آخرین تحولات سوریه

تصرف فرودگاه نظامی شمال سوریه به دست مخالفان اسد

در حالی که روسیه خود را برای برگزاری بزرگترین مانور دریایی‌اش در نزدیکی سواحل سوریه آماده می‌کند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که بشار اسد در دولت انتقالی آینده سوریه هیچ نقشی نخواهد داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری ریا نووستی، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای دریایی این کشور در نزدیکی سواحل سوریه مانورهایی برگزار می‌کنند.

این وزارتخانه همچنین تاکید کرد: یگان‌های دریایی وابسته به ناوگان دریایی سیاه روسیه این مانورها را در نزدیکی سواحل سوریه در چارچوب اجرای مانورهای بزرگتر در دریای مدیترانه با مشارکت دیگر یگان‌های روسی برگزار می‌کنند.

وزارت دفاع روسیه پیشتر از آمادگی خود برای برگزاری مانورهایی در دریای مدیترانه و سیاه تا پایان ماه ژانویه خبرداده بود.

این مانورها با مشارکت یگان‌های چهار ناوگان روسیه با هدف آموزش گروهی از نیروهای روسیه در خارج از مرزهای این کشور و ارائه برنامه کاری آنها صورت می‌گیرد.

در حال حاضر یگان‌های دریایی روسیه به سمت محل برگزاری این مانورها در حرکت‌اند.

از سوی دیگر ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارج آمریکا عنوان داشت که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نمی‌تواند در دولت انتقالی این کشور حضور داشته باشد.

وی در ادامه افزود: ما همگان از طرحی که در برگیرنده راهکار سیاسی براساس توافقنامه ژنو و تشکیل دولت انتقالی در سوریه باشد حمایت می‌کنیم اما اسد در این دولت نقشی نخواهد داشت.

از سوی دیگر چهار کشور عضو اتحادیه اروپا از شورای امنیت خواسته‌اند تا پرونده سوریه را به دادگاه جنایی بین‌المللی تحویل دهد.

اتریش،‌ دانمارک، ایرلند و اسلوونی در نامه‌ای مشترک خواهان تحویل دادن پرونده سوریه به دادگاه جنایی بین‌المللی شدند.

از سوی دیگر مخالفان سوری اعلام کردند که توانسته‌اند کنترل فرودگاه نظامی “تفتناز” واقع در ادلب را که یکی از بزرگترین فرودگاه‌های نظامی در شمال سوریه به شمار می‌آید، به دست گیرند.

آنها همچنین اطراف فرودگاه نظامی “منغ” واقع در اطراف حلب را گلوله باران کردند.

این در حالی است که حمد بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر قطر در گفت‌وگو با شبکه الجزیره خواهان اعزام نیروهای حفظ امنیت و صلح عربی به سوریه شد.

وی تاکید کرد که در صورت شکست تلاش‌های دیپلماتیک برای حل وفصل مساله سوریه این اقدام باید صورت پذیرد.

پیشتر اخضر الابراهیمی، ‌فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه بعد از نشست خود با نمایندگان روس و آمریکایی اعلام کرده بود که راهکار نظامی در سوریه پاسخگو نیست و باید به دنبال راهکار سیاسی بگردند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله