اعتراض چندین کشور مسلمان از جمله ترکیه، امارات متحده عربی و اردن

قرآن‌سوزی در استکهلم و احضار کاردار سوئد ایران در تهران

ملی مذهبی _ وبسایت آلمانی اشپیگل آنلاین با انتشار عکس فردی که در استکهلم قرآن سوزی کرد، او را یک پناهنده عراقی – سوئدی و سلوان مومیکا معرفی کرد.

سلوان مومیکا روز چهارشنبه (۲۸ ژوئن) در مرکز استکهلم و در مقابل مسجد اصلی شهر، صفحاتی از قرآن را پاره کرد و آتش زد. هم‌زمان دوست او که در کنارش بود، با بلندگو صحبت می‌کرد و فیلم می‌گرفت.

مقامات پلیس سوئد در فوریه سال جاری این گونه اقدامات را ممنوع کرده بودند. با این حال یک دادگاه سوئد سپس حکم داد که پلیس حق ممنوعیت سوزاندن قرآن را ندارد. بر این اساس بعدا مجوز این تجمع اعتراضی در برابر مسجدی در منطقه سودرمالم استکهلم صادر شد.

این بار آتش زدن کتاب مقدس مسلمانان هم‌زمان با عید قربان انجام گرفت و اجازه این کار با خشم و اعتراض کشورهای مسلمان همراه شد.

پلیس مجوز “تجمع ضد‌قرآن” را داده بود  و اینک سلوان مومیکا به اتهام نفرت‌پراکنی دستگیر شده است. او در مصاحبه‌ای خود را یک پناهنده عراقی توصیف کرده که برای ممنوعیت قرآن تلاش می‌کند.

برخی کشورها از جمله مراکش سفیر خود را در اعتراض به سوئد فراخواند، عراق و ایران نمایندگان دیپلماتیک سوئد را احضار کردند. 

امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران میز در توییتر در این باره نوشت: «اجازه دادن در اهانت به مقدسات دينی و قرآن‌کریم با هر توجیهی از سوی سوئد پذیرفته نیست. دموکراسی و آزادی خواندن این رفتارها، فقط و فقط مشوق تروریسم و افراط‌گرایی است. دودش قبل از هر طرفی به چشم غرب خواهد رفت.»

نامه آیت‌الله سیستانی به گوترش

وزارت امور خارجه عراق هم سفیر سوئد را احضار کرد و تظاهرکنندگان در بغداد به سفارت این کشور حمله بردند.

آیت‌الله سیستانی مرجع شیعیان در عراق ضمن محکوم کردن اقدام قرآن‌سوزی در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل از این سازمان خواست “اقداماتی موثر برای جلوگیری از تکرار این اقدامات و ترغیب کشورها به بازنگری در قوانینی که چنین اجازه‌‌ای را می دهد، اتخاذ کند”.

چند کشور مسلمان از جمله ترکیه، امارات متحده عربی و اردن نیز به قرآن‌سوزی در استکهلم اعتراض کرده‌اند.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله