ملی مذهبی _ همزمان با تشدید رایزنیها بر سر پروندهٔ هستهای تهران و اعلام سفر وزیر خارجهٔ ایران به مسکو و دیدار مدیرکل آژانس با مقامات ایرانی، قیمت طلا و ارز در کشور که در دو روز گذشته سقوط کرده بود، روندی صعودی در پیش گرفت. بر اساس گزارش سایتهای اعلام نرخ ارز و طلا، هم اکنون قیمت هر سکهٔ امامی به ۸۰ میلیون و سکهٔ بهار آزادی به ۷۲ میلیون تومان افزایش یافته است.بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ارز نیز که در چند روز گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافته بود، از بعدازظهر دوشنبه ۲۵ فروردین افزایش یافت و قیمت دلار آمریکا به کانال ۸۹ هزار تومان نزدیک شد.
قیمت دلار در روز شنبه، پس از واکنش مثبت کاخ سفید به مذاکرات عمان، تا ۸۰ هزار تومان نیز سقوط کرده بود.
پیش از نشست نمایندگان آمریکا و ایران، تنشها بین دو کشور سبب شده بود که قیمت دلار تا سطح ۱۰۵ هزار تومان افزایش یابد.
به گزارش رادیو فردا ، تحلیل رسانهها حاکی است که دو کشور قرار است شنبه آینده، ۳۰ فروردین، بار دیگر در رم، پایتخت ایتالیا، گردهم آیند و محورهای مورد بحث در نشست اول را پیگیری کنند.
در نشست روز ۲۲ فروردین در عمان، عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ریاست هیئت نمایندگی ایران و استیو ویتکاف، نماینده آمریکا در امور خاورمیانه ریاست هیئت نمایندگی ایالات متحده را برعهده داشتند.
سفر عراقچی به مسکو، دیدار گروسی از تهران
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه گفت که آقای عراقچی قرار است برای گفتوگو با مقامهای روسیه اواخر هفته جاری به مسکو سفر کند.
اسماعیل بقایی همچنین تأیید کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پیش از برگزاری دور دوم مذاکرات تهران و واشینگتن به تهران سفر خواهد کرد.
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل وزارت خارجه ایران، نیز گفت آقای گروسی چهارشنبهشب وارد تهران می شود.
مدیرکل آژانس روز دوشنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «تداوم تعامل و همکاری با آژانس در زمانی که راهحلهای دیپلماتیک فوری مورد نیاز است، ضرورت دارد».
عدم همکاری با بازرسان آژانس دلیل اصلی تنشهای فزاینده پیرامون برنامهٔ هستهای ایران و تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد است. آنگونه که این نهاد نظارتی سازمان ملل گزارش داده است ایران ذخایر کافی اورانیوم برای ساخت چند بمب اتمی در صورت غنیسازی ۹۰ درصدی را در اختیار دارد.
آمریکا، اسرائیل و دیگر کشورهای غربی خواهان جلوگیری از نظامی شدن برنامهٔ هستهای ایران هستند اما جمهوری اسلامی میگوید که اهداف این برنامه «صلحآمیز» است.
در حالی که تهران بارها گفته که فقط پروندهٔ هستهای محور مذاکرات میان ایران و آمریکا خواهد بود، ولی گزارش رسانهها حاکی است که هدف مذاکرات «کاهش تنشهای منطقهای، تبادل زندانیان و رسیدن به توافقهای محدود برای کاهش تحریمها در ازای “کنترل” برنامه هستهای ایران است».
روزنامه والاستریت جورنال نیز به نقل از مقامهای ایرانی گزارش داده که تهران ممکن است در این مذاکرات آمادگی خود را برای بازگشت به سطوح غنیسازی اورانیوم تعیینشده در برجام اعلام کند و در ازای آن خواستار کاهش تحریمهای آمریکا، آزاد شدن داراییهای مسدودشده، و توقف فشار بر خریداران چینی نفت ایران شود.
جمهوری اسلامی قبلاً هرگونه مذاکره در مورد برنامهٔ موشکی و قابلیتهای دفاعی خود را رد کرده بود.
فرانسه: مذاکرات هستهای باید با منافع اروپا مطابقت داشته باشد
در همین حال، ژاننوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، روز دوشنبه گفت فرانسه، بریتانیا و آلمان در قبال گفتوگوهای هستهای میان ایالات متحده و ایران هوشیار خواهند بود تا اطمینان یابند که این مذاکرات با منافع اروپایی همخوانی دارد.
بارو هنگام ورود به نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ گفت ما همراه با دوستان و شرکای بریتانیایی و آلمانی خود هوشیار خواهیم بود تا هرگونه مذاکره احتمالی میان آمریکا و ایران با منافع امنیتی ما در قبال برنامه هستهای ایران مطابقت داشته باشد.
سه کشور اروپایی پیشتر تهدید کرده بودند که در صورت عدم رسیدن به توافقی درباره برنامه هستهای ایران، ممکن است آنها مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کنند.
در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران به اجرا در میآید.