ملی مذهبی _ سعید مدنی فعال سیاسی ملی مذهبی ، پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی ، روزنامه نگار و پژوهشگر مسائل و آسیب های اجتماعی در سال ۱۳۳۹ در اصفهان به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذراند. سعید در کودکی پدرش را از دست داد و سرپرستی او و چهارخواهرش به عهدۀ مادر قرار گرفت. او از ۱۷ سالگی و پیش از ورود به دانشگاه فعالیت سیاسی خود را علیه حکومت پهلوی در اصفهان آغاز کرد.
سعید مدنی در سال ۱۳۵۷ ابتدا در رشتۀ ریاضیات وارد دانشگاه اصفهان شد و بعد از انقلاب فرهنگی تغییر رشته داده و تحصیلاتش را ابتدا در رشتۀ روانشناسی و سپس در رشتۀ علوم تربیتی تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران ادامه داد.
در طول فعالیت سیاسی چهار بار در سالهای ۱۳۷۳ به مدت دو ماه، سال ۱۳۷۹ به مدت یک سال و سال ۱۳۹۰ به مدت چهارسال بازداشت و در زندان های عشرت آباد، اوین و رجایی شهر زندانی شد.
سعید مدنی در نوبت اول بازداشت در زندان توحید دو ماه ، در نوبت دوم در زندان عشرت آباد شش ماه و در نوبت سوم در بند ۲۰۹ زندان اوین سه ماه و جمعا به مدت یازده ماه را در انفرادی سپری کرده است. در نوبت سوم بازداشت در سال ۱۳۹۰ یک سال را در بند امنیتی ۲۰۹ اوین گذراند و از انتقال او به بند عمومی زندان ممانعت به عمل آمد. سعید مدنی در فاصله سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ بلافاصله پس از آزادی از زندان برای گذراندن حکم تبعید به شهر بندرعباس منتقل شد.
آخرین بازداشت سعید مدنی در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ روی داد که در دادگاه بدوی که در دی ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، برابر کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب به دو اتهام «تشکیل و اداره گروههای معاند نظام» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» محکوم و برای اتهام اول به ۸ سال زندان و اتهام دوم به یک سال زندان و جمعا به ۹ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر هم تایید شد.
مدنی در ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ از زندان اوین، به زندان دماوند منتقل شد که دلیل این تبعید تاکنون مشخص نشده است .
در آخرین خبر در باره سعید مدنی بنا بر گفته وکیل ایشان در فروردین ۱۴۰۴ حکم هشت سال حبس او ، پس از پذیرش اعاده دادرسی در دیوانعالی کشور و رسیدگی مجدد در دادگاه همعرض، به چهار سال کاهش یافته است
پژوهش و نشر:
سعید مدنی پژوهش های متعددی در زمینه مسایل اجتماعی ایران دارد و تا کنون بیش از 20 کتاب در زمینه مسایل و معضلات و اسیب های اجتماعی (فقر، نابرابری،اعتیاد، خشونت علیه زنان و کودکان، تن فروشی، کار کودکان)، جنبش های اجتماعی، جماعت گرایی، جامعه مدنی و … منتشر کرده است که برخی از مهمترین عناوین آن عبارت اند از:
– کودک آزاری در ایران (۱۳۸۴) نشر اکنون
-روان شناسی و تغییرات اجتماعی ؛ (ترجمه ،۱۳۸۷) انشارات دانژه
– جماعت گرایی و برنامه های جماعت محور (۱۳۸۹) نشر یادآوران
– اعتیاد در ایران( ۱۳۹۰) نشر ثالث
– خشونت علیه کودکان در ایران( ۱۳۹۰) نشر آشیان
– آسیب شناسی حقوق کودکان در ایران( ۱۳۹۰) نشر میزان
– گزارش وضعیت اجتماعی ایران(۱۳۹۰) موسسه رحمان
– بررسی آسیب های اجتماعی : روسپیگری (۱۳۹۲ ) نشر یادآوران
– فقر و نابرابری در ایران(۱۳۹۴) نشر آگاه
– جامعه شناسی روسپیگری( ۱۳۹۵) نشر پارسه
– زنان در ایران و جهان( ۱۳۹۵) نشر روزنه
– وضعیت توسعه انسانی در ایران(۱۳۹۶) نشر پارسه
– جماعت گرایی الگویی برای مشارکت و توسعه( ۱۳۹۶) نشر صمدیه
– جامعه مدنی و کرونا (۱۳۹۹) نشر پارسه
-علیه خشونت (۱۳۹۹) نشر پارسه
– آتش خاموش(گزارش تحلیلی اعتراضات آبان۱۳۹۸) موسسه رحمان
– جامعه شناسی اعتیاد(۱۴۰۰) نشر پارسه
– جنبش های اجتماعی و دمکراتیزاسیون ( ۱۴۰۰) نشر روزنه
– علیه اعدام( ۱۴۰۰) نشر باران(سوئد)
-مظاهرات سلمیه (۱۴۰۱) موسسه رحمان
-جنبش های اجتماعی و امید (۱۴۰۲) نشر باران (سوئد)
همکاری و مشاوره در سازمان های مردم نهاد از جمله:
شبکه یاری، عضو شورای مشاوران موسسه رحمان و موسسه دکتر مجتبی معین ، عضو داوران جایزه مستندسازی سازمانهای مردم نهاد ، انجمن حمایت از حقوق کودکان – انجمن حمایت از حقوق کودکان ، عضو جمعیت امام علی و ارائه مشاوره در طرح های پژوهشی جمعیت درباره کودکان کار، همکاری با موسسه مهر طه ، برگزاری کارگاه های آموزشی درباره جامعه مدنی و مفهوم آن ، مداخلات جماعت محور(محله محور) ، موسسه افرا ، انجمن حقوق شهروندی ، بنیاد کارآفرینی زنان و جوانان، انجمن اسلامی معلمان لرستان ، انجمن احیای ارزش ها
اجرای چندین طرح پژوهشی که عناوین برخی از آن ها عبارتند از :
اولین گزارش وضعیت اجتماعی ایران، گزارش اجتماعی اعتراضات آبان(آتش خاموش) ، گزارش اجتماعی اعتراضات آب خوزستان ، همکاری در تدوین دومین گزارش وضعیت اجتماعی ، اجرای طرح کرونا و جامعه مدنی ، نظارت بر پروژه های موسسه از جمله ترجمه کتاب جامع داوطلبی و طراحی و اجرای اپلیکیشن داوطلب سوم .