یک منبع مطلع به وضعیت محمد نظری در گفت و گو با ملی - مذهبی

زندانی کرد اعتصابی پس از 18 سال حبس به بند عادی منتقل شد

محمد نظری زندانی سیاسی کرد که از روز سه شنبه هفتم شهریور ماه – پس از 18 سال تحمل حبس – در اعتراض به وضعیت خود و با تقاضای تجدید دادرسی با دوختن لبان خود دست به اعتصاب غذا زده بود بطور ناگهانی از بند زندانیان سیاسی به بند عادی منتقل شد.

یک منبع مطلع با ابراز نگرانی از شرایط محمد نظری به سایت ملی – مذهبی می گوید: ” محمد را بدون هیچ دلیلی از بند سیاسی به بند زندانیان عادی انتقال داده اند. از زمان انتقال وی به بند زندانیان عادی کسی از وضعیت او خبر ندارد. به نظر ما این انتقال ناگهانی برای این است که زندانیان سیاسی که برخی از آنها از جمله کیوان صمیمی نسبت به وضعیت وخیم او اطلاع رسانی کرده بودند را از محمد جدا کنند و بدین ترتیب کسی نتواند از وضعیت او خبری منتشر کنند. او بعد از اعتصاب چند بار به بهداری زندان منتقل شده و شرایط خوبی ندارد. ما بشدت نگران وضعیت او هستیم زیرا حداقل از وضعیت او از طریق زندانیان سیاسی مطلع می شدیم اما حالا کسی از شرایط محمد خبر ندارد و ما می ترسیم در سکوت خبری مانند چند نمونه از زندانیانی که در زندان جان سپردند، جانش را از دست دهد.”

محمد نظری شهروند کرد ایرانی در هشتم خردادماه سال هفتاد و سه به اتهام عضویت در حزب دمکرات کردستان از سوی نیروهای امنیتی در شهر بوکان بازداشت شد. و پس از ماهها شرایط سخت و بازجویی و شکنجه به زندان مهاباد منتقل و در آنجا از سوی شعبه‌ یک دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اتهام عضویت در حزب دمکرات کردستان به اعدام محکوم شد. حکمی که در عید قربان سال هفتاد و هشت به حبس ابد کاهش یافت. وی پس از گذراندن صد و شصت ماه حبس در زندان ارومیه در سال 86 به زندان رجایی شهر منتقل گردید.

این منبع آگاه می افزاید: “یکبار نماینده دادستان آقای خدابخشی او را ملاقات کرد و به او گفت که پیگیری می کند اما بعد از چند روز گفت نمی تواند کاری برای او انجام دهد و باید اعتصاب غذایش را بشکند.”

شایان ذکر است، کیوان صمیمی زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر طی نامه ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از وی خواسته بود اقدامات بشردوستانه دیپلماتیک یا رسانه ای فوری خود را برای نجات محمد نظری انجام دهد. این روزنامه نگار در بند در نامه خود آورده است: “به اطلاع شما می رساند که من و سایر زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر از نزدیک شاهد وضع رو به وخامت این زندانی مظلوم هستیم و از شما درخواست داریم تا پیش از آنکه اتفاق ناگواری بیافتد اقدامات عاجل بشردوستانه خود را مبذول فرمایید.”

همچنین عیسی سحرخیز، روزنامه نگار دیگر محبوس در زندان رجایی شهر که در اعتراض به رعایت نشدن قانون در پرونده قضایی اش دست به اعتصاب غذا و دارو زده بود، پس از دریافت پیام سید محمد خاتمی و دیگر دوستان و همفکرانش به اعتصاب خود پایان داده و در پیامی نسبت به وضعیت نگران کننده محمد نظری هشدار داده است. او در این پیام خواستار توجه به وضعیت زندانیان دیگری شده که ظلم های بیشتری بر آنها رفته است، و به طور مشخص به محمد نظری اشاره کرده که شیعه و برادر شهید است و با بیش از حدود نوزده سال حبس کشیدن گرد پیری بر روی مو و ریشش نشسته… اما کسی نیست که حتی حرف او را بشنود و به تظلم خواهی اش اهمیتی بدهد و خواسته کوچکش برای تجدید دادرسی پرونده را ارج نهد.

