گزارش اختصاصی سایت ملی مذهبی

عاملِ اصلیِ بروز این وضعیت، را می توان بیش از همه نیز فعالیت‌های انسانی و نه عوامل طبیعی همچون کاهش نزولات جوی دانست. به طور مشخص در یک بازه زمانی حدود دو دهه از 2002 تا 2020 ، تعداد حلقه چاه‌های ثبت شده و مجاز در کشور، از ۴۶۰ هزار مورد به ۷۹۴ هزار مورد افزایش یافته که کمترین میزان افزایش در «ابرقو» و به میزان ۱٫۹ درصد و بیشترین میزان افزایش هم در هامون (هیرمند) و به میزان ۳۵۰ درصد بوده است.

نگاهی به مساله فرونشست زمین در ایران

فرونشست زمین و ایجاد فروچاله‌های خطرناک، یکی از مصائب بزرگ تهران است که کسی به آن توجه نمی‌کند. این که اعلام می‌شود فرونشست زمین در تهران با جمعیتی بالغ بر 13 میلیون نفر، می‌تواند برج‌ها را خم کند یا راه‌آهن را کج نماید و خطوط انتقال نفت و گاز را بشکند، به یک موضوع بعید و عادی تبدیل شده و تا زمان بروز فاجعه کسی به آن توجه نمی‌کند.

گزارش اختصاصی سایت ملی مذهبی

در  ایران اما هیچ‌وقت آمار دقیق و رسمی از سوی «مرکز آمار ایران» در مورد میزان کتاب‌خوانی و یا نرخ مطالعه منتشرنشده است. در سال‌های اخیر اعداد ارقام متفاوتی از سوی نهادهای زی ربط مثل «اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «شورای عالی انقلاب» و «کتابخانه‌ی ملی» در خصوص میزان مطالعه در ایران اراده شده است.
آمارهای ضدونقیضی که در آن‌ها سرانه مطالعه‌ی هر ایرانی بین 2 الی 70 دقیقه در روز متغیر است. این آمارهای ضدونقیض، اعتبار صحت و درستی این محاسبات را زیر سؤال می‌برد. آمارهایی که نشان می‌دهد در خوش‌بینانه‌ترین حالت که نزدیک به محال است، سرانه مطالعه‌ی هر ایرانی 70 دقیقه است، و در بدبینانه‌ترین حالت سرانه مطالعه را باید 2 دقیقه در نظر گرفت.

گزارش اختصاصی سایت ملی مذهبی

نفس کشیدن در پایتخت ایران حالا و برای نخستین بار حتی در تابستان نیز سخت شده است. آلودگی هوا و ویروس کرونا در ترکیب با یکدیگر به یک کشتار کامل بی صدا دست زده اند. به نظر می رسد بار دیگر هم چون زاییز و زمستان سال 99 ، برای تامین برق دولت در حال استفغاده از مازوت است و این بار بدون این که به شهروندان اطلاع دهد مازوت می سوزاند. وضعیت هوای تهران در حالی اکنون و در تیرماه به سطح «هشدار» رسیده است که از یاد نبریم در پاییز سال قبل نیز مقامات دولتی و حتی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نیز استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها را تایید کرده‌ بودند.

پس از انواع کسری ها و گم شده ها از 3 هزار میلیارد تومان تا ناپدید شدن دکل نفتی این بار نوبت به فولاد رسیده است تا مشخص شود که گویا 10 درصد فولاد کشور نیز ناپدید شده است.
اخیرا سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خبر داده است که: «در سال ۹۹ بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید شد که از این مقدار ۱۵ میلیون تن در داخل کشور مصرف و ۱۲ میلیون تن دیگر نیز صادر شد بنابراین سه میلیون تن فولاد در زنجیره مصرف و صادرت گم شده است» .وی با اشاره به فعالیت گمرکات کشورمان در مرزهای عراق، کردستان ، ترکیه، افغانستان و پاکستان در خارج از ساعت‌کاری به تجارت‌نیوز گفته است که: «بین آمارهای ظاهری با آمارهای واقعی سه میلیون تن اختلاف وجود دارد و این رقم ۱۰ درصد تولید فولاد کل کشور است که به نظر می‌رسد قاچاق شده است چرا که وقتی اختلاف بین قیمت داخل و خارج زیاد باشد قاچاق نیز زیاد می‌شود.»

اواخر سال ٢۰۱۱ بود که فیلمی با عنوان «شیوع» در سینماهای جهان بر روی پرده رفت. فیلمی که با بیش از 8 ستاره بزرگ سینما از مت دیمون تا کیت وینسلت روی پرده می رفت و شاید کمتر کسی انتظار داشت فیلمی چنان «شیوع» که موضوع و محتوای ان شیوع یک ویروس جهانی از هنک کنک به همه جهان بود این تعداد بازیگر فوق ستاره لازم داشته باشد. موضوع فیلم درباره ویروسی بود که منشا آن خفاش در فیلم گفته می شد، و علائمی شبیه سرماخوردگی و تشنج داشت و محل شیوع فیلم نیز کشور چین معرفی می شد. در آن سال شاید کسی فکرش را نیز نمی کرد که نه سال بعد، این فیلم در ابعاد مختلف جنبه حقیقی پیدا کند و در مختصات و جغرافیای واقعی و با تشابهات بسیار با آن چه روایت شده بود، اتفاق بیافتد!