قیمت گوشت شصت درصد گران شد

خبرگزاری مهر گزارش داده قیمت گوشت در فروشگاه های سطح شهر ناگهان به صورت فزاینده ای بالا رفته است و قیمت تا حدود 60 درصد افزایش را تجربه می‌کند. در این میان، مسئولان تنظیم بازار کشور، حذف اختصاص ارز مبادلاتی به واردات گوشت و هدایت واردکنندگان به سمت تامین ارز از بازار آزاد است.

بنا بر این گزارش  قیمت گوشت در سطح فروشگاههای شهر چند روزی است که با افزایش مواجه شده است و در برخی از انواع گوشت قرمز، این افزایش تا 60 درصد هم خود را نشان داده است. به خصوص در سطح فروشگاههای زنجیره ای، افزایش قیمت مشهود است و از سوی دیگر، با پایان یافتن فروردین ماه، بساط توزیع گوشتهای تنظیم بازاری نیز برچیده شده است.

برخی از مسئولان، دلایل متفاوتی را برای افزایش قیمت گوشت در سطح بازار عنوان می کنند که از جمله آن، حذف اختصاص ارز مرجع به گوشت و هدایت واردکنندگان به سمت واردات گوشت با ارز مبادلاتی است. در عین حال، واردکنندگان اما اذعان دارند که در دریافت ارز مبادلاتی برای واردات گوشت قرمز با مشکل مواجه هستند و همین امر، روند واردات را کند کرده است.

یک مقام مسئول در معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت می گوید: دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت ظرف روزهای اخیر، قطع اختصاص ارز مرجع به گوشت قرمز است، ضمن اینکه مرکز مبادلات ارزی نیز صف طولانی برای اختصاص ارز مبادلاتی به واردکنندگان گوشت تشکیل داده است و همین امر، واردکنندگان را به سمت خرید ارز از بازار آزاد تشویق می کند.

وی می افزاید: استفاده از ارز آزاد برای واردات گوشت، خود عاملی برای گرانی این کالا در سطح بازار شده است. ضمن اینکه گوشت تنظیم بازاری نیز به صورت محدود عرضه می شود.

بهزاد درخور، عضو هیات مدیره مجمع عالی واردات نیز در این رابطه می‌گوید: علت اینکه قیمت گوشت در برخی فروشگاههای زنجیره ای از جمله شهروند با افزایش مواجه بوده، این است که این فروشگاه، قبل از عید قیمتای خود را افزایش نداده بود و گوشت تنظیم بازاری را بسته بندی و با قیمت مصوب در اختیار مردم قرار می داد.

وی افزود: در ماههای پایانی سال گذشته، واردات گوشت با ارز مرجع صورت می گرفت که بر اساس تصمیم دولت، ارز مرجع واردات گوشت حذف و واردکنندگان به سمت واردات با ارز مبادلاتی که دو برابر قیمت ارز مرجع را داشت، هدایت شدند. در عین حال، کنترل های لازم را صورت داده ایم تا قیمت گوشت دو برابر افزایش پیدا نکند و میزان افزایش قیمت کمتر باشد.

درخور گفت: هم اکنون سیاست توزیع گوشت قرمز و بسته بندی آن در واحدهای بسته بندی، تامین گوشت از منابع داخلی است و با توجه به اینکه منابع تولید گوشت قرمز هم اکنون در کشور مناسب است، تلاش کرده ایم تا علاوه بر تقویت تولید داخلی، گوشت با کیفیت تری را نیز در اختیار مردم قرار دهیم.

وی با تاکید بر اینکه منابع داخلی گوشت قرمز، هم اکنون پاسخگوی نیاز بازار است، خاطرنشان کرد: البته مسئولان نیز باید برنامه های جلوگیری از قاچاق دام زنده به مرزهای جنوبی و غربی کشور را با جدیت پیگیری کنند و اجازه خروج دام زنده از کشور را ندهند.

درخور ادامه داد: با توجه به افزایش تولید گوشت قرمز در ده استان کشور، هم اکنون منابع با کیفیت تولید داخلی وارد بازار شده است.

یکی از اپراتورهای خرید مجازی فروشگاه شهروند می گوید: دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز در فروشگاههای زنجیره ای به دلیل افزایش قیمت در سطح شهر است و توزیع کنندگان گوشت نیز قیمت را بالا برده بودند، این در حالی است که چند روز توزیع گوشت به دلیل انجام مذاکرات میان توزیع کنندگان و مسئولان شهروند بر سر قیمت و اختلاف نظر آنها متوقف شده بود.

وی می افزاید: بالاخره این توافق حاصل شده است و توزیع گوشت در فروشگاههای شهروند با قیمتهای جدید از سر گرفته شده است.

به گفته وی، هم اکنون قیمت هر کیلوگرم ران گوسفندی که تا پیش از عید 22 هزار تومان بود، هم اکنون به 36 هزار تومان و قیمت ران گوساله که تا پیش از عید 20 هزار تومان بود، هم اکنون به 32 هزار تومان رسیده است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله