صادق لاریجانی:

بحث برخورد با مظاهر بدحجابی سطحی است/ باید با علت برخورد کرد نه با معلول

رییس قوه قضاییه با بیان این که «بحث برخورد با مظاهر بدحجابی سطحی است» گفت: ما باید لایه های زیرین را درست کنیم در غیر این صورت با معلول برخورد کرده ایم نه با علت.

به گزارش ایسنا،  صادق آملی لاریجانی در دیدار نخبگان و اعضای هیات علمی دانشگاه های استان آذربایجان غربی با اشاره به تاکید رهبر جمهوری اسلامی بر توجه به سبک زندگی اظهار کرد: سبک زندگی با کیفیت پوشاک، خوراک، مسکن و رفتار ما با بزرگترها و خویشاوندان مشخص می شود.

وی افزود: ما در اهمیت این که سبک زندگی مان چیست تردیدی نداریم، اما بحث اینجاست که چرا امروز وضعیتی داریم که فکر می کنیم چالشی است. گاهی احساس می کنیم فرزندان آن حرمتی که باید برای بزرگترها قائل باشند را قائل نیستند و گاهی خویشاوندان از رعایت نشدن صله رحم گله می کنند.

رییس قوه قضاییه گفت: زمانی کمترین ذره نان را از روی زمین جمع می کردیم، اما الان در رستوران ها ببینید چطور عمل می شود.

وی گفت: این وضع که برای ما پیش آمده و بیش از یک قرن است که برای مغرب زمین پیش آمده لایه های زیرینی دارد و این لایه ها چیزی است که در مغرب زمین به نام مدرنیته یا تجدد مطرح است.

آملی لاریجانی اظهار کرد: ممکن است در فلان شهر آمریکا فیلم بسازند و این فیلم در همه جا پخش می شود، اما فیلم سازی زمینه های بسیاری داشته تا به اینجا رسیده است.

وی با بیان این که «فردگرایی از مبانی تجدد و مدرنیته است» گفت: عقل ابزاری در غرب باعث شده که غرب فقط به دنبال کثرت تولید باشد. آمریکایی که اینقدر ادعا دارند حاضر نشدند به کنوانسیون مربوط به لایه ی ازن بپیوندند و گفتند در این صورت خیلی از کارخانه های ما تعطیل می شود.

رییس قوه قضاییه افزود: وقتی تلقی ما از انسان و هستی این شد که هر کدام از ما مسیری داریم و هر کس راه خود را تعیین می کند، هیچ کس با همسایه ی خود کاری ندارد. این امر در سیاست هم مصداق دارد و افراد در دخالت در عالم سیاست هم بی انگیزه می شوند. مثلا می گویند در غرب آزادی و حق رای وجود دارد، اما 25 درصد از مردم رای می دهند زیرا انگیزه ندارند.

آملی لاریجانی با بیان این که «ما به عنوان انسان های مومن و معتقد باید طور دیگری به انسان نگاه کنیم» گفت: ممکن است ما از رفتار فرزندان یا حجاب آنها ناراضی باشیم اما اینها در سطح است و ما باید چیزهای دیگری را درست کنیم. برخی از افراد متدین که خیلی هم از وضعیت حجاب ناراحت هستند- که البته این ها باید سر جای خود رعایت شوند- گرفتار چیزهای دیگری هستند.

خاطرنشان می شود این سخنان صادق لاریجانی از آنجا مهم است که بحث برخورد با پوشش زنان در سال های اخیر زمینه ساز نارضایتی ها و تنش های زیادی در ایران شده است.

 

 

وی ادامه داد: ما نمی گوییم با مظاهر نباید برخورد کنیم، زیرا هر چیزی در چارچوب قانون باید انجام شود، ولی نگاه توحیدی به انسان نگاه دیگری است و ما تا لایه های زیرین را درست نکنیم با معلول برخورد کرده ایم نه علت.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله