طی بیانیه‌ای اعلام شد:

توافق اشتون و جلیلی بر از سرگیری گفتگوهای هسته‌ای

عکس:رویترز

کاترین اشتون و سعید جلیلی توافق کرده‌اند پیش از پایان ماه جاری با هم گفتگو کنند.

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگوی تلفنی پیرامون از سرگیری گفتگوهای ۱+۵ و ایران درباره برنامه هسته ای این کشور توافق کرده اند.به گزارش بی‌بی‌سی، اشتون روز پنج شنبه با سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ملی درباره راه های پیشبرد گفتگوهای هسته ای با ایرانتلفنی صحبت کرده است.

در بیانیه‌ای که پس از این گفتگوی تلفنی منتشر شده کاترین اشتون از پیشنهاد خود و موافقت متقابل سعید جلیلی درباره گفتگوهای بیشتر پیش از پایان ماه خبر داده است.

 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این بیانیه نوشته: ” از ماه آوریل تا کنون روش های دیپلماتیک برای حل و فصل نگرانی های بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران را بررسی کرده ام و در گفتگو با آقای جلیلی گفتم اکنون وقت آن است که ایران به مسائلی توجه کند که ما پیشتر برای اعتماد سازی مطرح کردیم .”

در این بیانیه نیامده که آیا گفتگوی توافق شده بین دوطرف بازهم تلفنی خواهد بود و یا در طی یک ملاقات انجام می شود.

هفته گذشته معاونان خانم اشتون و آقای جلیلی در استانبول دیدار کرده بودند.

گروه ۱+۵ از ایران خواسته غنی‌سازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد را متوقف کند و ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح بالاتر از ۵ درصد را از به کشوری ثالث منتقل نماید.

ایران می گوید عضویت این کشور در پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای حق او را برای غنی سازی اورانیوم تضمین می کند.

روز چهارشنبه کنگره آمریکا تحریم های تازه ای را علیه ایران تصویب کرد که فشارهای بیشتری را بر بخش انرژی و کشتیرانی ایران می آورند.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله