نرگس محمدی شهروند افتخاری شهر ریکسانسارت در بلژیک شد

نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر و نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر، شهروند افتخاری شهر فرهنگی ریکسانسارت در بلژیک شد.

شهرداری شهر ریکسانسارت به درخواست عفو بین‌الملل بلژیک، اعطای شهروند افتخاری به خانم محمدی را در مراسمی که به‌مناسبت روز جهانی حقوق بشر برگزار شده بود، اعلام کرد.

به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، در این مراسم که با حضور مسئولان شهر و شهردار شهر ریکسانسارت در آذر ماه 1394 برگزار شد، تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی به همراه حسن فرشتیان، حقوقدان ایرانی درباره پرونده قضایی نرگس محمدی و همچنین وضعیت حقوق بشر در ایران، توضیحاتی ارائه کردند.

آقای رحمانی همچنین در این مراسم در پاسخ به به سؤال‌های حاضران در خصوص نرگس محمدی، به فعالیت‌های خانم محمدی در نهادهای مدنی و همچنین تلاش‌های او برای صلح و حقوق شهروندی در ایران اشاره کرد.

بر اساس اعلام نزدیکان خانم محمدی، قرار است نرگس محمدی در تاریخ 10 دی ماه، بار دیگر  در دادگاه حاضر شده و به اتهام‌هایش مانند تلاش برای لغو اعدام و تشکیل کانون شهروندی زنان و همچنین دیدار با کاترین اشتون، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ گوید.

همچنین تقی رحمانی و حسن فرشتیان در مراسمی که در دفتر عفو بین‌الملل در بروکسل، در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران و نرگس محمدی برگزار شده بود، شرکت کرده و به سؤال‌های حاضران پاسخ گفتند.

پیش از این، عفو بین الملل بلژیک در نامه‎ای از وزیر امور خارجه  بلژیک خواسته بود تا به‌هنگام دیدار با آقای روحانی، رییس جمهوری ایران، آزادی زندانیان سیاسی از جمله نرگس محمدی را خواستار شوند.

آقای رحمانی در پاسخ به پرسش‌های حاضران در دفترعفو بین‌الملل درخصوص وضعیت عمومی کنونی حقوق بشر در ایران و به‌ویژه پرونده نرگس محمدی، با تشریح وضعیت همسرش، از اینکه به گفته او «مقام‎های امنیتی مانع از بستری شدن همسرش در بیمارستان، باوجود بیماری می‌شوند»، انتقاد کرد.

آقای رحمانی در ادامه خطاب به عفو بین‌الملل گفت: «حوادث 13 نوامبر در پاریس نشان داد که دیگر رعایت حقوق بشر امری خیرخواهانه اروپایی برای دیگر نقاط جهان نیست بلکه اگر حقوق بشر و دموکراسی در سایر کشورها رعایت نشود، تأثیر آن بر اروپا هم تلخ خواهد بود. نتایج خشونت‌های سایر مناطق به اروپا نیز سرایت می‌کند. در نتیجه حساس کردن شهروندان اروپایی به رعایت حقوق انسان در سراسر جهان به معنی حفظ امنیت خودشان هم خواهد بود. نهاد های مدنی از جمله سازمان عفو بین‌الملل در غرب می‌توانند شهروندان خود را به رعایت حقوق بشر در جهان حساس کنند تا شهروندان اروپایی نیز از آن بهره ببرند.»

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله