پیام تسلیت سازمان های جبهه ملی ایران در اروپا

در سوگ هوشنگ کشاورز صدر

 سازمان های جبهه ملی ایران در اروپا طی اطلاعیه ای درگذشت هوشنگ کشاورز صدر از همراهان نهضت ملی و پیروان دکتر محمد مصدق  را تسلیت گفتند. 

 متن این بیانیه که نسخه ای از آن به سایت ملی- مذهبی رسیده است چنین است:

در سوگ  هوشنگ کشاورز صدر

هوشنگ کشاورز صدر از میان ما رفت. او که از چندسال پیش به بیماری جانکاهی دچار بود سرانجام دربامداد روز۲۶ بهمن ماه چشم از جهان فروبست.

امیرهوشنگ کشاورز صدر که از آغاز جوانی در مبارزات اجتماعی و سیاسی دوران خود شرکت داشت در دوران نهضت ملی به صفوف آن پیوست و همراه با پیروان دکتر مصدق در جبهه ملی مبارزه می کرد. او بویژه در سالهای پس از کودتا و دوران مبارزات پرشور دانشجویی در دانشگاه تهران از اعضاء فعال سازمان دانشجویان دانشگاه تهران ـ وابسته به جبهه ملی ـ بود و همراه با دیگر زندانیان جبهه ملی زندان های آن دوران را تجربه کرده بود.

هوشنگ کشاورز صدر از شاگردان و ارادمندان دکتر غلامحسن صدیقی استاد بزرگ جامعه شناسی در ایران و قائم نقام نخست وزیر در دولت مصدق بود. هوشنگ کشاورز خود نیزجامعه شناس بود و طی پژوهش هایش در جامعه شناسی عشایری و درباره ی وضع روستاییان ایران در چارچوب مؤسسه ی تحقیقات اجتماعی که به تحت ریاست عالیه ی دکتر صدیقی تاًسیس شده بود چندین سال در بسیاری از نقاط کشور به تحقیق میدانی اشتغال ورزیده بود. به همین سبب نیز بود که هوشنگ کشاورز بنیادی تحقیقات ایرانی را که در کشور هلند پایه گذاری کرد بنیاد صدیقی نامید.

وی سرانجام بدنبال یورش های پی در پی جمهوری اسلامی به آزادی های دموکراتیک و تشدید روزافزون اختناق سیاسی ناچار از جلای وطن شد و کشور فرانسه را به عنوان محل سکونت اصلی خود در دوران مهاجرت برگزید. او بیش از سی سال در این کشور آزمون سخت دوری از وطن را نیز تجربه کرد.

هوشنگ کشاورز صدر فرزند محمد علی کشاورز صدر بود که علاوه برعضویت در کنگره ی اول جبهه ملی ایران و انتخاب به عضویت شورای مرکزی جبهه ملی چندی نیزسخنگوی آن بود. وی پیش از وقوع کودتای 28 مرداد از طرف دولت ملی مصدق به استانداری اصفهان منصوب شده بود و در روز کودتا از تبعیت از کودتاچیان سرپیچی کرده بود.

سازمان های جبهه ملی ایران در اروپا در این ضایعه ی اندوهبار خود را در غم خانواده ی ارجمند او، بانو زریون کشاورز صدر همسر، و مازیار و بهاره فرزندان دلبند وی شریک دانسته، این فقدان را به آنان، به همه ی دوستان و دوستداران وی و به ملیون ایران تسلیت می گویند.

۲۶بهمن ماه ۱۳۹۱

سازمان های جبهه ملی ایران در اروپا

دکتر علی راسخ افشار، دکتر پرویز داورپناه، علی شاکری زند، مهندس مهدی مقدس زاده

مطالب مرتبط

الإسلام واحداً و متعدداً نام مجموعه‌ای است که زیر نظر نویسنده و پژوهشگر نام‌آشنای تونسی دکتر عبدالمجید الشرفی و توسط انتشارات دار الطلیعه منتشر میشود. تاکنون شانزده کتاب از این سلسله پژوهش‌ها به چاپ رسیده است. الإسلام الخارجی، اسلام المتکلمین، الإسلام السنی، الإسلام الشعبی، الإسلام الحرکی، اسلام الفلاسفه، الإسلام فی المدینه، الإسلام الأسود، الإسلام الآسیوی، اسلام الفقهاء، اسلام المتصوفه، اسلام المجددین، الإسلام العربی، اسلام عصور الإنحطاط، اسلام الأکراد، اسلام الساسه. همان‌طور که از نام این مجموعه پیداست، به‌نظر نویسندگان و در رأس آن‌ها ناظر پروژه، اسلام در حالی که واحد است،

نهضت آزادی ایران، ضمن محکومیت حمله تروریستی دولت آمریکا:

نهضت آزادی ایران ضمن محکومیت حمله تروریستی دولت آمریکا علیه سردار قاسم سلیمانی خواستار خویشتن‌داری و صبوری و مآل اندیشی و پرهیز از اقدامات عجولانه شد. 

روز سه‌شنبه صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک ایران بدون اشاره به این بدعت شکنی گفت: «با ظریف، شمخانی و مقامات امنیتی جلسه داشتیم. کمیسیونی تشکیل شد که در خصوص برون‌رفت از چالش رژیم صهیونیستی صحبت شود».امین در دور چهارم، روی میز چهار در برابر گورشتین ایدو (استاد فیده) قرار گرفت و با مهره سیاه به برتری رسید.همین بازیکن اسراییلی در دور هفتم و روی میز شماره شش با پرهام مقصودلو رویارو شد که پرهام نیز توانست با مهره سفید به برتری برسد.

مطالب پربازدید

مقاله

♦️شصت وششمین سالروز تولید سعید مدنی در شرایطی برگزار شد که تاکنون ۹ سال از زندگانی این فعال سیاسی ملی و مذهبی در پشت میله های زندان سپری شده است.