اعتراضات در ایران و بازداشت اتباع کشورهای اروپایی

خواسته فرانسه برای آزادی فوری 7 شهروند کشورش از ایران

ملی مذهبی _ مقامات فرانسه روز پنج‌شنبه ۲۶ ژانویه (۶ بهمن) با محکوم کردن وضعیت “غیر قابل توجیه و غیرقابل قبول” هفت تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران، خواستار “آزادی فوری” آن‌ها شدند. به گزارش آسوشیتدپرس، آن کلر لژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت که این “گروگان‌های” فرانسوی در ایران شامل لوئی آرنو ۳۵ ساله نیز می‌شود.
خانم لژاندر گفت که آرنو، که نامش به تازگی منتشر شده است، در ۲۸ سپتامبر (۶ مهر ۱۴۰۱) در حالی که “به دلایل توریستی” در ایران سفر می‌کرد، بازداشت شده است.او افزود که لویی آرنو در “شرایط بسیار سخت” در زندان اوین تهران نگهداری می‌شود، و سفیر فرانسه در ایران توانسته است در ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر) با وی ملاقات کند. پدر و مادر این بازداشتی، ژان میشل و سیلوی، در بیانیه‌ای به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که لوئی آرنو یک “گردشگر بزرگ” است. والدین این زندانی گفته‌اند: «پسر ما نه تو‌طئه‌گر است و نه جاسوس و شرور.» و افزودند: «او یک شهروند ساده جهان است که می‌خواهد برای شناخت و درک بهتر آن کشورها سفر کند.»به گفته والدین آرنو، پسرشان در ۱۹ ژوئیه سال گذشته رویای دیدن جهان را که به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ قطع شده بود، از سر گرفته بود: «او با حرکت از پاریس، از ایتالیا، یونان، ترکیه، گرجستان و ارمنستان بازدید کرد و در ۲ سپتامبر ۲۰۲۲ وارد ایران شد.»والدین آرنو می‌گویند که پسرشان در هیچ یک از تظاهرات‌های اعتراضی ماه‌های گذشته شرکت نکرده است.

گفت‌وگوی وزیران خارجه فرانسه و ایران

وزارت خارجه فرانسه همچنین اعلام کرد کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه روز چهارشنبه در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود درباره این موضوع گفت‌وگو کرده است.لژاندر گفت: «ما به ویژه در مورد برنارد فیلان با توجه به وضعیت سلامتی او نگران هستیم.» وزارت خارجه فرانسه گفته است که این شهروند فرانسوی-ایرلندی که از ماه اکتبر در ایران زندانی است، به “مراقبت‌های پزشکی مناسب که ارائه نشده” در زندان نیاز دارد.

ایران طی سال‌های گذشته شمار زیادی از اتباع خارجی و افراد دوتابعیتی را بازداشت کرده و آنها را به “جاسوسی” یا سایر جرایم امنیتی دولتی متهم کرده است.گروه‌های حقوق بشری این محاکمه‌های محرمانه پشت درهای بسته را محکوم کرده‌اند و می‌گویند، متهمان از رسیدگی عادلانه محروم بوده‌اند.

خانواده‌ها و کمیته‌های حمایت از آرنو و دیگر فرانسوی‌های زندانی در ایران، از جمله فریبا عادل‌خواه، بنجامین بریر و سیسیل کوهلر، خواستار تجمع در روز شنبه ۲۸ ژانویه (۸ بهمن) در پاریس شده‌اند.در همین روز مراسم جداگانه‌ای در پاریس برای حمایت از اولیویر فاندکاستیل، زندانی بلژیکی در ایران، برگزار می‌شود که سازمانده آن پزشکان بدون مرز است. این امدادگر که سال‌ها در این سازمان غیردولتی کار می‌کرده است، بهمن ماه سال گذشته در تهران بازداشت شد. پزشکان بدون مرز می‌گویند شرایط بازداشت او، زندگی این زندانی را به خطر می‌اندازد.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله