فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه ما صد در صد منطقه خلیج فارس، تنگه هرمز، دریاى عمان را از ساحل مىتوانیم مورد اصابت قرار دهیم، گفت: ما بر روى شناورهایمان موشکهایى که بیش از 220 کیلومتر برد دارند قرار دادهایم و امیدوار هستیم به زودى موشک با بردهاى بالاى سیصد کیلومتر را با همان مشخصه صد در صد داخلى معرفى و عملیاتى کنیم.
به گزارش مهر، سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران درگفت وگویی که در پایگاه اطلاع رسانی سپاه پاسداران منتشر شده است، با بیان اینکه در ابتداى قرن بیستم براى اولین بار تهدید از ناحیه دریا متوجه ایران شد، گفت: پس از انقلاب نیز جدىترین تهدیدى که جمهورى اسلامى را از اساس و مبنا مورد تهدید قرار داد از ناحیه دریا صورت گرفت، آن هم نه از طرف کشورهاى همتراز و همسایه بلکه از ناحیه امریکا که اصولاً یک کشور دریاپایه است.
وی افزود:آمریکایىها یک توانمندى نظامى دارند و طبیعتاً در هر کجا که بخواهند اقدام کنند بر مبناى این توانمندى دریا پایه اقدام مىکنند، زیرا سرزمین اصلى آمریکا در نقاط دوردست از تمامى سرزمینها است و براى رسیدن به سرزمینهاى دیگر یک راه بیشتر وجود ندارد و آن هم دریاست براى همین درتوانمندى نیروى دریاى امریکا هم توانمندى دریایى و هم توانمندى هوایى وهم نیروى زمینى جمع است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به اینکه توانمندى زمینى تحت عنوان تفنگداران دریایى و سپاه تفنگداران دریایى است ، اظهار داشت: توانمندى هوایى به وسیله ناوهاى هواپیمابر است و توانمندى دریایى هم که ناوهاى جنگى و غیر جنگى است. در واقع امریکایىها یک ارتش کامل را در نیروى دریایى خودشان جمع کردهاند.
وی در خصوص توانایىها و تجهیزات نیروى دریایى سپاه خاطرنشان کرد:ما در انواع مختلف کلاسهاى شناورى و انواع مختلف توانمندىها از موشکانداز تا شناورهاى اژدرانداز و جنگ مین و انواع مختلف شناورهاى ویژه که توانمندىهاى ما را به لحاظ رزمى تشکیل مىدهند، با توجه به نقشه راهى که از سالهاى قبل معلوم کردهایم صد در صد آن چیزى که توانمندى ما را تشکیل مىدهد، یعنى از طراحى تا ساخت شناور و سیستمهاى سلاح گرفته تا موشک و بقیه باید مربوط به داخل باشد؛ و این افتخار اکنون وجود دارد که تولید شناور باتوجه به چرخه مفصلى که دارد تقریباً به صورت کامل مربوط به داخل است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: ما بر روى شناورهایمان موشکهایى که بیش از 220 کیلومتر برد دارند قرار دادهایم آن هم نه شناورهاى روان و معمول دنیا، بلکه بر روى شناورهاى بسیار کوچک، با سرعت بالا، قدرت مانور وآتش بالا و به لحاظ کوچکى ضدرادار. یعنى رادارها در مقابل شناورهاى کوچک ذلیل هستند.
وی تاکید کرد: ما صد در صد منطقه خلیج فارس، تنگه هرمز، دریاى عمان را از ساحل مىتوانیم مورد اصابت قرار دهیم آن هم با موشکهاى ساحل به دریا که آنها نیز کاملاً داخلى است. ما امیدوار هستیم به زودى علاوه بر موشکهایى که قبلاً معرفى کردهایم، موشک با بردهاى بالاى سیصد کیلومتر را با همان مشخصه صد در صد داخلى معرفى و عملیاتى کنیم
فدوی با بیان اینکه در حال حاضر ما در شرایطى هستیم که زمین و شرایط بازى را ما تعیین مىکنیم. چرا که در بغل امریکایى ها نیستیم، بلکه امریکایى ها آمده اند در بغل ما و در یک جغرافیاى به نام خلیجفارس قرار داریم.، گفت: اینجا ما تعیین کننده هستیم که قواعد بازى چیست و زمین بازى کدام است، وقتى اینطور مىشود ما در شرایط ابتکار عمل قرار مىگیریم و آنها در شرایط انفعال. در صورتی که اگر ما مىخواستیم در خلیج مکزیک این کار را بکنیم شرایط عوض مىشد
فدوی تاکید کرد: وقتى که موضوع تنگه هرمز مطرح مىشود این انفعال به حد بسیار وسیع بروز پیدا مىکند به نحوى که قیمت نفت یکى از تبعات است. آنها مىفهمند که نه تنها تنگه هرمز بلکه خلیج فارس زمین بازىاى است که ایران تعریف مىکند نه آنها.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با تاکید بر اینکه بر اساس گفته آمریکایی ها خلیجفارس جایى نیست که صرفاً تجهیزات نظامى آمریکا در آن باشد. بلکه منافع حیاتى و عوامل امنیت ملى امریکا در آنجاست، اظهار داشت: براساس دکترین و قوانین و ادبیات سیاسى امریکا، منافع حیاتى و امنیت ملى آن چیزى است که وقتى مورد خطر قرار گیرد اصل موضوعیت امریکا مورد خطر قرار مىگیرد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه در خصوص جایگاه نظامی نیروی دریایی سپاه در جهان گفت: به صورت مسلم جایگاه آن مجموعهاى بالاتر قرار مىگیرد که درصورتى که نبردى به وجود بیاید شناورهایش بر روى آب شناور و شناورهاى طرف مقابل در زیرآب غوطهور باشد. این درواقع یک ملاک است. این مشخص مىکند که چه کشورى در رتبه بالاتر قرار مىگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که امریکایىها مىگویند ایران مىتواند تنگه هرمز را ببندد ولى این مدتدار نیست یعنى حداکثر براى یک ماه، نظر شما دراین مورد چیست؟ گفت: الان امریکایىها نسبت به سال 66 و 67 در رابطه با مسائل خلیج فارس، تنگه هرمز و موضوع انرژى ضعیفتر هستند و ما قوىتر از آن موقع هستیم. اگر صد در صد نفت منطقه با خطوط لوله برود این نفت از کجا مىخواهد برود؟ یا از زیر آبهاى خلیجفارس یا در یک باریکه کوچکى از خلیج فارس. یعنى فرقى در اصل قضیه به وجود نمىآید بلکه بدتر مىشود زیرا تلاش بسیار زیاد و هزینه بسیار زیاد و وحشتناک که بعضاً براى خیلى از کشورها و دنیا قابل تحمل نیست. یعنى موضوع هزینهاى که باید براى خطوط لوله بشود اضافه مىشود به مشکلات موجود.
فدوی در پاسخ به این سوال که اگر احیاناً جنگى در خلیجفارس به وقوع بپیوندد ایران نیز نمىتواند نفت صادر کند. براى این مسئله چه تدبیرى اندیشیدهاید؟ اظهار داشت: اولاً اگر ما واقعاً نتوانیم نفت را صادر کنیم یک فرصت استثنایى است. همان که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند که «تحریمها براى ما یک فرصت استثنایى است». البته دنیا نمىتواند ما را تحریم کند، دنیا تاب تحمل نبود انرژى ایران را ندارد. یعنى اگر به انرژى داخل خلیجفارس خدشهاى وارد شود، اقتصاد دنیا فرو مىپاشد و اگر بر فرض این طور بشود از بین رفتن نفت به عنوان اصلىترین عامل اقتصادى، هم در منطقه و هم در خارج منطقه مىتواند اتفاق بیفتد و این کار حالت بازدارندگى دارد که هیچگاه دست به این اقدام نباید بزنند.»
خاطرنشان می شود در روزهای اخیر فرماندهان نظامی ایران یک بار دیگر تهدید کرده اند در صورت محدودیت در فروش نفت ایران و اجرای طرح تحریم نفت ایران، تنگه هرمز را خواهند بست. همچنین حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس بعد از تهدیدهای فرماندهان سپاه بیشتر شده است.