برنامه ۲۸ ساله «صبح جمعه با شما » در رادیو تعطیل شد:

بعد از 26 سال معلوم نیست چه چیزی قابل پخش است

سعید توکل سردبیر و تهیه‌کننده برنامه “جمعه ایرانی” از توقف ساخت این برنامه که بیش از دو دهه است از رادیو ایران پخش می‌شود خبر داد و دلیل آن را هم ایرادهایی دانست که مدیران جوان حوزه نظارتی به برنامه می‌گیرند.

به گزارش مهر، برنامه “جمعه ایرانی” پیش از این با عنوان “صبح جمعه با شما” روی آنتن می‌رفت. در این برنامه پرشنونده رادیویی منوچهر آذری، علیرضا جاویدنیا، رضا عبدی، اصغر سمسارزاده، مینو غزنوی، شوکت حجت، احسان کرمی، الهام صفوی‌زاده، مهران امامیه، امیر سهیلی و … همکاری دارند و پیش از این هم زنده‌یاد منوچهر نوذری در این برنامه طنز حضور داشت.

سعید توکل تهیه‌کننده برنامه “جمعه ایرانی” که سال‌هاست روزهای جمعه از رادیو ایران روی آنتن می‌رود و از پرشنونده‌ترین برنامه‌های رادیویی است در گفتگو با مهر درباره توقف ضبط و تولید این برنامه قدیمی گفت: قرار بود هفته آینده ضبط برنامه داشته باشیم اما وقتی با تذکرات جدی واحد نظارتی سازمان روبه‌رو شدیم به این جمع‌بندی رسیدیم بهترست که ضبط برنامه در سال جدید متوقف شود. به همین منظور ضمن نوشتن نامه‌ای برای معاون صدای جمهوری اسلامی گفتم با توجه به شرایط موجود ضبط برنامه را ادامه نمی‌دهم ولی آن بخش‌هایی از برنامه‌هایی که قبلا ضبط شده می‌تواند پخش شود.

این تهیه‌کننده و سردبیر قدیمی رادیو توضیح داد: تصمیم گرفتم تولید برنامه متوقف شود تا این که شرایط برای ما روشن‌تر شود البته شاید نیاز باشد که جلسات و هماهنگی‌هایی انجام شود که با قدم‌هایی محکم وارد سال ۹۲ شویم. من فکر می‌کنم بعد از ۲۶ سال تجربه در ساخت این برنامه نیازی به این کار نباشد چون من کارم را بلدم و چارچوب‌های نظام و صدا و سیما را به خوبی می‌شناسم.

وی ادامه داد: با توجه به توقعی که شنوندگان دارند و مجموع عناصر برنامه که شامل طنز بودن، بانمک بودن، شوخی‌ها و… می‌شود این برنامه مورد پذیرش مردم بوده و از طرف دیگر در طی پخش این برنامه در طول این سال‌ها هیچ اتفاق وحشتناکی نیفتاده است و این برخوردها شایسته نیست.

توکل در پاسخ به این پرسش که آیا این حساسیت‌ها و سخت‌گیری‌های جدید به خاطر انتخابات پیش‌رو است؟ گفت: من نمی‌دانم و باید این مساله را از خودشان پرسید ولی دلخوری من به این خاطر است که بعد از ۲۶ سال پخش این برنامه واحد نظارتی کماکان از آن اشکالات فراوانی می‌گیرد. من توقع نداشتم بعد از این همه سال خدمت و در چارچوب بودن چنین برخوردی با برنامه‌ام داشته باشند. من به خاطر دارم زمانی که مقام معظم رهبری عهده‌دار ریاست جمهوری بودند به این برنامه عنایت داشتند و دیگر روسای جمهور همچنین آقای ضرغامی و پیش از وی آقای لاریجانی مدافع این برنامه بودند.

تهیه کننده “جمعه ایرانی” تصریح کرد: من توقع داشتم بعد از این همه سال خدمت، وقتی شخصی جدیداً عهده‌دار سمت بخش نظارتی می‌شود، دیگر مدیران او را توجیه کنند. سالیان سال است که در پاسخ به این تذکرات عنوان کرده ام قالب های طنز تغییر کرده، حتی سطح پیامک هایی که مردم با هم رد و بدل می کنند خیلی متفاوت شده است. ما با توجه به وضعیت روز و جوان بودن مخاطبان که چیزی حدود ۷۰ درصد جمعیت کشور هستند و نیز با در نظر گرفتن تفاوت ریتم زندگی، مسائل روز ایران و جهان خود را با نیازها و خواسته های مردم منطبق می کنیم.

توکل در پاسخ به پرسش سیاسی بودن انتقادات وارده به “جمعه ایرانی” و یا حتی دست گذاشتن بر روی دیگر مولفه های این برنامه از جمله اظهار مشکلات اقتصادی و دیگر مولفه ها گفت: یک برنامه طنز شامل تمامی این موارد می شود. به عنوان مثال کسانی که مسئول بهداشت و درمان، شهرداری، آموزش، اقتصاد و گرانی و… هستند می توانند در تیررس برنامه‌های طنز انتقادی باشند و ما که رسانه ملی هستیم و از چارچوب ها و ارکان نظام و صدا و سیما مطلع هستیم باید چنین برنامه هایی را تولید کنیم چون ما نمی گذاریم خدشه ای به نظام و صدا و سیما وارد شود.

وی با اظهار تعجب نسبت به این مساله که چگونه است که یک جوان از او که ۲۶ سال تجربه کار دارد نظارتی‌تر شده است، عنوان کرد: من ۹ ماه است که سکوت کرده‌ام یعنی از خردادماه سال پیش ولی وقتی متوجه شدم زحماتی که برای تولید برنامه به عوامل می‌دهم بی‌نتیجه می‌ماند و ممکن است برنامه پخش نشود به این نتیجه رسیدم که تولید آن را متوقف کنم چون با این اوصاف دیگر نمی دانم چه چیزی قابل پخش است و چه چیزی قابل پخش نیست و در نتیجه شرمنده هنرمندان می شوم و از طرفی دیگر بیهوده هزینه صرف می شود.

توکل در پایان مشکل اصلی را ساختار برنامه دانست و تصریح کرد: صحبت بر سر ساختار برنامه است که این مشکل تنها توسط مدیریت قابل رفع است چون من فکر می کنم که در طول این سالها امتحان خود را پس داده ام ولی با دادن این تذکرات طوری برخورد می کنند که انگار من این سالها خواب بوده ام.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله