هاشمی رفسنجانی

برای معرفی اسلام باید پرده ریا، تظاهر به دین و زهدفروشی را کنار بزنیم

هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و هنر در پاسخ به سؤال یکی از حاضرین در مورد دلایل دین‌گریزی و دین‌ستیزی در برخی جوامع، با اشاره به نقش عقلانیت در معرفی اسلام تأکید کرد: عده‌ای نمی‌خواهند اسلام بی‌پیرایه و واقعی به جهان معرفی شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: برای معرفی دین اسلام باید پرده ریا، تظاهر به دین و زهدفروشی را کنار بزنیم و از شعاری زندگی کردن پرهیز کنیم.

هاشمی رفسنجانی افزود: اسلام دین خاتم است و باید خود مردم تا قیامت با اتکاء به پایه‌های اصلی دین یعنی قرآن، سیره معصومان و سنّت، هدایت شوند، زیرا مردم با ارزش‌ها و اعتقادات دینی رشد کرده‌اند و از اعتقادات خود دست برنمی‌دارند و این مسئله جز با تکیه بر عقل امکان‌پذیر نیست و اگر براساس عقلانیت عمل کنیم، در واقع به دستور دین عمل کرده‌ایم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه نگرانی اصلی، ممانعت از حاکم شدن عقلانیت بر امور است و آن را سرکوب و متهم می‌کنند، گفت: اولین سوره نازل شده در قرآن اشاره به علم و عقل دارد و مطمئناً افرادی که با عقل و فهم و درایت، به این آیات و روایاتی که در کتاب‌های مرجعی همچون اصول اربعه آمده توجه کنند، بهره بیشتری نصیب آنها خواهد شد و به نقش اصلی عقلانیت و تأثیر آن در شناساندن دین اسلام پی خواهند برد.

هاشمی رفسنجانی، ضعف اصلی سوءبرداشت از دین را در شیوه غلط معرفی اسلام خواند و تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز جامعه، ناتوانی در معرفی اسلام ناب و بی‌پیرایه به جوانان و پاسخگویی به سؤالات نسل تحصیلکرده و باسواد است.

وی ضمن توصیه به پرهیز از افراط و تفریط در جامعه گفت: جامعه تحصیلکرده و دانشمند هیچ‌گاه دچار افراط و تفریط نمی‌شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: باید عقلانیت را همه جا به عنوان هم‌ردیف با شرعیت مطرح کنیم و در زمان حضرت حجت(عج) منتظران باید به حدّی از بلوغ فکری و عقلی رسیده باشند که دیگر نیازی به جنگ و نزاع نباشد.

 

مطالب مرتبط

مکالمه شنودشده از طریق جاسوسی سیگنالی‌ به دست آمد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفتگو با شبکه خبری سی‌بی‌اس که روز یکشنبه منتشر شد، گفت که اگرچه آسیب وارده به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان در حملات آمریکا «بسیار جدی‌» است

تلاش رئیس جمهور فرانسه برای بازگشت ایران به میز مذاکره

ابراهیم متقی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و از چهره‌های نزدیک به نظامیان در ایران در گفتگویی با تلویزیون جمهوری اسلامی هشدار داد که این آتش‌بس پایدار نخواهد ماند و اسرائيل تا حداکثر یک هفته دیگر دوباره حملات خود به ایران را از سر خواهد گرفت

آتش‌بس بمب‌ها را خاموش کرد، اما فقر، سرکوب، و نابرابری زنده‌اند

این آتش ‌بس، نه نشان صلح است، نه پیروزی هیچ طرفی. اگرچه اسطوره اقتدار جمهوری اسلامی فروریخت، و اگرچه اسرائیل، در بحران داخلی و انزوای جهانی گرفتار آمده، آنچه فروکش کرده، فقط موج انفجار است

مطالب پربازدید

مقاله