سازمان محیط زیست کشور:

بیش از 65 درصد عرصه دریاچه ارومیه خشک شده است

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وضعیت دریاچه ارومیه وخیم است و بر اساس گزارش‌های ارایه شده در حال حاضر بیش از 65 درصد عرصه دریاچه خشک شده به عبارت دیگر كمتر از 35 درصد ازعرصه این دریاچه آبدار است.

به گزارش ایرنا، اصغر محمدی فاضل افزود: بدون تردید نجات دریاچه ارومیه بدون همفكری و اقدام سه قوه مجریه ، مقننه و قضاییه امكان پذیر نخواهد بود از این رو اقدامات اجرایی دولت به منظور نجات دریاچه ارومیه بدون حمایت قضایی و نهاد قانون گذاری كافی نخواهد بود.

وی خاطرنشان كرد: در بازدیدی كه از دریاچه ارومیه داشتم خشك شدن برخی از نقاط آن كاملا مشهود بود . همچنین در جریان مشاهدات از راه هوا مشخص شد كه بخش هایی از دریاچه به دلیل غلظت و تراكم املاح به رنگ قرمز در آمده است كه نشان دهنده وخامت وضعیت دریاچه در آن بخش‌ها است .

وی ادامه داد: همچنین اندازه گیری املاح برخی از نقاط دریاچه نشان می دهد كه در این بخش ها املاح به حالت فوق اشباع رسیده یعنی تركیبات املاح و نمك دریاچه به حدی رسیده كه نشان می دهد دریاچه در آن قسمت آماده خشك شدن است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست یادآور شد كه در حال حاضر اقدامات اجرایی سازمان ها و نهادها برای جلوگیری از خشك شدن این دریاچه ادامه دارد و به عنوان مثال وزارت نیرو از آغاز فصل آبی سال گذشته ( مهرماه تا آخر شهریور ماه سال 90 )‌ اقدام به رها سازی حق آبه دریاچه تا سقف 8 /1 دهم میلیارد متر مكعب كرده است اما با توجه به شرایطی كه مسیرهای رودخانه ها به دلیل عدم لایروبی ، برداشت های غیر مجاز در مسیر و انحرافی كه در مسیرهای آبی منتهی به دریاچه وجود دارد ، این میزان آب به حوضه دریاچه نمی‌رسد.

وی گفت: شرایط این دریاچه در حال حاضر نشان می دهد كه هنوز 8 /1 میلیارد متر مكعب آب كه وزارت نیرو مدعی آن است ، به این دریاچه نرسیده است .بنابراین این وزارتخانه علاوه بر اهتمامی كه نسبت به تامین میزان بیشتری آب به صورت حق آبه در حوضه دریاچه ارومیه انجام می دهد ، باید موضوع لایروبی و بازگشایی مسیرهای منتهی به دریاچه ارومیه و برخورد با برداشت های غیر مجاز از منابع آب را هم مورد توجه قرار دهد.

وی اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های ارایه شده در استان آذربایجان غربی حدود 24 هزار حلقه چاه غیر مجاز در حوضه دریاچه ارومیه وجود دارد كه از طریق آنها مقدار زیادی برداشت غیر قانونی آب انجام می شود . این امر باید مورد توجه مسوولان وزارت نیرو قرار گیرد.

فاضل گفت:‌ بر اساس توافقی كه وزارت نیرو و آب منطقه ای سه استان آذربایجان غربی ، شرقی و كردستان با یكدیگر داشته اند ، مقرر شده است كه سالانه 1 /3 میلیارد متر مكعب آب به عنوان حق آبه دریاچه ارومیه تامین شود.اما به دلیل این كه این حق آبه سالانه تامین نشده ، آب دریاچه با تراكم بالا و به میزان زیادی كاهش یافته است و در حال حاضر به حدود 24 میلیارد متر مكعب آب نیاز دارد.

معاون تنوع زیستی سازمان محیط زیست افزود: در وزارت جهاد كشاورزی هم اقداماتی برای بهبود روش های كشاورزی و افزایش راندمان آبی اراضی زیر كشت صورت گرفته است ولی همچنان این اقدامات احتیاج به پیگیری و جدیت بیشتری دارد .

فاضل گفت: بر این اساس مقرر شده است تا پایان ماه رمضان نشست مشتركی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی سه استان آذربایجان غربی ، شرقی ، كردستان و نمایندگانی از وزارت نیرو ، جهاد كشاورزی و سازمان محیط زیست برگزار شود تا اقدامات و چالش های موجود درمورد دریاچه ارومیه به بحث و بررسی گذاشته شود و همفكری لازم برای نجات دریاچه انجام شود

مطالب مرتبط

حبس ۲ تا ۵ سال برای ارسال تصاویر یا فیلم به شبکه‌های خارج از کشور در لایحه تازه

در ماده نهم، این قانون شامل مواردی نیز می‌شود که پیش از تصویب آن رخ داده‌اند؛ موضوعی که با اصل ۱۶۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی و قانون مجازات اسلامی در تعارض است، زیرا قوانین کیفری نباید عطف به ماسبق شوند

فاجعه انسانی در زندان تهران بزرگ

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده است که تاکنون «مطابق آمار رسمی ارائه شده» ۷۱ نفر از کادر اداری زندان، سربازان وظیفه، محکومین زندانی، خانواده محکومین و همسایه‌ها در حمله اسرائیل به زندان اوین کشته شده‌اند

موج‌های بی‌قاعده‌ی اخراج مهاجران افغان

امروز نیز در سایه موج‌های بی‌قاعده‌ی اخراج مهاجران افغان، همان الگوی آشنای تاریخ در حال تکرار است: حذفِ بی‌پناه‌ترین‌ها به نام امنیت یا نظم، با همراهی رسانه‌ای و سکوت جامعه. اما حذف هر «دیگری» به دست ساختار قدرت، فقط آغاز یک روند است؛ روندی که دیر یا زود، دایره‌اش گسترش می‌یابد و به بدنه‌ی جامعه بازمی‌گردد. اگر جامعه در برابر بی‌قانونی علیه مهاجران ساکت بماند، فردا ممکن است همان سازوکار خشونت، گریبان شهروندان‌اش را نیز بگیرد. سرنوشت خاموشان، همیشه شبیه‌ هم است.

مطالب پربازدید

مقاله