فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد استفاده دولت اسد از تسلیحات شیمیایی حمله نظامی به این کشور را مشروع می کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اولاند در مراسم افتتاحیه کنفرانس سالانه سفرای فرانسه در کشورهای خارجی گفت:« ما به همراه متحدانمان احتمال استفاده رژیم اسد از تسلیحات شیمیایی که می تواند دلیلی مشروع برای مداخله مستقیم در سوریه باشد را رصد می کنیم. »
وی در حضور 200 سفیر فرانسوی خاطرنشان کرد:« من دشواری این کار را می دانم و خطرات آن را ارزیابی می کنم اما امنیت سوریه به امنیت خاورمیانه و به ویژه به استقلال و ثبات لبنان وابسته است. »
رئیس جمهور فرانسه اطمینان خاطر داده به محض تشکیل دولت موقت سوریه این دولت از طرف فرانسه به رسمیت شناخته خواهد شد.
وی همچنین اعلام کرد گزینه ایجاد مناطق حائل در سوریه را با متحدان فرانسه بررسی خواهد کرد. این پیشنهاد از سوی ترکیه مطرح شده است.
این هشدار رئیس جمهور فرانسه در حالی اعلام می شود که پیش از این باراک اوباما نیز نسبت به هرگونه استفاده از تسلیحات شیمیایی یا جا به جایی آن از سوی دولت اسد هشدار داده بود. باراک اوباما تاکید کرده بود در این صورت ایالات متحده از گزینه نظامی علیه سوریه استفاده خواهد کرد.
خاطرنشان می شود اولاند از سوی مخالفان داخلی اش به انفعال در پرونده سوریه متهم شده است.