علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران از ارائه پیشنهادی غیررسمی برای حل بحران سوریه خبر داده و گفته است که این پیشنهاد به صورت مکتوب به سازمان ملل متحد ارائه شده است.
به گزارش رسانهها، آقای صالحی بعد از دیدار با اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه در تهران گفت که در این پیشنهاد، نظرات ایران درباره وضعیت سوریه “به طور تفصیلی” مطرح شده است.
او اضافه کرد: نسخهای (از پیشنهاد ایران) هم به دولت سوریه ارائه شده است.
اخضر ابراهیمی، نماینده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه روز یکشنبه، ۲۳ مهر، وارد تهران شد.
او شامگاه روز یکشنبه با محمود احمدینژاد، هم دیدار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری ایران، احمدینژاد در این دیدار گفت که درگیری در سوریه به معنای گسترش دامنه ناامنی در کل منطقه است.
او اضافه کرد: راهحل بهبود وضعیت سوریه این است که هیچکس به دنبال تحمیل دیدگاه و آراء خود بر کشور نباشد و مردم سوریه در یک انتخابات کاملا آزاد نظرات خود را اعلام کنند.
‘برونرفت مسالمتآمیز’
وزیر امور خارجه ایران در کنفرانس خبری با نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه اظهار امیدواری کرد که آقای ابراهیمی “با همکاری کشورهای منطقه و دیگر کشورهای موثر، برونرفتی مسالمتآمیز برای مساله سوریه بیابد و بحران سوریه به طور مسالمتآمیز توسط سوریها حلوفصل شود.”
آقای صالحی گفت: نظر ما و اخضر ابراهیمی این است که قبل از هر اقدامی باید خشونت و کشتار در سوریه متوقف شود.
او اضافه کرد: مردم سوریه مانند مردم هر کشور آزاد و دموکراتیکی، حق آزادی و انتخابات و مجلس مردمی و قانون اساسی مبتنی بر آرای مردم را دارند و دولت سوریه هم آمادگی خود را بارها برای برآورده کردن خواستههای مردم اعلام کرده است.
آقای صالحی گفت که دولت سوریه آماده است که “اگر لازم باشد، تجدید نظری در تصمیماتی که قبلا گرفته شده، انجام دهد.”
او همچنین از آمادگی کامل ایران برای همکاری با آقای ابراهیمی خبر داد.
همکاری ایران
براساس گزارشها، آقای ابراهیمی در دیدار با مقامات ایران، خواهان کمک و همکاری این کشور برای ایجاد ثبات و امنیت در سوریه شده است.
او شامگاه روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در تهران گفت: سازمان ملل متحد میخواهد خشونتها در سوریه متوقف شود.
او اضافه کرد: “از کشورهایی که روابط خوبی با دو طرف دارند، میخواهیم از روابط خوب خود استفاده کنند و مانع خونریزی روزانه در سوریه شوند.”
ماموریت اخضر ابراهیمی به عنوان نماینده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه از شهریور امسال و پس از کنارهگیری کوفی عنان از این سمت آغاز شد.
آقای عنان هم در زمان تصدی این سمت و در تلاش برای برقراری صلح بین طرفهای درگیر در سوریه به تهران سفر کرده بود.