کمیته نروژی نوبل از حکومت ایران خواست که برنده جایزه نوبل صلح، را به‌ طور دائم آزاد کند

شدت گرفتن درخواست‌ها برای آزادی دائمی و بی قید و شرط نرگس محمدی

ملی مذهبی _ ماری لاولر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مدافعان حقوق بشر نوشت که: از این که نرگس محمدی به دلایل پزشکی به طور موقت از زندان آزاد شده و اجازه بازگشت به خانه را دارد استقبال می کنم. با این حال این دوره ۲۱ روزه با توصیه های پزشکی ارائه شده مطابقت ندارد و باید تمدید شود.

هم چنین ایالات متحده خواستار آزادی بی قید و شرط و دائمی نرگس محمدی،فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح، شد و تأکید کرد که او «هرگز نباید زندانی می‌شد». ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۱۵ آذر وضعیت سلامت خانم محمدی را «نگران‌کننده و تأسف‌آور» خواند و آن را «نتیجه مستقیم آزارهای رژیم ایران» توصیف کرد.

او تاکید کرد: «ما بار دیگر خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط نرگس محمدی و سایر زندانیان سیاسی که بدون دلیل معتبر زندانی‌اند هستیم».

نرگس محمدی روز چهارشنبه برای پیگیری مراحل درمانی خود به طور موقت و برای سه هفته از زندان اوین آزاد شد.

این آزادی موقت به دنبال وخیم شدن شرایط جسمی او و پس از عمل جراحی تومور و پیوند استخوان بر روی پای این فعال حقوق بشر صورت گرفت.

پیش از این سخنگوی شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز خواستار آزادی دائمی و بی قید و شرط خانم محمدی شده بود.

همچنین کمیته نروژی نوبل نیز از حکومت ایران خواست که نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، را به‌ طور دائمی آزاد کند.

رادیو فردا روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه به نقل از یک منبع مطلع، از آزادی خانم محمدی به دلیل «مرخصی درمانی» خبر داده بود؛ مصطفی نیلی، وکیل دادگستری و وکیل خانم محمدی نیز با تأیید این خبر، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که موکلش، با نظر پزشکی قانونی و موافقت دادستانی تهران، به مدت سه هفته و به دلیل شرایط جسمانی بعد از عمل تومور و پیوند استخوان از زندان آزاد شده است.

نرگس محمدی که ۵۲ سال دارد در چندین پرونده که در ارتباط با فعالیت‌های حقوق بشری، کارزار «نه به اعدام» و همچنین اعتراض به حجاب اجباری برای او تشکیل شد از سال‌ها پیش زندانی شده است.

او پیش از این به تحمل مجموعاً ۱۳ سال و ۹ ماه زندان محکوم شده بود و قوه قضائیه جمهوری اسلامی در دوران حبس پرونده‌های جدیدی علیه او تشکیل داد و احکام تازه‌ای برای او صادر کرد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله