پس از انتشار ترانه "روسریتو" مهدی یراحی بازداشت شد

نرگس محمدی: آوار ترانه مهدی یراحی بر سر حکومت دینی استبدادی

ملی مذهبی _ نرگس محمدی، فعال مدنی و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر از داخل زندان اوین پیامی در حمایت از مهدی یراحی، خواننده زندانی منتشر کرده است.او در این پیام با اشاره به بررسی لایحه حجاب در کمیسیون قضایی و نه در صحن علنی مجلس نوشته است: «مجلس ستم‌گذار حتی جسارت و شهامت طرح آن را در صحن علنی اش ندارد.»

این فعال مدنی به همراهی سه قوه در سرکوب زنان اشاره کرده و نوشته است: «[حکومت] تمام توانش را از “مجلس ستم‌گذار” ، ” سیستم قضایی کور عدالت” تا “دولت سرکوبگر” ، برای حفظ “حجاب اجباری “به کار گرفته است.»او تصریح کرده که مهدی یراحی با خواندن ترانه “روسریتو” تمامی اینها را به چالش کشیده است.
خانم محمدی همچنین لایحه حجاب را “دسیسه‌ای” برای “زندان، شکنجه و بازداشت زنان حتی کودکان محصل به منظور تسلط بر زن” دانسته است. مطابق یکی از اصول این لایحه، حتی دانش‌آموزان زیر ۱۸ سال در صورت رعایت نکردن حجاب اجباری جریمه و مجازات می‌شوند.

او پیام ترانه مهدی یراحی را این‌گونه عنوان کرده است: «مو، صدا، خنده، تن ، بوسه و زندگی را نمی‌توانید با ستم ، تبعیض و تحجر از زنان بربایید و ما به آزادی، برابری و دموکراسی متعهد هستیم.»

پس از انتشار ترانه “روسریتو” از سوی مهدی یراحی، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی با یورش به منزل او، این هنرمند را دستگیر کردند. مصطفی نیلی، وکیل او خبر داد که موکلش در تماسی با خانواده اعلام کرده که در زندان اوین بسر می‌برد. نیلی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت، مهدی یراحی گفته که “از نظر جسمی و روحی هیچ مشکلی ندارم و حالم خوب است.”

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله