ملی مذهبی _ احمد نقیبزاده، تحلیلگر سیاسی، در مصاحبهای با «یورونیوز فارسی» تأکید کرد که «برخورد قطعی است و جمهوری اسلامی در این مسیر کوتاه نمیآید و آمریکا هم کوتاه نمیآید و قطعاً یک برخورد نظامی خیلی سرنوشتساز صورت میگیرد.»
احمد نقیبزاده، استاد بازنشسته دانشگاه با اشاره به تشدید تنشهای منطقهای و سیاستهای جمهوری اسلامی، پیشبینی کرده که حمله اسراییل به تأسیسات هستهای ایران در سال ۱۴۰۴ حتمی است. او همچنین گفته که این حمله به نحوی خواهد بود که جمهوری اسلامی دیگر توان جبران و انجام حمله دیگر را نداشته باشد.
این استاد علوم سیاسی، در ادامه، حکومت جمهوری اسلامی را با رژیمهای کمونیستی مقایسه و تأکید کرده که فروپاشی آن مشابه «فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی» خواهد بود. وی اظهار داشت: «از آن موقعی که من این هشدار را دادم، آنها به دنبال یافتن آیتالله گورباچف هستند و همین که فکر کنند کسی آماده است که از بالا تغییراتی را ایجاد کند، او را از سر راه بر میدارند.»
او تاکید داشت که:
«من قبلا هم گفتهام که احتمالا فروپاشی در جمهوری اسلامی هم به شکل اتحاد جماهیر شوروی خواهد بود. از آن موقعی که من این هشدار را دادم، آنها مرتب به دنبال یافتن آیتالله گورباچف هستند و به مجردی که فکر کنند کسی آماده است که از بالا تغییراتی را ایجاد کند او را از سر راه بر میدارند. نکته دیگر هم این است که عدهای از تحریمها سود میبرند ولی من آنها را خیلی جدی نمیبینم چون آنها خیلی زود تغییر چهره میدهند و از طرف دیگری سود میبرند و یا آنچه که از جیب ملت ایران دزدیدند به خارج میبرند و استفاده میکنند. تنها چیزی که میبینم این است که یک نفر ایستاده و به هیچ وجه هم حاضر نیست تغییر کند.»
نقیب زاده در بخش دیگری از گفت و گوی خود نیز می گوید:«گفتمان حاکم بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی در بحبوحه جنگ سرد شکل گرفته و با وجود اینکه ۳۵ سال از پایان جنگ سرد میگذرد این گفتمان همچنان در جمهوری اسلامی تغییر نکرده و ما قدم به قدم رد پای شوروی در ابتدا و سپس روسیه را در سیاست خارجی جمهوری اسلامی مشاهده کردهایم.روسها در این دههها بسیار سنجیده عملکردهاند؛ در مسئله گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی در تهران، نخستین ضربه به روابط ایران و غرب وارد شد و سپس افرادی که طرفدار برقراری رابطه با غرب بودند یکی یکی حذف شدند و از صحنه کنار رفتند. برای سالها کسی جرات نمیکرد حرفی از رابطه با آمریکا بزند.به عنوان مثال هاشمی رفسنجانی به عنوان رئيس جمهور و تیمی که همراه او کار میکردند همگی طرفدار این بودند که مسئله با آمریکا حل شود و من شک ندارم که هاشمی جانش را بر سر همین مسئله از دست داد و به طرز مشکوکی درگذشت. افراد دیگری هم چنین بودند که به انواع مختلف جان خود را از دست دادند. در نتیجه من تردید ندارم تا زمانی که روسیه در ایران صاحب نفوذ باشد، روابط ایران و غرب به هیچ وجه رو به بهبود نخواهد رفت.»
وی تاکید داشت که:«به نظر من برخورد قطعی است و جمهوری اسلامی در این مسیر کوتاه نمیآید و آمریکا هم کوتاه نمیآید و قطعا یک برخورد نظامی خیلی سرنوشت سازی صورت میگیرد ولی اینجا علامت ابهام روی روابط آمریکا و روسیه وجود دارد که نمیدانیم با یکدیگر به توافقی میرسند که روی ایران هم اثر داشته باشد یا خیر… بخشی از حاکمیت چنین فکر میکند و تصورشان بر این است که این توان را دارند که ایالات متحده را از عمل باز بدارند. ولی واقعیت این است اتفاقاتی که در سالهای اخیر رخ داده این رویکرد را بسیار بسیار ضعیف کرده است. آنچه در خاورمیانه رخ داده، باعث شده پایگاههای جمهوری اسلامی از دست برود و این توانی که حکومت ایران همیشه به رخ همگان میکشید دیگر زیر سوال رفته است. در نتیجه من فکر میکنم این تصور که آمریکا بلوف میزند و نمیتواند کاری کند، توهمی بیش نیست.»
او همچنین نفوذ روسیه در ایران را یکی از عوامل تشدید بحران دانسته و هشدار داده که «مسکو حتی ممکن است نیروهای جمهوری اسلامی را وادار کند که در خیابانهای تهران رژه بروند.»
این استاد دانشگاه درباره مشروعیت داخلی نیز می گوید:«مسئله مشروعیت داخلی هم هست و میدانند که مسائلی در داخل برایشان پیش میآید. شما دیدید اینها حاضر نشدند بر سر مسئله حجاب کوتاه بیایند و با استدلالهایی چون حجاب زنان مانند دیوار برلین است و اگر فرو بریزد همه چیز فرو میپاشد بر سر این مسئله مقاومت کردند. در حالی که اگر از اول با مردم اینطور برخورد نکرده بودند، طبعا میزانی از رضایت هم میان جامعه مشاهده میشد. واقعا نوع حکومتداری جمهوری اسلامی عجیب است و رابطهای که روزگاری بین دولت و ملت بسیار نزدیک بود و مرز میان دولت و ملت در هم تنیده بود، امروز به قدری فاصله زیاد شده که بیسابقه است. من شخصا فکر میکنم که اسرائيل اصرار دارد تاسیسات اتمی ایران را بزند و این کار را خواهد کرد. در مورد اتفاقات دیگر من فکر میکنم که احتمالا چندین ضربه زده خواهد شد از جمله از بین بردن چندین شخصیت عالیرتبه. اما بعد از آن را نمیتوان پیشبینی کرد. »گ
وی درباره شخصیت رهبر جمهوری اسلامی نیز معتقد است:« شخصیت او اینطور است که وقتی از اصلاح طلبان دلخور و ناراضی شد، کسی را آورد (احمدی نژاد) که هم به خودش ضربه زد، هم به نظام ضربه زد و به ایران لطمه زد و از آن موقع قطار این انقلاب از ریل خارج و به سمت دره حرکت کرد. آیا اینها را نمیدید یا میدید و میگفت که در عوض من نوعی انتقام گرفتم از مخالفانم؟ کسی مثل میرحسین موسوی که قبلا نخست وزیر بوده و با ایشان هم خویشاوندی دارد همچنان گوشه حصر خانگی است. در حالیکه اگر غیر از مسئله کینه شخصی باشد همه چیز از جمله منافع نظام و ایران حکم میکرد که ۱۰ سال پیش او آزاد میشد اما این اتفاق نیفتاد.»
او درباره روسیه نیز می گوید:«من فکر میکنم که میتوانند مثلا تصمیمگیرندگان اصلی را در کشور از بین ببرند و بعد گروه دیگری در ایران کنترل امور را در دست خواهد داشت. در آن شرایط اگر دست روسیه در معادلات ایران قوی نباشد، ایران میتواند به سازش با غرب برسد اما مادامی که نفوذ روسیه در کشور قابل توجه باشد امیدی به تغییر نیست. بنابراین ایالات متحده اگر میخواهد روابطش را با ایران خوب کند باید جوری دم روسیه را در ایران قیچی کند چرا که بعید میدانم تا زمانی که پوتین در قدرت باشد، روابط میان ایران و غرب تغییر معناداری مشاهده کند.
…. این دقیقا همان چیزی است که روسها پیش پای جمهوری اسلامی میگذارند ولی من فکر نمیکنم مردم بیشتر از این قادر باشند این وضعیت را تحمل کنند و تهدیدهای جمهوری اسلامی هم که کاهش پیدا نمیکند. در این سال جدید یقینا تحولات مهمی در وضعیت سیاسی ایران به وجود خواهد آمد. بحث من سر آینده است که در آینده چه خواهد شد. من قبلا هم گفتم که یک نفر نمی گذارد تغییری صورت گیرد و آن یک نفر هم که عمر نوح ندارد و بالاخره از بین میرود و به قول خودشان ارتحال جانسوز میکند ولی بعدش اگر روسها باشند باز هم امیدی نیست.»
نقیبزاده در پایان، با اشاره به توانایی اسراییل در حذف رهبران جمهوری اسلامی، گفته است: «احتمالاً چندین ضربه وارد خواهد شد، از جمله از بین بردن چندین شخصیت عالیرتبه جمهوری اسلامی؛ چیزی که اسراییل ثابت کرده توانش را هم دارد.» او همچنین از احتمال اقدام مشابهای که در ترور اسماعیل هنیه در تهران رخ داد، برای مقامات جمهوری اسلامی خبر داد.
اظهارات نقیبزاده در حالی مطرح میشود که تنشها میان ایران و غرب به بالاترین حد خود رسیده و احتمال وقوع درگیری نظامی بیش از پیش افزایش یافته است.