ادامه اعتراض‌‌ها به مرگ مهسا امینی؛

سنندج صحنه شعار «مرگ بر دیکتاتور» و شلیک گاز اشک‌آور

پدر مهسا امینی با انتقاد از پخش فیلم تقطیع شده بازداشتگاه گشت ارشاد از صداوسیمای جمهوری اسلامی، ادعای مطرح شده توسط رسانه‌ها و برخی مقامات جمهوری اسلامی درباره بیماری دخترش را دروغ خوانده و گفته است مهسا صرع یا بیماری زمینه‌ای نداشته است.امجد امینی روز یکشنبه به روزنامه هم‌میهن گفت: «او نه صرع داشت، نه بیماری قلبی. بیشترین بیماری‌ای که داشته سرماخوردگی بوده. همه این‌ها را از خودشان درآورده‌اند. این فیلمی هم که از بازداشتگاه نشان دادند، تقطیع شده بود. چرا آن موقع که دخترم را از ون پیاده کردند، نشان ندادند؟ چرا نشان ندادند در راهروهای بازداشتگاه چه اتفاقی افتاده؟»

آقای امینی گفت: «او را دیر به بیمارستان بردند، آنقدر دیر بردند که سکته مغزی هم کرد.»مهسا امینی که همراه با خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، روز سه‌شنبه ۲۲شهریور توسط ماموران نیروی انتظامی واحد موسوم به «پلیس اخلاقی» بازداشت و به پایگاه پلیس در خیابان وزرا منتقل شد.

وی ساعاتی بعد در حالت کما به بیمارستان کسری منتقل و در بخش مراقبت‌های ویژه این بستری شد و پزشکان اعلام کردند که او دچار مرگ مغزی شده است.
گزارش‌ها حاکی است که او در زمان بازداشت توسط ماموران مورد ضرب و جرح قرار گرفته و مرگ مغزی او به دلیل ضرباتی بوده که به او وارد شده است.

ولی صداوسیمای جمهوری اسلامی با انتشار فیلمی که پدر مهسا آن را تقطیع شده توصیف کرده مدعی شده بود مهسا امینی از عارضه قلبی رنج می‌برد و دچار سکته قلبی شد.

مهسا امینی روز شنبه در حالی در سقز به خاک سپرده شد که هزاران نفر از حاضران در مراسم خاکسپاری، علیه رهبر جمهوری اسلامی شعار سر دادند.بر اساس گزارش ها نیروهای امنیتی در سقز روز شنبه به سوی معترضان شلیک کردند.

شبکه حقوق بشر کردستان از زخمی‌شدن دست‌کم ۱۵ نفر بر اثر تیراندازی ماموران امنیتی و انتظامی و بازداشت شماری از معترضان خبر داده است.بهزاد رحیمی، نماینده سقز در مجلس، روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، به وجود ناآرامی در مراسم خاکسپاری مهسا امینی اذعان کرد و گفت که «هیچ‌کسی کشته نشد و فقط تعدادی زخمی سرپایی داشتیم؛ البته یک نفر هم به دلیل اصابت چند ساچمه به روده‌هایش در بیمارستان سقز بستری است.»

در همین حال، سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات نیز با برخی از فعالان مدنی در استان کردستان تماس گرفته و آنان را تهدید کرده‌اند که در صورت فراخوان شهروندان برای اعتراض بازداشت خواهند شد.
این اعتراض‌ها که همزمان با خاکسپاری مهسا امینی در سقز شکل گرفت، ساعاتی بعد به سنندج نیز کشیده شد و معترضان شعارهایی ضد حکومتی سردادند.

تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که بین نیروهای امنیتی و معترضان به مرگ مهسا امینی در سنندج شنبه شب درگیری روی داده است. 

در این تصاویر صدای تظاهرکنندگان شنیده می‌شود که شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر داده‌اند. این در حالی است که ماموران امنیتی برای مقابله با معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند. 

از سوی دیگر فضای سقز، شهری که پیکر مهسا امینی روز شنبه در آن به خاک سپرده شد ملتهب و امنیتی گزارش شده است. معاون استاندار کردستان بعدازظهر شنبه گفته بود «در حال حاضر امنیت کامل در شهر سقز برقرار است.» 
در یکی از ویدئوهایی که از ناآرامی‌های سنندج منتشر شده است گروهی از معترضان در حال تخریب بنر قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس ایران دیده می‌شوند. 

خبرگزاری فارس در گزارشی از اعتراض‌ها در سنندج معترضان را «بیشتر افراد زیر ۲۰ سال» معرفی کرد که شعارهای «تند و احساسی» سر دادند.

مهسا امینی هفته گذشته از سقز به تهران سفر کرده بود اما از سوی ماموران گشت ارشاد پایتخت بازداشت شد و سه روز بعد در بیمارستان کسری جان باخت. مرگ این زن ۲۲ ساله واکنش اعتراض‌آمیز بسیاری از شخصیت‌های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی ایران علیه گشت ارشاد و رویکردهای حکومت را به دنبال داشت. مقامات ایران تاکنون آماری از شمار مجروحان و بازداشت‌شدگان در ناآرامی‌های سقز و سنندج ارائه نکرده‌اند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله