پاریس شکایتی در دیوان بین‌المللی دادگستری علیه ایران مطرح کرد

احتمال مبادله زندانیان میان ایران و فرانسه/ پاریس خواستار آزادی فوری شهروندان خود شد

ملی مذهبی _ دولت فرانسه روز جمعه بار دیگر خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط سه شهروند خود در ایران شد و از اظهار نظر درباره احتمال تبادل زندانیان که این هفته از سوی وزیر خارجه ایران مطرح شده بود، خودداری کرد.

ایران از سال ۲۰۲۲ سسیل کولر و شریک زندگی‌اش، ژاک پاری، را در بازداشت نگه داشته است؛ شرایطی که پاریس آن را «شبیه به شکنجه» توصیف کرده است.

علاوه بر این دو نفر، یک دوچرخه‌سوار ۱۸ ساله فرانسوی-آلمانی نیز در ماه ژوئیه بازداشت شد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اوایل این هفته گفته بود که ممکن است این زندانیان فرانسوی با مهدیه اسفندیاری، دانشجوی ایرانی مقیم لیون فرانسه که امسال به دلیل انتشار پست‌های ضداسرائیلی در شبکه‌های اجتماعی بازداشت شده، مبادله شوند.

او شب گذشته در تلویزیون دولتی ایران اظهار داشت: «در این زمینه فعالیت زیادی انجام شده و اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که موضوع تبادل ایشان با زندانیان فرانسوی در ایران به مراحل نهایی نزدیک شده است. امیدواریم به‌زودی خبرهای خوشی در این زمینه منتشر شود.»

ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در پاسخ به این اظهارات گفت: «فرانسه خواستار آزادی فوری و بدون شرط شهروندان خود در ایران است و من درباره سخنان وزیر خارجه ایران نظری نمی‌دهم.»

سسیل کولر و ژاک پاری به جاسوسی و تلاش برای ایجاد ناآرامی متهم شده‌اند؛ اتهاماتی که فرانسه آن‌ها را بی‌اساس می‌داند.

مذاکرات برای آزادی این دو نفر ماه‌هاست ادامه دارد، اما دولت فرانسه نسبت به نبود پیشرفت و دسترسی کنسولی به شهروندان خود به شدت ابراز نارضایتی کرده است.

پاریس همچنین شکایتی را نیز در دیوان بین‌المللی دادگستری علیه ایران مطرح کرده است.

این تلاش‌ها در شرایطی پیچیده‌تر شده که فرانسه، بریتانیا و آلمان در ماه اوت روند بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را آغاز کردند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر ده‌ها تبعه خارجی یا دوتابعیتی را عمدتاً با اتهام‌های مرتبط با جاسوسی بازداشت کرده است.

گروه‌های حقوق بشری و کشورهای غربی تهران را به استفاده از بازداشت‌شدگان خارجی به‌عنوان «اهرم فشار» متهم می‌کنند، اما ایران این اتهام را رد می‌کند.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله