یک استاد دانشگاه

باید منتظر افزایش جرم و جنایت باشیم

در حالی که برخی از گزارش ها از افزایش جرم و جنایت در ایران همزمان با تشدید تحریم ها  خبر می دهند وب‌سایت «الف» متعلق به احمد توکلی نماینده مجلس  به نقل از یک استاد دانشگاه٬ افزایش آمار جرائم طی یک سال گذشته را ناشی از شرایط «نابسامان سیاسی و اقتصادی» عنوان کرده و افزوده باید آمادگی افزایش «جرم و جنایت» را داشته باشیم.

به گزارش دیگربان سعید معیدفر٬ دانشیار سابق گروه جامعه‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران روز پنج‌شنبه (۱۹ بهمن‌ماه) در گفت و گو با الف گفته است: ‌«اکنون شرایط به گونه‌ای شده که ۱۰ هزارتومان پول نقد در جیب هم می‌تواند با خطر زورگیری مواجه شود.»

به گفته وی «ما در یک سال گذشته ناملایمات اقتصادی و سیاسی زیادی داشتیم… در چنین شرایطی جامعه مهیای بی‌نظمی می‌شود.»

این استاد دانشگاه با اشاره به بهم ریختگی «وضعیت اجتماع» افزوده که «باید آمادگی این را داشته باشیم که جرم و جنایت افزایش پیدا بکند.»

معیدفر افزوده است: «اگر اکنون کمی کنترل داریم {بر جرائم} به دلیل وجود نیروهای انتظامی و امنیتی است» که خود نیرویی «تحت فشار» است.

رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران در عین حال گفته است خانواده‌ ایرانی که تاکنون می‌توانست به عنوان «ضربه گیر» عمل کند و «جلوی فروپاشی را بگیرد امروز به دلیل تلاطم‌های اقتصادی و اجتماعی قدرت خود را از دست داده است.»

معیدفر در ادامه با اشاره به «تهی شدن» پتانسیل‌های استقرار نظم در ایران٬ نسبت به «فروپاشی اجتماعی» در این کشور هشدار داده است.

به دنبال اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش تحریم‌های غرب علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی٬ فشارهای اقتصادی کم‌سابقه‌ای به مردم وارد شده است.

در این مدت همزمان با افزایش جرائم٬ برخوردهای پلیس با مجرمان نیز خشن‌تر شده و احکام محکومان برای ایجاد هراس در دیگران٬ بار‌ها در ملاعام اجرا شده است.

این هشدار ها در حالی بیان می شوند که رهبر جمهوری اسلامی اخیرا طرح مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرده  است .

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است