این منبع مطلع مورد اشاره در پایان خطاب به مجامع حقوق بشر خواست که نسبت به وضعیت وخیم محمد نظری و دیگر زندانیانی که در کنج زندانها سلامت جسم و جانشان در خطر است اقدام کنند و از کلیه راهها برای آزادی و احقاق حقوق این زندانیان سیاسی استفاده نمایند.

مطالب مرتبط

نگا القدس العربی :مترجم علی سرداری

اگرچه این تخلفات جدید نیستند، اما تنوع در اشکال و اهداف آن‌ها همچنان ادامه دارد. جدیدترین نمونه، تلاش تعدادی از شهرک‌نشینان برای آتش زدن مسجدی در روستای برقع در شرق رام‌الله بود. مهاجمان پس از آتش زدن خودرویی در نزدیکی مسجد، درهای آن را شکستند و ورودی مسجد را به آتش کشیدند، با وجود آنکه می‌دانستند نمازگزاران در داخل حضور دارند. روشن است که این نوع جنایت فراتر از تلاش برای ارعاب مردم فلسطین و وادار کردن آنان به ترک خانه‌ها و اموالشان است؛ زیرا مسجد را با اهمیت آشکار مذهبی آن هدف قرار می‌دهد. این اقدام، با نمادهای معنوی‌اش، نمونه‌ای آشکار از رویه نژادپرستانه‌ای است که سقوط رژیم صهیونیستی به پایین‌ترین سطوح تبعیض نژادی و مذهبی و زشت‌ترین اشکال آپارتاید را تأیید می‌کند.

نگاه القدس العربی: مترجم علی سرداری

جنگ با ایران، بخش بزرگی از زرادخانه مهمات آمریکا را مصرف کرد و با وجود کشته شدن شماری از رهبران ایران، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر پیشین، این جنگ برای آمریکا و اسرائیل ـ «ابرقدرت جدید» به تعبیر نتانیاهو ـ به پیروزی راهبردی منجر نشد. برنامه‌های موساد برای مسلح‌سازی مخالفان ایرانی شکست خورد و بسیج عمومی در ایران ناکام ماند. ساختار سیاسی ایران انسجام بیشتری یافت و چالش‌برانگیزتر و خطرناک‌تر به نظر رسید. افزون بر این، تهران با بستن تنگه هرمز، جغرافیا را به سلاحی راهبردی ـ نه کم‌خطرتر از سلاح هسته‌ای ـ تبدیل کرد و آن را به منبع درآمدی از طریق وضع مالیات بر کشتی‌های عبوری بدل ساخت.

النصره – «رأی الیوم» – نوشته ظهیر آندروس:مترجم علی سرداری

النصره – «رأی الیوم» – نوشته ظهیر آندروس:النصره – «منابع رسمی آمریکایی در آن زمان گزارش دادند که اسرائیل پیش از آغاز جنگ با ایران، با اطلاع ایالات متحده از این تأسیسات استفاده می‌کرده و آنها را برای پناه دادن به نیروهای ویژه و به‌عنوان مرکز لجستیکی نیروی هوایی اسرائیل به کار می‌گرفته است. به گفته همین منابع، در آغاز جنگ، حملات هوایی اسرائیل علیه نیروهای عراقی تقریباً یکی از این تأسیسات را آشکار کرده بود. منبعی در منطقه شرقی اظهار داشت که قرار بود این سایت‌ها موقت باشند، اما اهمیت استراتژیک آنها غیرقابل انکار است.

مطالب پربازدید

مقاله