قیمت دلار از مرز 50 هزار تومان گذشت

ادامه رکوردشکنی دلار؛ اعتصاب معترضان در بازار تهران

ملی مذهبی _یک روز پس از اعلام خبر راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا توسط بانک مرکزی با هدف کنترل بهای ارز، دلار به نرخ ۵۱ هزار و ۱۲۰ تومان صعود کرد. در همین حال ویدیوهایی از بازار تهران منتشر شده که تعدادی از شهروندان معترض با تجمع در بازار تهران شعار می‌دهند: «دلار شده ۵۰ تومن، کی پا می‌شی هموطن»

در روز چهارشنبه، سوم اسفند، بهای دلار آمریکا با افزایش به عدد ۵۰ هزار و ۶۳۰ تومان رسید و هر یورو با قیمت ۵۳ هزار و ۸۶۰ تومان معامله شد. بر اساس گزارش‌های رسیده از تهران، تعدادی از شهروندان با تجمع در بازار تهران نسبت به ناتوانی دولت و بحران اقتصادی شعار دادند که با برخورد یگان ویژه و پرتاب گاز اشک‌آور همراه بوده است. بنا بر برخی ویدیوهای رسیده کسبه بازار علاءالدین در خیابان جمهوری هم با بستن مغازه‌ها و تجمع در پاساژ شعار دادند: «نترسید ببندید ببندید»

پیشتر اطلاعیه‌هایی در شبکه‌های مجازی منتشر شده بود که از بازاریان تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و چند شهر دیگر خواسته بودند در روز سوم اسفند اعتصاب کنند و مغازه‌هایشان را ببندند.دیروز همچنین سخنگوی دولت گفته بود مبادلات طلا و ارز خارج از مرکز مبادلات در حکم قاچاق است و با آن به شدت برخورد می‌شود. 

یک روز پس از اعلام خبر راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا توسط بانک مرکزی با هدف کنترل بهای ارز، دلار به نرخ ۵۱ هزار و ۱۲۰ تومان صعود کرد. در همین حال ویدیوهایی از بازار تهران منتشر شده که تعدادی از شهروندان معترض با تجمع در بازار تهران شعار می‌دهند: «دلار شده ۵۰ تومن، کی پا می‌شی هموطن»

در روز چهارشنبه، سوم اسفند، بهای دلار آمریکا با افزایش به عدد ۵۰ هزار و ۶۳۰ تومان رسید و هر یورو با قیمت ۵۳ هزار و ۸۶۰ تومان معامله شد. بر اساس گزارش‌های رسیده از تهران، تعدادی از شهروندان با تجمع در بازار تهران نسبت به ناتوانی دولت و بحران اقتصادی شعار دادند که با برخورد یگان ویژه و پرتاب گاز اشک‌آور همراه بوده است. بنا بر برخی ویدیوهای رسیده کسبه بازار علاءالدین در خیابان جمهوری هم با بستن مغازه‌ها و تجمع در پاساژ شعار دادند: «نترسید ببندید ببندید»

پیشتر اطلاعیه‌هایی در شبکه‌های مجازی منتشر شده بود که از بازاریان تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و چند شهر دیگر خواسته بودند در روز سوم اسفند اعتصاب کنند و مغازه‌هایشان را ببندند.

دیروز همچنین سخنگوی دولت گفته بود مبادلات طلا و ارز خارج از مرکز مبادلات در حکم قاچاق است و با آن به شدت برخورد می‌شود. 

در ماه‌های اخیر بحران اقتصادی انتقادات فراوانی را حتی در داخل حکومت به همراه داشته است. در آخرین مورد احمد جنتی که به تازگی در نود و شش سالگی مجددا به ریاست مجلس خبرگان برگزیده شد، با اشاره به مشکلات عدیده اقتصادی، از دولت رئیسی خواسته بود به داد مردم برسد.

در ماه‌های اخیر بحران اقتصادی انتقادات فراوانی را حتی در داخل حکومت به همراه داشته است. در آخرین مورد احمد جنتی که به تازگی در نود و شش سالگی مجددا به ریاست مجلس خبرگان برگزیده شد، با اشاره به مشکلات عدیده اقتصادی، از دولت رئیسی خواسته بود به داد مردم برسد.

این شرایط در حالی است که رییس بانک مرکزی گفت دلار ۲۸۵۰۰ تومانی اولا به کلیه کالا‌های وارداتی تخصیص می‌یابد و ثانیا برای مدت یک سال این نرخ تثبیت می‌شود تا بنگاه‌ها بتوانند برنامه‌ریزی محکم‌تری را تجربه کنند.

محمد مخبر معاون اول گفت نرخ دلار با قیمت یادشده برای مدت دو سال تثبیت می‌شود. اما هنوز کار به دو ماه نکشیده است که این دو مقام ارشد اقتصادی از گفته خود برای تثبیت قیمت دلار ۲۸۵۰۰ تومانی عقب‌نشینی کرده و با تاسیس مرکز مبادله ارز و طلا و کشف قیمت بیش از ۴۱ هزار تومان برای هر دلار در این مرکز می‌گویند قیمت اصلی ارز این رقم است و رقم و عدد دیگر برای هر دلار قابل قبول نیست.

سیاست تازه بر این است که دیگر به هر فعالیتی و هر متقاضی ارز ترجیحی زیر ۳۰ هزارتومان ندهند. یک مقام بانک مرکزی تاکید کرده که ارز ۲۸۵۰۰تومانی حذف نشده است، بلکه برای تامین نیاز‌های اساسی از جمله دارو و تجهیزات پزشکی و کالای اساسی کماکان نرخ دلار ۲۸۵۰۰ تومان تخصیص داده خواهد شد.برای مابقی نیاز‌های ارزی از طریق بازار حواله مرکز مبادله ارزی اقدام خواهد شد. با توجه به این راهبرد تازه و بی‌وفایی به عهد از سوی بانک مرکزی باید گفت تضمینی وجود ندارد که فعالان اقتصادی از این پس به سخنان رییس بانک مرکزی و معاون اول رییس‌جمهوری اعتماد کنند و سخنان آن‌ها را جدی بگیرند.
از سوی دیگر شهروندان نیز در این فرآیند گیج و مبهوت هستند و نمی‌دانند از این پس باید به سخنان کدام مدیر ارشد اطمینان کنند یا هر تحلیل ارائه‌شده از سوی مقام‌های دولت را قبول کنند یا نه.البته این رخداد شگفت‌انگیز نشان می‌دهد بی‌وفایی به عهد درباره یکی از حساس‌ترین مقوله‌های اقتصادی که در این روز‌ها در کانون توجه است نشان می‌دهد مدیران اقتصادی به برنامه‌ریزی کلان اعتقادی ندارند و برایشان منافع دولت در اولویت است.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله