تحولات ایران؛ شعارهای ضدحکومتی در برخی شهرها

چهارشنبه‌سوری و پرش از روی آتش با شعارهای ضدحکومتی

ملی مذهبی _ چهارشنبه‌سوری، آیین کهن ایرانیان از روزگار باستان با ریشه‌های زرتشتی، امسال در سایه اعتراضات سراسری موسوم به “زن، زندگی، آزادی” با استقبالی گسترده روبرو بود.چهارشنبه‌سوری در شامگاه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ در صدها شهر و روستای ایران برگزار شد و در شمار زیادی از مناطق شهرها شعارهایی علیه حکومت ولایت فقیه و دیکتاتوری علی خامنه‌ای سر داده شد.در روزهای اخیر اشتراک فراخوان‌‌ها با هشتگ “سه شب آتش” در فضای مجازی با هدف برگزاری تجمعات اعتراضی در روزهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ اسفند شدت گرفته بود.با وجود گذشت چندین ماه از زمان جان باختن مهسا(ژینا) امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، همچنان تحولات در ایران متاثر از این واقعه است.

در آستانه چهارشنبه سوری، در برخی از شهرهای ایران معترضان بار دیگر علیه حکومت شعارهایی سر دادند.

گفته می‌شود معترضان در شهر‌های دیگر از جمله تهران، کامیاران و مشهد نیز به صورت پراکنده شعارهایی علیه حکومت سر دادند.در همین خصوص همزمان با فراخوان سه‌روزه  ۲۲، ۲۳ و ۲۴ اسفند  برای دعوت به تجمع‌های اعتراضی، وزارت اطلاعات ایران با انتشار بیانیه از بازداشت ده‌ها نفر خبر داد.در اطلاعیه وزارت اطلاعات که دوشنبه شب منتشر شده، آمده نیروهای این سازمان «در روزهای گذشته…موفق به شناسایی و بازداشت چندین تیم تروریستی و کشف انواع مواد و ابزارهای انفجاری، نارنجک‌های دستی و خمپاره‌های دست‌ساز شدند.»

سانه‌های حکومتی جمهوری اسلامی اغلب با گرایش توام با غیض و اکراهی که در همه سال‌های گذشته چهارشنبه سوری را همراهی کرده‌اند در گزارش‌های امروز خود نیز عمدتا بر شمار مصدومان این آیین باستانی متمرکز شدند ونمایش تصاویری از مصدومان در این رسانه‌ها محوریت داشت. بنا بر این گزارش‌ها شمار مصدومان ۷۱۴ نفر بوده است.

با این همه، تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی روایتی متنوع و متفاوت از حال و هوای چهارشنبه سوری امسال به دست می‌دهند.

در منطقه گیشا در تهران، مردم حول آتش به رقص کردی دست زدند و شعار “مرگ بر دیکتاتور” سر دادند.
به‌رغم تبلیغات و ادعاهای مسئولان جمهوری اسلامی مبنی بر فروکش اعتراضات سراسری و مرعوب شدن مردم، در شهر رشت در میدان شهرداری تجمع کردند و شعار سرنگونی حکومت علی خامنه‌ای را سر دادند.
بر اساس ویدئوهای منتشر شده از شهرک اکباتان، عده‌ای در شب چهارشنبه‌سوری تصویری از علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی را به آتش می‌کشند و برای آزادی و علیه جمهوری اسلامی شعار می‌دهند.
در ویدئوهای منتشر شده از شهرستان سقز، زادگاه مهسا امینی و سنندج، مردم در شب چهارشنبه سوری، علیه خامنه‌ای و دیکتاتور شعار سر می‌دهند.

روایت‌های رسمی؛ تنها اخبار بازداشت و مصدومیت و مرگ

رئیس پلیس تهران از بازداشت هشت نفر در چهارشنبه‌سوری امشب ۲۳ اسفند خبر داد.

سردار عباسعلی محمدیان، با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: «آنچه که امشب مردم از حضور پلیس دیدند، در جهت تامین امنیت آنان بود و خوشبختانه شب کم‌حادثه‌ای را پشت سر گذاشتیم.»به گزارش ایسنا، سرهنگ بابک نمک‌شناس، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پایتخت نیز گفته است: «۱۴۲۰ تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ با موضوع چهارشنبه سوری با ۱۱۰ برقرار شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۲ درصد کاهش داشته است.»او افزود که بیشترین تماس‌ها نیز مربوط به مناطق شرق، جنوب‌شرق و جنوب غرب بوده است.

قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران شامگاه سه شنبه گفته است که تا ساعت ۲۲ امشب ۳۲۵۰ تماس داشتیم که منجر به ۱۳۰ ماموریت شد.وی گفت: در این ماموریت‌ها هشت آتش‌سوزی مربوط به خودرو، ۳۵ آتش‌سوزی در فضای سبز، ۱۲ آتش‌سوزی در سطل‌های زباله داشتیم.

محمدی افزود، نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد در وقوع حوادث و تماس‌ها کاهش داشتیم.رییس مرکز اورژانس تهران آمار مصدومان چهارشنبه پایان سال در استان تهران را مجموعا ۳۷۳ نفر اعلام کرد که ۱۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

مطالب مرتبط

ترامپ خواستار لغو محاکمه نتانیاهو به اتهام فساد شد

این دومین‌بار در چند روز اخیر است که آقای ترامپ با حمایت از آقای نتانیاهو خواستار لغو محاکمه او می‌شود. با این تفاوت که رئیس‌جمهوری آمریکا این‌بار بحث کمک‌های ایالات متحده به اسرائيل را به میان آورد

حبس ۲ تا ۵ سال برای ارسال تصاویر یا فیلم به شبکه‌های خارج از کشور در لایحه تازه

در ماده نهم، این قانون شامل مواردی نیز می‌شود که پیش از تصویب آن رخ داده‌اند؛ موضوعی که با اصل ۱۶۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی و قانون مجازات اسلامی در تعارض است، زیرا قوانین کیفری نباید عطف به ماسبق شوند

فاجعه انسانی در زندان تهران بزرگ

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده است که تاکنون «مطابق آمار رسمی ارائه شده» ۷۱ نفر از کادر اداری زندان، سربازان وظیفه، محکومین زندانی، خانواده محکومین و همسایه‌ها در حمله اسرائیل به زندان اوین کشته شده‌اند

مطالب پربازدید

مقاله