محاکمه زنانی که در دوران جنبش زن، زندگی، آزادی بازداشت شده بودند

محاکمه ۱۲ فعال حقوق زنان ایران روز پنج‌شنبه محاکمه می‌شوند

ملی مذهبی _ جلسه رسیدگی به اتهامات ۱۲ فعال حقوق زنان ساکن رشت، روز پنجشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد. مجموعه بیدارزنی، روز دوشنبه ۷ اسفند با اعلام این خبر نوشت دادگاه این فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی رشت به ریاست قاضی مهدی راسخی در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت، برگزار خواهد شد.

سارا جهانی، هومن طاهری، یاسمین حشدری، شیوا شاه‌سیاه، نگین رضایی، واحده خوش‌سیرت، متین یزدانی، آزاده چاوشیان، زهره دادرس، زهرا دادرس، جلوه جواهری و فروغ سمیع‌نیا ۱۲ فعال مدنی ساکن استان گیلان هستند که در موج گسترده بازداشت فعالین مدنی در ۲۵ مرداد امسال دستگیر شدند.

به نوشته بیدارزنی، بازداشت گسترده‌ی این فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی با یورش ماموران امنیتی به منازل شخصی آنها در شهرهای رشت، انزلی، لاهیجان و فومن صورت گرفت.

از این افراد، جلوه جواهری، یک ماه، زهره دادرس، ۴۷ روز، زهرا دادرس، یک ماه، هومن طاهری، یک ماه، سارا جهانی، ۴۷ روز، متین یزدانی، یک ماه، آزاده چاوشیان، یک ماه، فروغ سمیع نیا، ۵۰ روز، یاسمین حشدری، ۳۳ روز، شیوا شاه سیاه، ۱۱ روز، نگین رضایی، ۸ روز و واحده خوش سیرت، ۸ روز در بازداشت بودند و تا برگزاری جلسه دادگاه و صدور حکم نهایی، به قید وثیقه آزاد شدند.

بازداشت این فعالین حقوق زنان با اعتراض گسترده کنشگران سیاسی و مدنی روبرو شده و در شهریور ماه امسال، حدود ۳۰۰ نفر از کنشگران مدنی و فعالان حقوق زنان در بیانیه‌ای مشترک، ضمن محکومیت «بازداشت و تفتیش» منازل فعالان مدنی خواستار «آزادی بی قید و شرط» شهروندان و فعالان حقوق زن بازداشتی در گیلان شده بودند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله