ملی مذهبی _ به گفته نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی ۸۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل کرده در خوزستان وجود دارند. سیدمحمد مولوی، چهارشنبه ۱۶ آبان در مراسمی در آبادان به عدم توسعه مراکز پیشدبستانی در این استان اشاره کرد و گفت: «در توسعه مراکز پیشدبستانی باید گام بهتری داشته باشیم چرا که دوره پیشدبستانی، دانشآموز را برای آموزش رسمی آماده میکند.»
او همچنین گفت که کمبود نیروی انسانی در مقطع ابتدایی، مدرسههای خوزستان را تحت تأثیر قرار داده است. براساس آمار رسمی سالهای گذشته شمار دخترانی که ترک تحصیل کردهاند از پسرهای این استان بیشتر بوده است.
سید محمد مولوی صبح امروز چهارشنبه در مراسم جشنواره مهارت آموزی و مهارتورزی دانش آموزان آبادان که در مدرسه ابتدایی دخترانه هیأت امنایی پروین اعتصامی آبادان برگزار شد در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در موضوع توسعه مراکز پیش دبستانی باید گام بهتری داشته باشیم چرا که دوره پیش دبستانی، دانش آموز را برای آموزش رسمی آماده میکند.
مولوی افزود: متأسفانه پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی در دوره پیش دبستانی نرخ خوبی ندارد. پیش دبستانی و دوره ابتدایی باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و همچنین محتوا و فضا نیز از دیگر موضوعات است.
وی تاکید کرد: کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی برر روی بهینهسازی این شاخصها برای عدالت آموزشی و هویت بخشی متمرکز است تحقق آن در گروی نیروی انسانی با برنامه است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلسشورای اسلامی ادامه داد: کمبود نیروی انسانی در مقطع ابتدای، خوزستان مدارس را تحت تأثیر قرار داده است و معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در این بازدید بررسیهای لازم را انجام داد.
مولوی تصریح کرد: ۸۰ هزار بازمانده و ترک تحصیل در خوزستان داریم و در مجلس شورای اسلامی به صورت ویژه پیگیر هستیم.وی بیان کرد: اکنون مدارس کشور با کمبود ۵۰ هزار سرایهدار مواجه است.
این در حالی است که آمار بازماندگی از تحصیل در سالهای اخیر هر چند با افتهایی هم همراه بوده، اما در یک نگاه کلی رو به افزایش بوده است، در حالی که گزارش مرکز پژوهشهای مجلس میگوید در سال ۹۵، تعداد ۷۷۸ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور وجود داشته است.
اعتماد آنلاین در خبری نوشت:این عدد در سال ۱۴۰۰ به ۹۱۱ هزار نفر رسیده است.
بررسی دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد که سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در مقاطع تحصیلی مختلف به ۹۲۹ هزار و ۷۹۸ نفر رسیده است.
سال گذشته، ۱۵ تا ۱۷ سالهها بیشترین جمعیت بازماندگان از تحصیل را داشتهاند. سال تحصیلی گذشته، جمعیت ۱۵ تا ۱۷ سالهها، سه میلیون و ۵۵۲ هزار و ۸۸۹ نفر بود. از این میان، ۵۵۶ هزار و ۹۹۴ نفر از آنها از تحصیل بازماندند. ۲۹۵ هزار و ۱۰۱ نفر از بازماندگان از تحصیل در این مقطع را پسران و مابقی را دختران تشکیل میدهند. جمعیت در سن مقطع متوسطه اول یعنی ۱۲ تا ۱۴ سالهها در سال تحصیلی گذشته، سه میلیون و ۹۸۰ هزار و ۸۳۷ نفر بود. از این میان، ۱۹۷ هزار و ۶۹۰ نفر از آنها از تحصیل بازماندند. حدود ۹۸ هزار نفر از بازماندگان از تحصیل در این مقطع را پسران و حدود ۹۹ هزار نفر را هم دختران تشکیل میدهند.
همچنین جمعیت کودکان ۶ تا ۱۱ سال در سال تحصیلی گذشته، ۹ میلیون و ۸۶ هزار و ۸۰۵ نفر بود. از این میان، ۹۶ هزار و ۲۰۲ نفر از پسران و ۷۸ هزار و ۹۱۲ نفر از دختران از تحصیل بازماندند. یعنی در مجموع ۱۷۵ هزار و ۱۱۴ نفر از کودکان ۶ تا ۱۱ بیرون از مدرسه هستند.
آمارها نشان میدهد بازماندگی و ترک تحصیل با میزان توسعهیافتگی و نقشه فقر کشور هماهنگی دارد. استانهایی که از نظر اقتصادی توسعه کمتری را تجربه کردهاند، در صدر استانهای درگیر بازماندگی و ترک تحصیل هستند. گزارش مرکز پژوهشهای مجلس میگوید پنج استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزستان و آذربایجان غربی دارای بیشترین فراوانی مطلق بازماندگان از تحصیل هستند. همچنین استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خوزستان، آذربایجان غربی و کرمان نیز به ترتیب دارای بیشترین آمار تارکان از تحصیل در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ هستند.