ایران متاثر از انتخابات آمریکا

سایت ملی-مذهبی: در نظر خواهی از صاحبنظران در خصوص سرانجام  رویارویی ایران و غرب بر سر فعالیت های هسته ای دیدگاه های مختلفی مطرح شد. یک نقطه محوری در این نظرات  مساله جنگ و میزان احتمال رخداد آن است. بیژن حکمت آینده جدال ایران و غرب را پدیده ای وابسته به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تحول شرایط داخلی ایران می داند. به اعتقاد بیژن حکمت، پیروزی رامنی در انتخابات امریکا ویا سرسختی راس حکومت در ایران، فضا را به سمت جنگ خواهد کشاند.

باید دید در فضای سیاسی چه پارامترهایی وجود دارد و تحقق آنها تا چه اندازه به ما اجازه می دهد که دید روشن تری نسبت به آینده روابط ایران و غرب داشته باشیم.

یکی از پارامترهای تاثیر گذار، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. نتیجه این انتخابات در هر صورت تاثیر مهمی در آینده روابط ایران و غرب دارد. اگر باراک اوباما به پیروزی برسد ، ایالات متحده تلاش خود را خواهد کرد تا مسیر گفتگو را در یک فضای دیپلماتیک و البته همراه با فشار ادامه دهد. اما اگر جمهوری خواهان بیایند خطر همراهی آنها با جناح های افراطی اسرائیل زیاد خواهد بود و ممکن است در صورت عقب نشینی نکردن جمهوری اسلامی از مواضع هسته ای کار به بمباران تاسیسات هسته ای ایران توسط اسرائیل و با حمایت آمریکا بیانجامد.

پارامتر مهم دیگر تحول شرایط در خود ایران است. اگر مبارزات مردم و کوشش های عده زیادی از روشنفکران و کنشگران سیاسی اثرگذار باشد و از سوی دیگر شکاف های درونی در حکومتگران آقای خامنه ای را وادار به عقب نشینی کند، مسلما زمینه تفاهم با غرب بیشتر خواهد شد.

در حال حاضر تحریم های سنگین اقتصادی گرچه روز به روز شرایط دشوار تری را برای  امرار معاش خانواده های ایرانی ایجاد کرده است  ولی بر حکومت هم تحریم ها بدون اثر نبوده است. وضعیت اقتصادی مردم به گونه ای است که حتی اعتراض مراجع را برانگیخته و شاید شکاف های درون حکومت سبب شود که جمهوری اسلامی چند قدم عقب نشینی کند.

نکته مهم اما این است که اپوزیسیون داخل و خارج ایران در کنار هم مردم را از شرایط خطیری که ایران در آن قرار دارد آگاه نگه دارند و کنشگران تا جایی که می توانند صدای صلح طلبی را به گوشش جهانیان برسانند. چند روز پیش عده ای  از چهره های سرشناس کشور از افق های گوناگون سیاسی، ایرانیان را به کارزاری برای صلح و آزادی فراخوانده  و گفته اند ما از حاکمان ایران می خواهیم هر نوع بهانه ای را برای جنگ و فشار و تحریم اقتصادی متوقف و خنثی کنند تا جنگ افروزان نا امید شوند. ما می خواهیم به جهانیان بگوییم که صلح و آزادی و حقوق بشر حق مسلم ماست. امیدوارم شمار زیادی از ایرانیان صلح دوست به این کمپین بپیوندند.

فضای موجود در روابط ایران و غرب، سالهاست که فضای نه جنگ و نه صلح بوده است ولی این فضا در حال تغییرست. تبلیغات دولت مردان اسرائیلی برای حمله به ایران و تکرار خواست نابودی اسرائیل ازطرف خامنه ای و احمدی نژاد ، نوعی زمینه سازی های فکری و روانی برای نابودی مخالف است که خود می تواند به عامل موثری در رخداد جنگ و عدم توانایی سیاستمداران برای جلوگیری از آن تبدیل شود.

سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاه‌های گوناگون است.

مطالب مرتبط

برای پاسخ به سوال اول در مورد این­که جامعه‌شناسی تشیع چه جایگاهی در آموزش عالی دارد لازم است به یک تعریف اجمالی از این مفهوم اشاره کنم. «شیعه‌شناسی شاخه‌ای از مطالعات اجتماعی است که مجموعه‌ای از مباحث جمعیت‌شناسانه، جامعه‌شناسانه، مردم‌شناسانه، مطالعات فرهنگی و اجتماعی را پوشش می‌­دهد که اندیشه‌های واقعی و موجود شیعیان را مطالعه می‌­‌کند.

:منازعه جمهوری اسلامی و غرب درآخرین گام به منازعه هسته ای رسیده است. ‫ادامه این راه پر تنش به کجا خواهد رسید؟بخش ویژه جدید سایت ملی - مذهبی مجموعه مقالاتی در این باره از دید صاحب نظران مختلف است.

:... راه حلی که هم به مطالبات آسیب دیدگان جنایت پاسخ دهد و هم معطوف به مصالح ملی، از چرخه تازه خشونت جلوگیری کند،کدام است؟ بخش ویژه جدید سایت ملی - مذهبی از این منظر، به این فاجعه پرداخته است.

مطالب پربازدید

مقاله