آمریکا بار دیگر 11 کشور را از اعمال تحریم های ایران معاف کرد

وزارت امور خارجه آمریکا برای بار سوم 11 کشور را از اعمال مجازات بر سر قانون تحریم های یکجانبه این کشور برای مراودات تجاری و بانکی با ایران مستثنی کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته با صدور بیانیه ای برای سومین بار در یک و نیم سال گذشته به دلیل آنچه که کاهش قابل ملاحظه واردات نفت این 11 کشور از ایران پس از اعمال تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران خوانده است ، بانک های این کشور ها را از اعمال مجازات به خاطر مراودات مالی و بانکی با ایران مستثنی کرد.

این 11 کشور ژاپن و 10 کشور اروپایی بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، بریتانیا،آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، لهستان و اسپانیا هستند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته با صدور بیانیه ای ضمن اعلام این مطلب گفت:”پیام جامعه جهانی به حکومت ایران روشن است: یا باید اقدامات مشخصی را برای کاهش نگرانی های جامعه جهانی از برنامه هسته ای تان انجام دهید یا منتظر تشدید فشارها و انزوای بین المللی باشید.”

طبق قانون تحریم ایران که در سال 2011 از سوی دولت اوباما ابلاغ شده است وزارت امور خارجه آمریکا هر 6 ماه یکبار باید کشورهایی را که از ایران اقدام به واردات نفت می کنند را مورد ارزیابی قرار داده و در صورت صلاحدید آنها را از اعمال مجازات تحریمی معاف کند.

ایالات متحده امریکا در سال 2012 هر 20 خریدار عمده نفت ایران در جهان را با این بهانه که این کشورها توانسته اند بخش بزرگی از واردات نفت خود از ایران را کاهش دهند از اعمال مجازات معاف کرده است.

گفتنی است آمریکا در 7 دسامبر سال گذشته میلادی نیز کشورهای چین و هند برخی دیگر از خریداران آسیایی نفت ایران را به مدت 6 ماه از اعمال مجازات های تحریمی معاف کرده بود.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله