ایهود باراک:ایران غنی سازی 20 درصدی را متوقف کند

تعطیلی فردوی قم،خروج اورانیوم غنی شده از ایران ؛ طرح اوباما برای مذاکرات هسته ای

ایهودباراک وزیر دفاع اسرائیل در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان در سخنانی تهدید آمیز تاکید کرد کشورهای جهانی باید ایران را به توقف غنی سازی 20 درصدی اورانیوم به عنوان اولویت نخست راضی کنند.

این در حالی است که مقامات اسرائیلی در گذشته تاکید کرده بودند هر گونه غنی سازی اورانیوم چه در بالا و چه در حد پایین باید متوقف شود و حتی سوخت انبار شده در ایران نیز باید نابود شود.اما دیپلمات های غربی تاکید کردند که گروه 1+5 از ایران خواهد خواست غنی سازی اورانیوم تا سطح 20 درصد را تعطیل کند . باراک اوباما در ادامه مصاحبه خود با فرید زکریا تاکید کرد ما به دوستان آمریکایی و اروپایی خود گفته ایمدر انتظار موفقیت مذاکرت هستیم و باید به صورت صریح از ایران بخواهدی غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

به گزارش هاآرتص  با این حال دیپلمات ها غربی تاکید کرده اند این درخواست به این معنا نیست که حق ایران در غنی سازی اورانیوم در سطح 3/5 درصد به رسمیت شناخته شود. باراک در مصاحبه با «سی ان ان» گفت: «در مذاکراتی که آغاز می شود، ايران بايد موظف شود که تمامی تاسيسات اتمی خود را به روی ناظران آژانس بين المللی انرژی اتمی بگشايد».

این خبرها در حالی منتشر می شود که روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی از طرح اوباما رئیس جمهور آمریکا برای مذاکرت هسته ای پرده برداشت.

بر اساس اين طرح، آمريکا و کشورهای اروپايی از ايران می خواهند که تاسيسات هسته ای غنی سازی «فردو» در قم را برچيند و تمامی اورانيومی را که تا کنون در همه تاسيسات ايران غنی کرده است، به خارج بفرستد و فعاليت های غنی سازی اورانيوم خود و توليد سوخت هسته ای را نيز کاملاً متوقف کند.

 

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله