نامه اعتراض آمیز نماینده ایرانیان زرتشتی به مصباح یزدی

با اهداف خاص سیاسی بدیهیات پرافتخار تاریخی را زیر سؤال نبر

در پی اظهارات مصباح یزدی و اتهام “آتش پرستی” به ایرانیان پیش از اسلام، نماینده ایرانیان زرتشتی طی نامه ای به‌مصباح یزدی اعتراض کرد.

به گزارش روزنامه شرق، ماجرای مکتب ایرانی و طرح بحث آن از سوی برخی شخصیت‌های سیاسی حالا با واکنش تعدادی از روحانیون و در نهایت دلخوری اقلیت زرتشتی‏ مواجه شده است.

مصباح یزدی، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام، در نقد آنهایی که مدتی است از مکتب ایرانی در قالب ابزاری سیاسی استفاده کرده‌اند؛ گفته که نمی‌توان به جای اسلامگرایی، ایران‌گرایی و ناسیونالیسم را جایگزین کرد. نباید به آتش‌پرستی پدران خود افتخار کنیم، چرا که آن فضیلتی نیست، باید به ایران به دلیل منسوب بودن به اهل‌بیت (ع) افتخار کنیم.

سخنان مصباح یزدی، به ویژه آنجا که به موضوع «آتش‌پرستی پدران» اشاره کرده، با موجی از دلخوری‌ها در جامعه زرتشتی ایران همراه شد.

به همین‌دلیل دکتر «اسفندیار اختیاری» در نامه‏ای به دفتر مصباح مراتب انتقاد خود و جامعه زرتشتیان ساکن در ایران را ابراز کرده‌اند.

نماینده ایرانیان زرتشتی در این نامه چنین نوشته:

«منسوب کردن پدران خود، به آتش‌پرستی موجب آزردگی ایرانیان شده چرا که بر هیچکس پوشیده نیست که ایرانیان در درازنای تاریخ هماره یکتاپرست و پرستنده خداوند یکتا بوده‌اندنماینده ایرانیان زرتشتی همچنین به تاکید آقای خامنه‌ای بر همدلی و همراهی همه اقوام و گروه‌ها اشاره کرده و افزوده است: «اینگونه سخنان که شائبه رسیدن به اهداف سیاسی خاص را در بردارد و بدیهیات تاریخ را زیر سوال می‏برد به هیچ عنوان به صلاح نیست

در متن نامه این نماینده زرتشتی، خطاب به مصباح یزدی آمده: «ضمن انتقاد معنادار به سخنان اخیر جنابعالی در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی (عج) و منسوب کردن «پدران خود به آتش‌پرستی» که سبب آزرده خاطر شدن ایرانیان شده، یادآوری می‌کنم که ایرانیان بر اساس آموزه‌های الهی خود، ارزش‌های انسانی و انسانیت را نیز همواره در سرلوحه کاری خود قرار داده‌اند. ایرانیان با کشف و شناختن آتش، این فروغ اهورایی و عنصر با‌ارزش، آغاز‌کننده عصر تمدن و پدید‌آورنده تحولات عظیم در زندگی بشر بوده‌اند و با نگهداری، آن را به جهانیان عرضه کردند که این یک افتخار غیرقابل انکار ایرانیان است

او در ادامه تاکید دارد: «همان‌گونه که جنابعالی در سخنان خود به خوبی بیان داشته‏اید، نباید هر هدفی را با هر وسیله‌ای به‏دست آورد، در شرایطی کنونی کشور، همه گروه‌ها، ادیان، اقوام و نژادها نیاز به همدلی و همراهی دارند، نکته‏ای که بارها در سخنان ارزشمند مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید شده. اینگونه اظهارنظرها که شائبه رسیدن به اهداف سیاسی خاص را در‌بر‌دارد و در این راه بدیهیات تاریخ این کشور پرافتخار را به زیر سوال می‌برد، به هیچ عنوان به صلاح نیست

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله