل، شخصی یا مقطعی نیست؛ ساختاری است.
نهضت آزادی ایران این رویه را که رسانه‌های مستقل را نه با گفت‌وگو و اصلاح، بلکه با ابزار پرونده قضایی ازمیدان به‌در می‌کند، محکوم می‌کند و آنرا نمونه آشکار دیگری ازسیاست یکسان‌سازی فضای رسانه‌ای کشور با دیدگاه خاص می‌داند.
📌این وضعیت را نمی‌توان با تغییر افراد اصلاح کرد، چرا که مسئله در نفس ساختار نهفته است: تا زمانی که انتصاب، نظارت و خط‌مشی صداو سیما تغییر نکند و نظرات و خواست گروه های اجتماعی مختلف را منتشر نکند، هر مدیر جدیدی، دیر یا زود، در همان چارچوب بازتولید خواهد شد.
نهضت آزادی ایران سیاست سانسور، گزینش‌گری و تحریف اخبار در سازمان صداوسیما را قویاً محکوم می‌کند و خواستار پاسخگویی روشن و شفاف مدیریت ارشد این سازمان، فراتر از برکناری یک مجری یا مدیر شبکه، در برابر افکار عمومی ملت است؛ همچنین پرونده‌سازی قضایی علیه رسانه‌های مستقل صوتی وتصویری را محکوم می‌کند وآن را نمونه آشکار دیگری از سیاست حذف صداهای مستقل از فضای رسانه‌ای کشور می‌داند.
نهضت آزادی ایران بر ضرورت پایان‌دادن به انحصار دولتی-جناح خاص بر صدا و تصویرکشور، صدور مجوز قانونی برای فعالیت رسانه‌های تصویری خصوصی و مستقل، و توقف فیلترینگ گسترده پلتفرم‌های اطلاع‌رسانی مانند یوتیوب و شبکه‌های اجتماعی تأکید می‌کند؛ چرا که این انحصار، به‌جای کاهش تنش، تنها بر بی‌اعتمادی عمومی وشکاف اطلاعاتی میان حاکمیت وملت می‌افزاید، و از حاکمیت می‌خواهد در چارچوب یک برنامه اصلاحی مشخص و زمان‌بندی ‌شده، گام‌های عملی برای تبدیل صداوسیما از رسانه در اختیار یک جناح خاص، به یک نهاد رسانه عمومی و مستقل- با هیئت امنای منتخب و نماینده واقعی طیف‌های گوناگون جامعه ایران-بردارد.
📎متن کامل بیانیه را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-08-31-5
📎با ما از طریق آدرس زیر در تماس باشید.
@Nehzatazadiran
✅ @mellimazzhabi

مطالب مرتبط

۳- معنویت مدنی و مترقی

برای شریعتی، سه‌گانه آزادی، عدالت اجتماعی و معنویت (آزادی، برابری و عرفان) ، ترکیبی مکانیکی از سه مفهوم متمایز نیست. بلکه رویکردی دیالکتیکی به سوی رهایی فردی و اجتماعی است؛ این سه وجه را به عنوان ابعاد جدایی‌ناپذیر انسان و جامعه به هم پیوند می‌دهد. در یک جمع‌بندی، سه‌گانه رهایی شریعتی، که هسته اصلی گفتمان اوست، به نوعی سوسیالیسم دموکراتیک اخلاقی/انسان‌گرا ترجمه میشود. این الگوی آرمانی به نظریه‌پردازی در باب نقش معنویت مدنی در حوزهٔ عمومی نیاز دارد تا به مدلی سیاسی و عملی قابل اجرا تبدیل شود. بنابراین، برای شریعتی بالغ، نقش دین در سطح دولت، غیررسمی و بدون چارچوب حقوقی و نهادی است؛ با این حال، دین می‌تواند نقش سازنده‌ای در ارائهٔ چشم‌اندازی معنوی در سیاست و ایفا کند و در خدمت نظریه سه‌گانه رهایی او قرار گیرد.

الإسلام واحداً و متعدداً نام مجموعه‌ای است که زیر نظر نویسنده و پژوهشگر نام‌آشنای تونسی دکتر عبدالمجید الشرفی و توسط انتشارات دار الطلیعه منتشر میشود. تاکنون شانزده کتاب از این سلسله پژوهش‌ها به چاپ رسیده است. الإسلام الخارجی، اسلام المتکلمین، الإسلام السنی، الإسلام الشعبی، الإسلام الحرکی، اسلام الفلاسفه، الإسلام فی المدینه، الإسلام الأسود، الإسلام الآسیوی، اسلام الفقهاء، اسلام المتصوفه، اسلام المجددین، الإسلام العربی، اسلام عصور الإنحطاط، اسلام الأکراد، اسلام الساسه. همان‌طور که از نام این مجموعه پیداست، به‌نظر نویسندگان و در رأس آن‌ها ناظر پروژه، اسلام در حالی که واحد است،

نهضت آزادی ایران، ضمن محکومیت حمله تروریستی دولت آمریکا:

نهضت آزادی ایران ضمن محکومیت حمله تروریستی دولت آمریکا علیه سردار قاسم سلیمانی خواستار خویشتن‌داری و صبوری و مآل اندیشی و پرهیز از اقدامات عجولانه شد. 

مطالب پربازدید

مقاله