سفیر ایران در فرانسه مدعی شد:

ایران آماده کاهش غنی‌سازی به زیر 5 درصد است

سفیر ایران در فرانسه گفت،‌ به شرط دسترسی ایران به میله‌های سوخت جهت استفاده در مراکز تحقیقاتی‌اش و رفع تحریم‌ها، آمادگی دارد غنی‌سازی خود را به زیر 5 درصد کاهش دهد.

به گزارش ایسنا علی آهنی، سفیر جمهوری اسلامی ایران یکی از روزنامه نگاران ارشد “وال استریت ژورنال” آخرین مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره موضوع‌های مختلف را تشریح کرد.

سفیر ایران در فرانسه در این گفت‌وگو اعلام کرد:”ایران مذاکرات مستقیم با آمریکا را پیش‌بینی نمی‌کند، اما پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را فرصتی برای احیای مذاکرات بین‌المللی می‌داند.”

وی که تا چندی پیش، عضو شورای امنیت ملی ایران بود دراین گفتگو اضافه کرده است:«در موقعیت کنونی بی‌اعتمادی بین دو طرف (ایران و آمریکا) در حد بسیار بالایی است و هیچ کس نمی‌تواند مذاکرات دو جانبه با آمریکا را انتظار داشته باشد.»

آهنی ادامه داد «ایران هم‌چنان پیشنهادات خود مبنی بر تداوم برنامه هسته‌یی صلح‌آمیز را پابر جا می‌داند. ایران قبلا گفته است به شرط دسترسی به میله‌های سوخت جهت استفاده در مراکز تحقیقاتی‌اش و رفع تحریم‌ها، آمادگی دارد غنی‌سازی خود را به زیر 5 درصد کاهش دهد.»

این دیپلمات ایرانی اظهار کرد «اوباما بعد از انتخاب در سال 2009 چنین القاء کرد که می‌تواند دیوار بی‌اعتمادی بین دو کشور را از میان بردارد، اما در عمل ما با تشدید خصومت‌ها و تحریم‌ها مواجه بودیم. اکنون که او برنده انتخابات شده است، باید منتظر ماند و دید آیا شجاعت ایجاد تغییر در وضعیت کنونی را دارد یا این‌که روند مو4جود را ادامه خواهد داد.»

او با اشاره به توقف گفت‌وگوهای ایران و 1+5 در خلال انتخابات آمریکا گفت «اکنون گروه 1+5 می‌تواند با به رسمیت شناختن توانمندی‌های هسته‌یی صلح‌آمیز کنونی ایران و آماده‌سازی شرایط برای دستیابی به یک نقشه راه جهت رسیدن به یک تفاهم، گامی به جلو بردارد.»

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است