هشدار سخنگوی شورای نگهبان نسبت به برگزاری میتینگ انتخاباتی دولت در ورزشگاه آزادی:در تأیید صلاحیت‌ تاثیرگذار است

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر ممنوعیت قانونی استفاده انتخاباتی از امکانات دولتی به کاندیداها هشدار داد هرگونه رفتار آنها برخلاف این قانون در بررسی صلاحیت‌شان تاثیرگذار خواهد بود.

عباسعلی کدخدایی در واکنش به درخواست برخی نمایندگان مجلس و جریانات سیاسی و گروه‌های مردمی برای رسیدگی شورای نگهبان به میتینگ 100 هزار نفری دولت در استادیوم آزادی به خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، گفت که ماده 68 قانون انتخابات بر ممنوعیت استفاده از امکانات دولتی به مفهوم عام آن تصریح دارد.

وی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان با استناد به این ماده قانونی رفتار برخی کاندیداها که اقداماتشان در ماه‌های اخیر مصداق تبلیغات بوده، مورد بررسی قرار داده و آن را در بررسی صلاحیت‌ها لحاظ خواهد کرد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بر اساس قانون استفاده انتخاباتی از امکانات دولتی به هر شیوه و با هر وجهی ممنوع است و در این خصوص تفاوتی به کسانی در نهادها و سازمان‌های اجرایی و دولتی به امکانات دسترسی دارند و کسانی که فاقد این دسترسی هستند، وجود ندارد.

کدخدایی افزود: حضور در مکان‌های که دولتی تلقی می‌شوند هم طبق قانون ممنوع است و شورای نگهبان قطعاً رفتارها و اقداماتی که در گذشته توسط کاندیداها در استفاده از امکانات دولتی صورت گرفته یا در آینده اتفاق می‌افتد را در بررسی صلاحیت‌شان مدنظر قرار می‌دهد.

وی بر همین اساس به کسانی که قرار است در انتخابات آتی کاندیدا شوند، متذکر شد که قانون مبنای رفتار و اقدامات‌شان قرار داده و مطابق آن حرکت کنند.

سخنگوی شورای نگهبان درباره همکاری این شورا با وزارت کشور در زمینه برگزاری انتخابات، اظهار داشت: شورای نگهبان از آغاز فرایند انتخابات در راستای وظیفه نظارتی خود جلسات کارشناسی با همکاران وزارت کشور دارد و مطابق قانون اقدامات آن وزارتخانه نیز تحت نظر شورا است.

کدخدایی افزود: روند برگزاری انتخابات زیر نظر شوراست و به طور دقیق رصد می‌شود و هر جا لازم باشد به افرادی که از قانون تخطی کنند تذکر داده شود، شورا به وظیفه قانونی خود عمل می‌کنند.

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که آیا شورای نگهبان در بررسی تخلف احتمالی استفاده از امکانات دولتی مستقیما به کاندیداها تذکر می‌دهد یا از طریق وزارت کشور اقدام می‌کند، گفت: آنچه در رابطه با وزارت کشور است، در جلسات مشترک بیان می‌شود و سعی می‌کنیم مباحث دوجانبه را در این جلسات هماهنگ کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان تصریح کرد: وزارت کشور در عرصه انتخابات براساس ضوابط به وظایف قانونی خود عمل می‌کند و شورای نگهبان نیز با توجه به اختیارات قانونی هر جا احساس کند ضرورت دارد ورود کند، وظیفه خود را قاطعانه انجام می‌دهد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله