سخنگوی وزارت امورخارجه:

به زودی به اقدام کانادا پاسخ می دهیم

در پی اعلام تعطیلی سفارت کانادا در تهران، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه این اقدام اتاوا را “شتاب زده و افراطی” خوانده و همزمان اسرائیل از این اقدام دولت کانادا استقبال کرده است.

وزارت امور خارجه کانادا در بیانیه‌ای، از توقف ادامه فعالیت سفارت این کشور در تهران خبر داد و از دیپلمات های سفارت ایران در کانادا هم خواست که ظرف پنج روز خاک کانادا را ترک کنند.

به گزارش بی بی سی، در واکنش به این خبر آقای رامین مهمانپرست گفته است که دولت ایران پاسخ به این اقدام “عجولانه و افراطی” را به زودی به اطلاع مردم این کشور خواهد رساند. به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران، این اقدام تلاشی برای کمرنگ کردن دستاوردهای ایران در برگزاری اجلاس غیر متعهدها در این کشور بوده است.

آقای مهمانپرست به خبرگزاری فارس گفته است: “دولت افراط گرای آقای هارپر در کانادا سابقه اقدامات دیگری در دشمنی با ملت ایران را داشته و سابق بر این برای انجام تحریم های غیر قانونی و یکجانبه بر علیه بانک مرکزی و بانک های ایران پیشقدم بوده و در ایجاد اختلال در انجام خدمات کنسولی به اتباع کشورمان اقدام کرده بود و نسبت به بستن حساب های اتباع ایرانی تلاشی را به عمل آورده بود، این اقدام دولت کانادا نشانگر آن است که سیاستمداران دولت فعلی کانادا با تبعیت از برخی کشورهای غربی و همین طور سیاست های رژیم صهیونیستی منافع ملت کانادا را در جهت دستیابی به اهداف سیاسی تحمیلی قربانی می کنند.”

در همین حال، به گزارش آسوشیتد پرس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ساعاتی پس از اعلام خبر بسته شدن سفارت کانادا در تهران، ضمن استقبال از این تصمیم، از “جدیت” استفن هارپر، نخست وزیر کانادا در اتخاذ این تصمیم تقدیر کرده است.

دیپلمات های ایرانی؛ ‘عناصر نامطلوب’

در بیانیه‌ای که امروز از سوی جان برد، وزیر امور خارجه کانادا منتشر شده ضمن تعیین مهلت ۵ روزه برای دیپلمات‌های ایرانی مقیم کانادا از این افراد به عنوان “عنصر نامطلوب” یاد شده و اعلام شده است: “موضع کانادا در قبال رژیم ایران شناخته شده است. کانادا دولت ایران را مهم‌ترین تهدید برای صلح جهانی و امنیت دنیا می‌داند.”

در بیانیه وزیر امور خارجه کانادا اضافه شده است: رژیم ایران به طور فزاینده‌ای کمک‌های نظامی در اختیار رژیم اسد (در سوریه) قرار می‌دهد؛ به طور مرتب اسرائیل را تهدید می‌کند؛ دست به لفاظی‌های نژادپرستانه و ضدنژاد سامی می‌زند و نسل‌کشی را تهییج می‌کند.

او ایران را از جمله بدترین ناقضان حقوق بشر جهان خوانده که “به گروه‌های تروریستی پناه می‌دهد و از آنها حمایت مالی می‌کند.”

وزارت امور خارجه کانادا اعلام کرده است که رسما ایران را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار می‌دهد.

‘اتاوا از لندن خط می گیرد’

در واکنشی دیگر از سوی مقام های ایران به تعطیلی سفارت کانادا در این کشور، علاالدین بروجردی، رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران ضمن انتقاد از این تصمیم دولت کانادا آن را تابعی از نفوذ بریتانیا بر دولت کانادا ارزیابی کرده است.

بروجردی در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت: “با توجه به اینکه کانادا کشوری است که تحت نظر انگلستان و فرماندار انتصابی از سوی ملکه این کشور قرار دارد و تمام تصمیم‌گیری‌های مهم از سوی فرماندار این کشور و با هماهنگی ملکه صورت می‌گیرد، طبیعی است که این کشور در واکنش به بسته شدن سفارت انگلستان در تهران دل خوشی از ایران نداشته باشد.”

کانادا اردیبهشت ماه امسال اعلام کرد که بخش صدور ویزای سفارتخانه‌اش در تهران را “برای کاهش هزینه‌ها” تعطیل می‌کند.

تعطیلی سفارتخانه های دو کشور علاوه بر تنش زایی در روابط دیپلماتیک آنها بر زندگی دهها هزار ایرانی مقیم کانادا که در نفاط مختلف این کشور پهناور زندگی می کنند اثر خواهد گذاشت.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله