مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه گفته “در گامهای آخر مذاکرات هستیم که بسیار مهم و حساس و سخت است” و از طرف های ایران در مذاکرات اتمی خواسته از بیان “موضوعات مذاکره در سطح رسانه پرهیز کنند.”
طی روزهای اخیر برخی از رسانه ها جزئیاتی را منتشر کردند که آن را راه حل های اتمی مورد بحث قرار گرفته توصیف کردند اما سخنگوی وزارت خارجه ایران به کلی محتوی این گزارش ها را رد کرده است.
به گزارش بی بی سی خانم افخم امروز چهارشنبه ۳۰ مهرماه در جلسه هفتگی با خبرنگاران در تهران گفته تماسها بین ایران و گروه ۱+۵ و هماهنگیها برای دیدارهای آتی در جریان است.
مذاکرات کارشناسان اتمی ایران و گروه ۱+۵ به مدت دو روز از امروز در وین آغاز شده و به گفته خانم افخم قرار است طی آن “جزئیات طرحهای ارائه شده مورد بررسی قرار گیرند.”
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سئوالی درباره اظهار نظر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا که گفته بود “لغو تحریمها بدون نظر کنگره صورت نمیگیرد” گفته “این مسائل از موضوعات داخلی آمریکاست و آنها باید این موضوعات را در خود حل کنند، برای ما آنچه در توافق جامع نهایی میشود مهم است.”
او بار دیگر تاکید کرده که “بر مبنای توافق ژنو تحریمها باید لغو شوند نه تعلیق.”
ایران و گروه ۱+۵ توافق کرده اند که مهلت مذاکرات را تا تاریخ سوم آذر (۲۴ نوامبر) برای دستیابی به یک توافق جامع با هدف حل و فصل نهایی پرونده ایران تمدید کنند.
خانم افخم امروز درباره احتمال تمدید این مهلت گفته که چنین اقدامی “فعلا در دستور کار نیست” و طرف های مذاکره بر تاریخ تعیین شده متمرکز هستند.