پارازیت و آلودگی همچنان قربانی می گیرند

افزایش ۳۰ درصدی تولد نوزادان معلول در ایران

تبعات سنگین آلودگی هوا هچنان ادامه دارد.

روزنامه «حمایت» وابسته به قوه قضائیه از افزایش ۳۰ درصدی تولد نوزادان معلول در ایران بر اثر پارازیت‌ها و آلودگی هوا خبر داد.

این روزنامه در شماره روز دوشنبه (۲۵ دی) خود براساس برخی پژوهش‌ها اعلام کرده در ایران «یک مورد از هر سه مورد اختلال‌های ژنتیکی مادرزادی٬ ناشی از آلودگی هوا و پارازیت‌های موجود است.»

روزنامه «حمایت» در گزارش خود از چند پزشک درباره علت افزایش تولد نوزدان معلول در ایران پرسش‌هایی مطرح کرده که آن‌ها نیز آلودگی هوا و پارازیت‌ها را یکی از عوامل این مسئله عنوان کرده‌اند.

یک پزشک اعلام کرده براساس آمار‌های موجود قرار گرفتن مادران باردار در معرض پارازیت و آلودگی هوا ۳۰ برابر خطر تولد نوزاد معلول و عقب مانده ذهنی را افزایش می‌دهد.

این سایت همچنین به نقل از پزشکان نوشته است: «غلظت فلزات سنگین در هوای تهران با میزان فلزات سنگین آزاد شده در هوا پس از بمباران برابری می‌کند.»

برخی از رسانه‌ها و موسسه‌های پزشکی و پژوهشی در حوزه سلامت مدت‌هاست نسبت به افزایش سقط جنین٬ تولد کودکان معلول و افزایش سرطان در ایران بر اثر آلودگی هوا و پارازیت‌ها هشدار می‌دهند.

سالانه حدود ۸۵ هزار نفر در ایران مبتلا به سرطان می‌شوند که از کالاهای بی‌کیفیت چینی به عنوان یکی از عوامل رشد این بیماری در کشور نام برده می‌شود.

پارازیت‌ها که به منظور قطع امواج شبکه‌های ماهواره‌ای چند سالی است در آسمان شهر‌های ایران افزایش قابل توجهی داشته‌ نیز یکی از مهم‌ترین عوامل گسترش بیماری‌های خاص در ایران به‌شمار می‌رود.

این تبعات سنگین در حالی ادامه دارند که مسئولان نسبت به پیامدهای این معضل بزرگ همچنان بی توجه هستند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله