وزیر امور خارجه روسیه:

ایران آماده بررسی توقف غنی سازی 20 درصدی است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: مسکو، یک فرصت جدید را برای پیشرفت در مذاکرات مربوط به حل مسئله هسته ای ایران می بیند.

به گزارش عصر ایران به نقل از یونایتدپرس، سرگی لاوروف در گفتگو با خبرنگاران در مسکو اظهار داشت: موضع ما این است که در یک و نیم سال گذشته چارچوب خوبی برای پیشرفت در مذاکرات مربوط به مسئله هسته ای ایران، پایه گذاری شده است.

قبل از این، لاوروف بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران هم از نظر مثبت مقامات تهران درباره بررسی توقف غنی سازی 20 درصدی سخن گفته بود.

مقامات ایرانی تاکنون به این سخنان واکنشی نشان نداده اند.

لاوروف افزود: همکاران ایرانی ما آماده هستند در گفتگو با گروه 1+5 موضوع توقف غنی سازی 20 درصدی اورانیوم را مورد بررسی قرار دهند.

وزیر امور خارجه روسیه این موضوع را گام بسیار مهم توصیف کرد و گفت: گروه 1+5 باید به طرح ایران پاسخ مثبت دهد.

گروه 1+5 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس، چین) به علاوه آلمان است که از چند سال پیش تاکنون سلسله مذاکراتی را با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور دنبال می کند.

او همچنین از اظهارات مقامات ایران درباره تضمین شفافیت کامل برای برنامه هسته ای ایران تقدیر کرد و گفت: البته این اقدام نباید یک جانبه باشد بلکه باید با رفع تحریم ها به ویژه تحریم های یکجانبه کشورهای غربی علیه ایران همراه باشد.

لاوروف ادامه داد: غرب باید تحریم های ضدایرانی را بردارد چرا که این اقدام به معنی پاسخ مناسب به طرح ایران است.

وزیر خارجه روسیه افزود: مسکو از سران جدید ایران تشکر می کند زیرا تضمین شفافیت بیشتر به برنامه هسته ای خود را بازگرداندند.

وی تاکید کرد: روسیه به حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به رسمیت می شناسد اما برنامه هسته ای ایران باید تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد.

خاطرنشان می شود اخیرا امیدواری ها نسبت به حل مسئله هسته ای ایران افزایش یافته است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله