ملی مذهبی _ «دونالد ترامپ»، رییسجمهور آمریکا در دومین هفته ریاستجمهوری خود دستوری در قالب «یادداشت ریاست جمهوری» خطاب به وزارت خزانهداری ایالات متحده برای احیای «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ایران صادر کرد که آن را «بسیار سختگیرانه» توصیف کرد. بنا بر گزارش ایران وایر، هدف از امضای این دستور، اجرای سیاست «فشار اقتصادی حداکثری» بر ایران است که نقطه کانونی آن اجرای کامل تحریمهای آمریکا علیه ایران و اجرای تمهیداتی برای مجازات افراد و نهادهایی است که تحریمهای ایران را دور میزنند و نادیده میگیرند.
متن کامل یادداشت ریاست جمهوری که به امضای ترامپ رسیده به این شرح است:
یادداشت ریاستجمهوری درباره امنیت ملی / NSPM-۲ فرمان اجرایی شانزدهم بهمن ۱۴۰۳
یادداشت خطاب به:
- وزیر امور خارجه
- وزیر خزانهداری
- وزیر دفاع
- دادستان کل
- وزیر انرژی
- وزیر کشور
- وزیر امنیت داخلی
- دستیار رییسجمهور و رییس کارکنان کاخ سفید
- نماینده تجاری ایالات متحده
- نماینده دایم ایالات متحده در سازمان ملل متحد
- مدیر اطلاعات ملی
- مدیر سازمان اطلاعات مرکزی (سیا)
- مدیر دفتر مدیریت و بودجه
- دستیار رییسجمهور در امور امنیت ملی
- مشاور حقوقی رییسجمهور
- دستیار رییسجمهور در امور سیاست اقتصادی
- رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح
- مدیر اداره تحقیقات فدرال (افبیآی)
موضوع: اِعمال حداکثر فشار بر دولت جمهوری اسلامی ایران، محروم کردن ایران از تمامی مسیرهای دستیابی به سلاح هستهای و مقابله با نفوذ مخرب ایران
بهعنوان رییسجمهور، اولویت اصلی من تضمین امنیت ایالات متحده و مردم آمریکا است. دولت جمهوری اسلامی ایران از زمان تاسیس خود در سال ۱۳۵۷، بهعنوان یک حکومت انقلابی و دینی، دشمنی خود را با ایالات متحده و متحدان و شرکای آن اعلام کرده است. ایران همچنان بزرگترین حامی دولتی تروریسم در جهان است و از گروههایی مانند «حزبالله»، «حماس»، «حوثیها»، «طالبان»، «القاعده» و سایر شبکههای تروریستی حمایت کرده است. «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» خود به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی تعیین شده است.
حکومت ایران، از جمله سپاه پاسداران، از عوامل و ابزارهای سایبری برای هدف قرار دادن اتباع ایالات متحده در داخل این کشور و دیگر نقاط جهان استفاده میکند و آنها را برای حمله، آدمربایی و قتل هدف قرار میدهد. ایران همچنین به گروههای نیابتی خود، از جمله سازمان «جهاد اسلامی» و حزبالله، دستور داده است که عوامل خاموش خود را در خاک ایالات متحده برای حمایت از این فعالیتهای تروریستی مستقر کنند.
ایران مسوول کشتار وحشیانهای است که حماس در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ انجام داد و همچنین مسوول حملات مداوم حوثیها علیه نیروی دریایی ایالات متحده، ناوگان متحدان و حملونقل تجاری بینالمللی در دریای سرخ است. از فروردین ۱۴۰۳، رژیم ایران دو بار آمادگی خود را برای انجام حملات موشکی بالستیک و کروز علیه دولت اسراییل نشان داده است.
ایران مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده و اتباع خارجی، از جمله شهروندان آمریکایی را بدون رعایت اصول دادرسی قانونی و با اتهامات واهی بازداشت کرده و تحت شکنجه قرار میدهد. ایالات متحده در کنار زنان ایران ایستاده است که روزانه با سوءرفتار رژیم مواجه هستند.
برنامه هستهای ایران، از جمله توانمندیهای غنیسازی و بازفرآوری اورانیوم آن و موشکهای با قابلیت حمل کلاهک هستهای، خطر موجودیتی برای ایالات متحده و کل جهان متمدن محسوب میشود. چنین رژیم تندرویی هرگز نباید به سلاح هستهای دست یابد یا از تهدید به دستیابی، توسعه یا استفاده از این سلاحها برای اخاذی از ایالات متحده یا متحدانش بهره ببرد.
ایران امروز با پنهانکاری در مورد سایتها و مواد هستهای اعلامنشده، تعهدات خود ذیل پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای(انپیتی) را نقض کرده است، تعهداتی که بر اساس موافقتنامه جامع پادمانهای این کشور با آژانس بینالمللی انرژی اتمی الزامآور است. ایران از دسترسی آژانس به مراکز نظامی یا تاسیسات مرتبط با سازمان پژوهشهای نوین دفاعی جلوگیری کرده و مانع از مصاحبه با دانشمندان هستهای شاغل در این سازمان شده است.
گزارشهای عمومی که نشان میدهند ایران ممکن است در حال حاضر در حال انجام مدلسازیهای رایانهای مرتبط با توسعه سلاحهای هستهای باشد، زنگ خطر فوری را به صدا درمیآورد. ما باید تمامی مسیرهای ایران برای دستیابی به سلاح هستهای را مسدود کنیم و به باجگیری اتمی این رژیم پایان دهیم.
رفتار ایران منافع ملی ایالات متحده را تهدید میکند. از این رو، در راستای منافع ملی است که حداکثر فشار بر رژیم ایران اعمال شود تا تهدید هستهای این کشور متوقف شده، برنامه موشکهای بالستیک آن محدود گردد و حمایت آن از گروههای تروریستی پایان یابد.
ماده ۱. سیاست ایالات متحده
سیاست ایالات متحده این است که:
ایران از دستیابی به سلاح هستهای و موشکهای بالستیک قارهپیما منع شود.شبکه و کمپین تجاوزگری منطقهای ایران خنثی گردد.سپاه پاسداران و نیروهای نیابتی آن تضعیف و از منابع مالی که فعالیتهای بیثباتکنندهشان را تامین میکند، محروم شوند.برنامه توسعه موشکی و تسلیحات نامتقارن و متعارف ایران متوقف شود.ماده ۲. اعمال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران(الف) وزیر خزانهداری موظف است:
۱. تحریمها و اقدامات اجرایی لازم را علیه تمامی اشخاصی که شواهدی مبنی بر نقض تحریمهای مرتبط با ایران دارند، فورا اعمال کند. ۲. یک کمپین مستمر و قاطع برای اجرای تحریمهای ایران اجرا کند تا رژیم و نیروهای نیابتی تروریستی آن از دسترسی به درآمدها محروم شوند. ۳. هرگونه مجوز عمومی یا راهنماییهایی را که ایران یا نیروهای نیابتی آن را از فشار اقتصادی رها میکند، بازبینی و لغو کند. ۴. به صنایع حملونقل، بیمه و بنادر هشدار دهد که همکاری با ایران یا نیروهای نیابتی آن، نقض تحریمهای آمریکا محسوب میشود. ۵. اقدامات علیه ایران را در گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) حفظ کند و تدابیری اتخاذ نماید که از کسب درآمدهای غیرقانونی توسط ایران جلوگیری کند.
(ب) وزیر امور خارجه موظف است:
۱. لغو یا تعدیل معافیتهای تحریمی ایران، از جمله پروژه بندر چابهار را اجرا کند. ۲. صادرات نفت ایران را به صفر برساند، از جمله صادرات نفت خام ایران به چین. ۳. یک کمپین دیپلماتیک برای انزوای جهانی ایران، از جمله در سازمانهای بینالمللی، رهبری کند. ۴. اقدامات لازم را برای جلوگیری از استفاده ایران از سیستم مالی عراق یا کشورهای حاشیه خلیجفارس برای دور زدن تحریمها انجام دهد.
(پ) نماینده دایم ایالات متحده در سازمان ملل موظف است:
۱. بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران را با همکاری متحدان تکمیل کند. ۲. ایران را بهدلیل نقض تعهداتش در معاهده انپیتی پاسخگو کند. ۳. مرتبا شورای امنیت سازمان ملل متحد را در جریان تهدیدهای ایران علیه صلح و امنیت جهانی قرار دهد.
(ت) وزیر بازرگانی موظف است:یک کمپین اجرایی مستمر برای جلوگیری از انتقال فناوری و قطعات نظامی به ایران اجرا کند.(ث) دادستان کل ایالات متحده موظف است:
۱. شبکههای مالی و لجستیکی وابسته به ایران در خاک آمریکا را شناسایی، مختل و تحت پیگرد قرار دهد. ۲. نفت قاچاقی ایران را توقیف کند. ۳. داراییهای دولتی ایران در آمریکا و خارج از کشور را شناسایی و به خانوادههای قربانیان آمریکایی تروریسم تحویل دهد. ۴. رهبران و اعضای گروههای تروریستی تحت حمایت ایران را تحت پیگرد قرار دهد و برای دستگیری و استرداد آنها اقدام کند. ۵. تمامی ابزارهای قانونی، سایبری و اطلاعاتی را برای مقابله با جاسوسی ایران و تلاشهای آن برای نقض امنیت آمریکا بهکار گیرد.
ماده ۳. مقررات کلی
۱. این یادداشت نباید اختیارات قانونی نهادهای اجرایی را مختل کند. ۲. اجرای این دستورالعمل تابع قوانین موجود و تامین اعتبارات لازم است. ۳. این یادداشت هیچگونه حق یا مزیتی را برای افراد علیه دولت ایالات متحده ایجاد نمیکند.