توافق بغداد، موافقت برای ادامه گفت و گوها خواهد بود و اجازه بازرسی های محدود به آژانس و ارسال اورانیوم بیست درصد به کشورهای دیگر. لغو تحریم ها تا شش ماه آینده غیر ممکن است.اما راهکارهایی مثل به تعویق انداختن منع بیمه کشتی های حامل نفت ایران میتواند ادامه پیدا کند.
.
اینک به هیچ وجه روشن نیست که ایران تعلیق غنی سازی را بپذیرد و چنانچه این اقدام صورت بگیرد در مذاکرات بغداد اعلام نخواهد شد. تعلیق غنی سازی در آغاز پرونده اتمی ایران بوده و حل آن هم در مرحله های پایانی گفت و گو ها امکان پذیر خواهد بود.
به نظر می رسد که در بغداد آن چه که مورد توافق طرفین خواهد بود، موافقت برای ادامه گفت و گوهاست و در صورت توافق شاید ایران اجازه بازرسی های محدود را به آژانس بدهد و اورانیوم غنی سازی شده بیست درصد را به کشورهای دیگر ارسال کند.
خواست گروه 5+1 هم از پیش اعلام شده و مشخص است. آن ها از ایران می خواهند که به کنوانسیون الحاقی معاهده منع سلاح های هسته ای تن بدهد و آن را در مجلس تصویب کند، سایت فردو را تعطیل و غنی سازی بیست درصد را به صورت کامل تعلیق کند.
اما توجه داشته باشیم مساله ای که در شش سال به وجود آمده در طول دو هفته حل نخواهد شد. برای همین کشورهای غربی هم باید خواست هایشان را تعدیل کنند.
حل مساله هسته ایران نیازمند گفت و گو و توافق مرحله ای است و به نظر می رسد در بغداد نیز حداکثر خواست دو طرف ادامه گفت و گو ها، دریافت اورانیوم غنی سازی شده ایران و محدود کردن حجم غنی سازی ها باشد.
چنانچه این توافق ها صورت بگیرد در مراحل بعد با توجه به امتیازهایی که دو طرف حاضر هستند به یکدیگر بدهند، ممکن است توافق های بیشتری شکل بگیرد.
در صورت توافق در بغداد لغو تحریم ها به سادگی و سریع امکان پذیر نخواهد بود. چه تحریم هایی که شورای امنیت اعمال کرده و چه تحریم هایی که به صورت یک جانبه از سوی امریکا و اتحادیه اروپا تصویب شده است، با مقاومت و موانعی برای لغو روبرو هستند.
در امریکا این قوانین به تصویب کنگره رسیده و لغو آن ها نیز نیازمند تصمیم کنگره است. از سوی دیگر با مقاومت و مخالفت کاندیدای جمهوری خواهان روبرو است.
در اروپا هم لغو تحریم ها نیازمند تصمیم همه اعضای جامعه اروپا است. برای همین لغو تحریم ها تا شش ماه آینده غیر ممکن است.
اما راهکارهایی مثل به تعویق انداختن منع بیمه کشتی های حامل نفت ایران که برای شش ماه به تعویق افتاده است، میتواند ادامه پیدا کند. این تعلیق ممکن است امتیاز کوتاه مدتی باشد که اروپا در کوتاه مدت به ایران می دهد. این امتیاز زمینه بازگشت بخشی از مشتریان سنتی نفت ایران را به دنبال خواهد داشت و ممکن است این کشورها واردات نفت از ایران را در دستور کار قرار دهند و 15 تا 20 درصد بازار از دست رفته نفت ایران دوباره به این کشور باز گردد.
سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاههای گوناگون است.