برای پاسخ به سوال اول در مورد این­که جامعه‌شناسی تشیع چه جایگاهی در آموزش عالی دارد لازم است به یک تعریف اجمالی از این مفهوم اشاره کنم. «شیعه‌شناسی شاخه‌ای از مطالعات اجتماعی است که مجموعه‌ای از مباحث جمعیت‌شناسانه، جامعه‌شناسانه، مردم‌شناسانه، مطالعات فرهنگی و اجتماعی را پوشش می‌­دهد که اندیشه‌های واقعی و موجود شیعیان را مطالعه می‌­‌کند.

:منازعه جمهوری اسلامی و غرب درآخرین گام به منازعه هسته ای رسیده است. ‫ادامه این راه پر تنش به کجا خواهد رسید؟بخش ویژه جدید سایت ملی - مذهبی مجموعه مقالاتی در این باره از دید صاحب نظران مختلف است.

:... راه حلی که هم به مطالبات آسیب دیدگان جنایت پاسخ دهد و هم معطوف به مصالح ملی، از چرخه تازه خشونت جلوگیری کند،کدام است؟ بخش ویژه جدید سایت ملی - مذهبی از این منظر، به این فاجعه پرداخته است.

جمهوری اسلامی کماکان به دنبال خریدن وقت است .اما اگر قرار بر نوشیدن جام زهر باشد ، بسیاری از فرصت‌ها و امتیازاتی که کشور می‌توانست پیش از آن داشته باشد را از بین می‌برند کما اینکه تاکنون برده‌اند.

با توجه به شرایط فجیع اقتصادی ایران ؛ تورم ، کمبود درآمدهای ارزی و ... ؛ نظام سیاسی مجبور است برای بیرون آمدن از این شرایط و در امان ماندن از انفجار اجتماعی که در شرایط فعلی بعید نیست، به مصالحه تن بدهد.

‫امیدواری به این مذاکرات، بیشتر از گذشته است و اپوزیسیون ایران نیز باید از توافق هسته ای میان ایران و آمریکا استقبال کند.‬..

آینده جدال ایران و غرب را پدیده ای وابسته به انتخابات آمریکا و تحول شرایط داخلی ایران می داند. به اعتقاد این صاحب‌نظر سیاسی، پیروزی رامنی در انتخابات امریکا و یا سرسختی راس حکومت در ایران، فضا را به سمت جنگ خواهد کشاند.

آن چه که اینک پیش روی ماست مبارزه علیه فراموشی، کوشش برای کالبدشکافی فاجعه و همه جانبه دیدن آن و برخورد مسئولانه و آسیب شناختی و جستجوی راه حل برای آینده است و البته کوشش برای این که جامعه ایران دیگر هیچ گاه با چنین واقعه تلخی روبرو نشود و هیچ حکومتی به خود اجازه ندهد که شهروندان مخالف را اعدام کند.

باید از دنیا خواست تا تحریم‌ها نه تنها معطوف به مساله هسته‌ای بلکه به مسائل حقوق شهروندی شود تا در شرایطی که تاوان سیاست‌های غلط حکومت و تحریم‌ها را مردم می‌دهند نفعی هم از این تحریم‌ها ببرند.