مج‌گیری جدید اقتصادی سایت احمد توکلی از دولت احمدی‌نژاد:

دولت این 170 هزار ميليارد تومان را از كجا آورده؟

سایت الف متعلق به احمد توکلی در گزارشی به این نکته اشاره کرده است که احمدی نژاد اعلام کرده است تا پایان دولت دهم ۹۰۰ طرح بزرگ عمرانی با اختصاص حداقل ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اجرا کند رقمی که ۳۸ درصد بیش از کل بودجه عمرانی دو دولت احمدی‌نژاد طی هفت سال گذشته بوده است!

سایت الف در این زمینه نوشته استدر حالي كه تمامي توجهات مردم، رسانه‌ها و مجلس به قيمت مرغ و ناتواني خودخواسته يا ناخواسته دولت در كنترل آن معطوف شده است، اتفاق عجيب ديگري در اقتصاد كشور در حال رخ دادن است.

در اين اتفاق، دولت قصد دارد 900 طرح بزرگ عمراني را تا پايان امسال با اعتبار حداقل 170 هزار ميليارد تومان اجرا كند.

رقم 170 هزار ميليارد تومان را تاكنون چند بار محرابيان دستيار ويژه احمدي‌نژاد در طرح مهر ماندگار – اعلام كرده و روز شنبه نيز نماينده وي به اين رقم اشاره كرد و گفت: «170 هزار ميليارد تومان براي اجراي طرح‌هاي مهر ماندگار در كشور پيش‌بيني شده و در طول يك سال هزينه مي‌شودمحمود تيموريان در گفت‌وگو با ايرنا، افزود: «اين ميزان اعتبار براي 900 طرح پيش‌بيني شده است

اين رقم عجيب كه تقريبا 38 درصد بيش از كل بودجه عمراني دولت احمدي‌نژاد طي هفت ساله 1384 تا 1390 (123 هزار ميليارد تومان) است، در حالي قرار است براي اتمام 900 طرح مدنظر دولت تزريق شود كه با دو ابهام جدي روبرو است:

اول: محل تامين اين اعتبار، كجاست؟ كل بودجه عمراني دولت طبق قانون بودجه سال جاري، كمتر از 40 هزار ميليارد تومان است. بنابراين اگر دولت تمامي بودجه عمراني امسال را هم به طرح‌هاي مهر ماندگار اختصاص دهد (كه البته ممكن نيست)، باز هم محل تامين 130 هزار ميليارد تومان آن نامشخص است.

رقم هنگفت 170 هزار ميليارد تومان از كل بودجه عمومي دولت در سال جاري كه 164 هزار ميليارد تومان است، نيز بيشتر است. بنابراين دولت نمي‌تواند ادعا كند محل تامين بودجه طرح‌هاي مهر ماندگار، احياناً از طريق صرفه‌جويي‌ در هزينه‌كرد ساير فصل‌هاي بودجه، تامين شده است.

دوم: حتي اگر دولت تمامي ظرفيت‌هاي قانوني براي اختصاص 170 هزار ميليارد تومان از منابعي چون اعتبارات بودجه‌اي، درآمد نفت، موجودي صندوق توسعه ملي، چاپ اسكناس، استقراض و را نيز طي كرده بود، ابهام بزرگتر در عواقب تزريق 170 هزار ميليارد تومان اعتبار جديد به اقتصاد كشور آن هم در يك سال است. در حالي كه در سال‌هاي اخير به طور متوسط بودجه‌هاي عمراني سالانه 20 هزار ميليارد تومان بوده و تبعات تورمي آن فشار سنگيني به جامعه وارد آورده است، دولت چطور مي‌خواهد تورم ناشي از 170 هزار ميليارد تومان نقدينگي جديد را كنترل كند؟

به نظر مي‌رسد در اوج غفلت مجلس و تمركز توجهات به قيمت مرغ و ، خطرات بزرگترين در كمين اقتصاد كشور است و گروهي كه نتوانست با وعده افزايش يارانه نقدي به 80 هزار تومان، به اهداف سياسي خويش برسد، قصد دارد با تزريق نقدينگي بسيار تورم‌زا به اقتصاد كشور، با تكميل 900 طرح عمراني اهداف سياسي خود را به گونه‌اي ديگر پيگيري كند. مطمئناً نتيجه تورمي تزريق 170 هزار ميليارد تومان نقدينگي به كشور در طي يك سال، فاجعه‌آميز خواهد بود و مجلسي‌ها در صورت عدم رسيدگي به اين موضوع، شريك جرم خواهند بود.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله