ملی مذهبی _ کودکان فلسطینی در رفح برای توقف جنگ اقدام به تظاهرات کردند (غيتي إيميجز)
ما از کشتار غزه که به یک تراژدی عمیق تبدیل شده و هنوز هم هست، در آنچنان تزلزلی بسر می بریم که انگار ما و کل بشریت در حال تجربه آن هستیم. ما هر روز از تماشای کشته شدن برادران و خواهران مسلمان خود در برابر چشمانمان با درماندگی تمام رنج می بریم و با توجه به آنچه در حال رخ دادن است، باید سؤالات زیادی از خودمان بپرسیم تا بدانیم چگونه به این نقطه رسیدیم و چگونه می توانیم از آن خارج شویم.
چگونه 57 کشور مسلمان با نزدیک به 2 میلیارد مسلمان نتوانستند جلوی کشتار مردم را بگیرند؟ چگونه ممکن است کسانی که این کشورها را اداره می کنند تا این حد درمانده و بی تفاوت باشند؟
کشورهای غربی در جنگ اوکراین و روسیه برای مقابله با روسیه که آن را یک تهدید امنیتی میدانستند متحد شدند، پس چرا کشورهای اسلامی تجاوزات اسرائیل را یک تهدید امنیتی نمیدانند و به همین شکل متحد نمیشوند؟ اکنون باید رژیم های حاکم، مواضع کشورها و روابط آنها را زیر پرسش ببریم.
باید به این فکر کرد که چگونه همکاری کشورهای اسلامی برای افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر اسرائیل تقویت شود. همکاری نظامی و دفاعی بین کشورهای اسلامی نیز باید به عنوان ابزاری برای حفاظت از غیرنظامیان و اموال انها در غزه و سایر مناطق فلسطینی تقویت شود.
ما باید مواضع تک تک مسلمانان را زیر پرسش ببریم
در حالی که ما رژیم های حاکم در کشورهای اسلامی لازم به پاسحگویی می دانیم، باید خود را نیز پاسخگو بدانیم. در تمام کشورهای غربی صدها هزار نفر به خیابان ها آمدند و برای فلسطینی که به دین و نژاد آن تعلق ندارند اعتراض کردند، پس چرا سکوت مرگباری در خیابان های کشورهای اسلامی حاکم است؟ علت کم تحرکی و سکوت و بی تفاوتی تک تک مسلمانان چیست؟
وقت آن است که هویت، اندیشه، جهان بینی و زندگی خودمان را جدا از اصول اسلامی زیر سوال ببریم. ما باید به دنبال افزایش آگاهی و آموزش در مورد مسئله فلسطین در جوامع اسلامی باشیم.
ما می توانیم برای افزایش درک مردم از فاجعه رخ داده در غزه و تشویق آنها به شرکت در تظاهرات و فعالیت های حمایت از فلسطینی ها ، کمپین های آگاهی دهی را از طریق رسانه ها و سایت های شبکه های اجتماعی سازماندهی کنیم.. همچنین ضروری است که ما برای ایجاد شبکه های همبستگی قوی میان مسلمانان و حمایت موثرتر از آرمان فلسطین در سراسر جهان تلاش کنیم.
ما باید دنیای ایده ها را زیر پرسش ببریم
• آنچه در غزه اتفاق می افتد نتیجه اختلافات فکری بین مسلمانان است. این تفرقههایی که ما را بسیار از هم جدا میکند و حتا در مورد مرگ کودکان نیز سکوت میکند، باید اکنون پایان یابد. اگر اختلاف فرقهها، جهتگیریهای فکری و دیدگاههای ایدئولوژیک ما را از این طریق جدا کرده د و خصومت و حاشیه ایجاد میکند، وقت آن است که به آن پایان دهیم.
علما و متفکران ما باید دنیای اندیشه ها را زیرپرسش ببرند، اندیشه هایی را که ما را از هم جدا می کند، نقد کنند و اندیشه های جدیدی ابداع نمایند که ما را متحد کند.ما باید روابط خود با غرب زیر پرسش ببریم
وقایع غزه بر غرب نیز تأثیر بسیاری گذاشت، اگرچه اکثر دولتهای غربی رسماً حمایت خود را از اشغالگری اسرائیل اعلام کردند و به آن سلاح، مهمات و حمایت دیپلماتیک ارائه کردند، اما موضع مردم دقیقاً برعکس بود. جوانان در دانشگاه ها قیام کردند و توده های مردم خیابان ها را پر کردند.
فعالیت های همبستگی با مردم ناشناخته فلسطین در سراسر جهان گسترش یافت. اکنون باید رابطه خود را با کشورهای غربی و نهادهای آنها زیر پرسش ببریم. منافع سازمان ملل چیست؟ چرا نمی تواند از قتل عام جلوگیری کند؟ ما باید با زیر سوال بردن این موضوع شروع کنیم.
با ارزیابی مجدد روابط خود با کشورهای غربی، باید با مردم حساس و آرمان گرا ارتباط و تعامل بیشتری داشته باشیم. ما می توانیم برای تقویت روابط با سازمان های حقوق بشر در غرب برای حمایت از آرمان فلسطین تلاش کنیم.
ما باید به دنبال ایجاد اتحادهای قوی با این سازمان ها برای افزایش فشار بر دولت های غربی برای تغییر سیاست های خود در قبال اسرائیل باشیم. ما همچنین میتوانیم کمپینهای رسانهای مشترکی را برای افزایش آگاهی در مورد آنچه در غزه اتفاق میافتد سازماندهی کنیم و درد و رنج فلسطینیان را برجسته کنیم.ما چه دنیایی رامی خواهیم؟
پرسشهای ما نباید فقط به دنیای خودمان محدود شود، بلکه باید تصور ما از جهان برای بشریت را برجسته سازد ؟ پیشنهاد ما برای همه ایدئولوژی هایی که دنیا را به درد می آورد چیست؟ در دنیایی که توازن در حال تغییر است. ما کجا هستیم؟
آیا ما یک سیستم اقتصادی عادلانه برای پیشنهاد به جهان داریم، یک سیستم توزیع عادلانه درآمد، و یک سیستم عدالت که به طور یکسان برای همه اعمال شود؟ زمان بحث در مورد این موضوعات فرا رسیده است. اگر نمیخواهیم غزه جدیدی ببینیم، اگر نمیخواهیم سرزمینهایمان اشغال شود و بچههایمان به بردگی گرفته شوند، اگر میخواهیم جهانی داشته باشیم که بتوانیم در آن آزادانه و شاد زندگی کنیم، وقت آن است که خودمان را جدی بگیریم.
———————————————————–
توضیح مترجم
این متن برای ارزیابی جهان اسلامی” است. در این مقاله، نویسنده به تأکید بر ضرورت تفکر و تحلیل در مورد وضعیت کنونی جهان اسلامی میپردازد. او سوالاتی مطرح میکند که باید به آنها پاسخ داده شود: از جمله اینکه چرا ۵۷ کشور اسلامی با تعدادی نزدیک به ۲ میلیارد مسلمان نتوانستند از کشتارهایی که در غزه اتفاق میافتد، جلوگیری کنند؟ چرا دولتهای اسلامی نتوانستهاند در مقابل وحشتناکترین جنایتها علیه مسلمانان مقاومت کنند؟ نویسنده به وحدت دولتهای اسلامی برای افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر اسرائیل اشاره میکند و همچنین تأکید دارد که باید همکاریهای نظامی و دفاعی بین کشورهای اسلامی تقویت شود تا مردم و داراییهای غزه و مناطق دیگر فلسطین را محافظت کند. همچنین، نویسنده به ضرورت افزایش آگاهی و آموزش در مورد قضیه فلسطین در جوامع اسلامی اشاره میکند.
——————
* نویسنده و روزنامه نگار ترک
منبع: الجزیره