شعبه عمومی دادگاه اتحادیه اروپا:

حماس از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج شد

شعبه عمومی دادگاه اتحادیه اروپا، تصمیم این اتحادیه برای قرار دادن جنبش فلسطینی حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی را لغو کرده است.
به گزارش بی بی سی قضات این دادگاه گفتند که تصمیم اتحادیه اروپا بر اساس بررسی اقدامات حماس اتخاذ نشده است بلکه ناشی از “استنباط هایی از محتوای گزارش‌های مطبوعاتی و اینترنتی بوده است.”
شعبه عمومی دادگاه اتحادیه اروپا در عین حال از لغو ممنوعیت کمک مالی به حماس خودداری کرد و آن را به خاتمه رسیدگی به درخواست تجدیدنظر از سوی اتحادیه اروپا موکول کرد.
این دادگاه گفته است که رای خود را بر اساس ملاحظات فنی و حقوقی صادر کرده و مبنای آن ارزیابی مجدد طبقه‌بندی حماس به عنوان یک گروه تروریستی نبوده است.
اسرائیل، آمریکا و چند کشور دیگر، جنبش حماس را یک سازمان تروریستی می‌دانند اما هوادارانش، آن را گروهی می‌خوانند که علیه اشغال دست به مقاومت مشروع می‌زند.
حماس از ژوئن سال ۲۰۰۷ و پس از سرکوب و اخراج ماموران تشکیلات خودگردان فلسطینی، بر نوار غزه مسلط شد و این بخش از اراضی فلسطینی را اداره می‌کند.
وکیل حماس از رای این دادگاه استقبال کرده اما نخست‌وزیر اسرائیل گفته است که از شورای اتحادیه اروپا (شورای وزیران) خواهد خواست تا حماس را “فورا” وارد فهرست سازمان‌های تروریستی کنند.
قرار است تا ساعاتی دیگر در پارلمان اروپا در مورد به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی رای‌گیری شود.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله