سفیر ایران تلویحا تهدید کرد:

سرایت بحران سوریه به خارج مرزها

محمدرضا رئوف شیبانی در دیدار با ژنرال باباكار گایرییس هیات ناظران سازمان ملل در سوریه در محل سفارت ایران در دمشق خاطر نشان كرد كه برخی كشورهای منطقه و طرف‌های بین المللی از طریق اعزام گروه های مسلح به داخل سوریه موجب پیچیده تر شدن بحران می شوند.

سفیر جمهوری اسلامی در سوریه روز پنجشنبه در ارتباط با پیچیده تر شدن بحران در این كشور و سرایت دامنه آن به خارج از مرزهای سوریه هشدار داد.

به گزارش ایرنا، محمدرضا رئوف شیبانیدر دیدار با ژنرال باباكار گایرییس هیات ناظران سازمان ملل در سوریه در محل سفارت ایران در دمشق خاطر نشان كرد كه برخی كشورهای منطقه و طرف های بین المللی از طریق اعزام گروه های مسلح به داخل سوریه موجب پیچیده تر شدن بحران می شوند.

سفیر ایران با اشاره مجدد به موضع تهران در تاكید بر راه حل سیاسی در خصوص بحران سوریه و نشست مشورتی در تهران گفت كه این نشست تجلی اراده كشورهای حامی حل سیاسی بحران سوریه از طریق گفت و گوهای جدی و سازنده بین طرف های متنازع در تحولات این كشور است.

شیبانی با تشكر از عملكرد فنی و منصفانه كوفی عنان نماینده سابق دبیركل در سوریه و با اشاره به شرایط حساس و ویژه این كشور ، بر ضرورت توجه و اهتمام نماینده جدید دبیركل سازمان ملل به واقعیت های صحنه بحران و به ویژه حق مردم سوریه در تعیین سرنوشت خود بدون هرگونه دخالت خارجی تاكید كرد. وی همچنین آمادگی ایران را در كمك به نماینده جدید سازمان ملل اعلام كرد.

سفیر ایران همچنین با اشاره به سفر اخیر خانم والری آموسمعاون دبیركل سازمان ملل در امور انساندوستانه ، گزارشی از مجموعه اقدامات و كمك های انساندوستانه ایران به مردم سوریه در زمینه های بهداشتی و خدماتی را به ژنرال گای ارائه كرد.

گای نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت حضور ناظران سازمان ملل در سوریه گفت: با توجه به شرایط امنیتی در سوریه شورای امنیت سازمان ملل تصمیم گرفت كه تعداد ناظران را كاهش دهد و این حضور در حجم كوچك تری استمرار خواهد یافت.

رییس هیات ناظران سازمان ملل ماموریت الاخضر الابراهیمینماینده جدید دبیركل سازمان ملل در امور سوریه را در راستای ماموریت كوفی عنان نماینده سابق دانست و گفت كه الابراهیمی در روز جاری، گزارش برنامه ماموریت خود را به شورای امنیت ارائه خواهد كرد.

وی با تایید اخبار مربوط به ناكامی گروه های مسلح معارض در سیطره یافتن بر شهرهای دمشق و حلب، استمرار وضعیت نظامی در این كشور را یك تهدید برشمرد و گفت: طولانی شدن بحران باعث می شود تا طرف های درگیر دچار اشتباهات بزرگ تری شوند.

رئیس هیأت ناظران سازمان ملل در سوریه با اشاره به نقش سازنده ایران در تحولات سوریه بر ضرورت همكاری تمام طرف های منطقه ای و بین المللی برای حل بحران این كشور از راه های سیاسی تاكید كرد.

گای همچنین ضمن معرفی سرپرست دفتر هیات ناظران در دمشق از همكاری سفارت ایران در دوره گذشته با این دفتر تشكر كرد

مطالب مرتبط

فاجعه انسانی در زندان تهران بزرگ

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده است که تاکنون «مطابق آمار رسمی ارائه شده» ۷۱ نفر از کادر اداری زندان، سربازان وظیفه، محکومین زندانی، خانواده محکومین و همسایه‌ها در حمله اسرائیل به زندان اوین کشته شده‌اند

موج‌های بی‌قاعده‌ی اخراج مهاجران افغان

امروز نیز در سایه موج‌های بی‌قاعده‌ی اخراج مهاجران افغان، همان الگوی آشنای تاریخ در حال تکرار است: حذفِ بی‌پناه‌ترین‌ها به نام امنیت یا نظم، با همراهی رسانه‌ای و سکوت جامعه. اما حذف هر «دیگری» به دست ساختار قدرت، فقط آغاز یک روند است؛ روندی که دیر یا زود، دایره‌اش گسترش می‌یابد و به بدنه‌ی جامعه بازمی‌گردد. اگر جامعه در برابر بی‌قانونی علیه مهاجران ساکت بماند، فردا ممکن است همان سازوکار خشونت، گریبان شهروندان‌اش را نیز بگیرد. سرنوشت خاموشان، همیشه شبیه‌ هم است.

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

مطالب پربازدید

مقاله