پیش‌بینی فایننشال تایمز از پیامد تحریم‌ها:

درآمد نفتی ایران به نصف کاهش می‌یابد

عکس:آنری بورو/کربیس

گزارش روزنامه فایننشال تایمز حاکی از آن است چشم انداز اعمال تحریم های بیمه ای علیه تانکر های حامل نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، خریداران نفت ایران را ناچار به عقب نشینی کرده و به همین دلیل صادرات نفتی ایران در ماه جاری میلادی افت چشمگیری داشته است.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، این در حالی است که تحریم های نفتی اتحادیه اروپا شامل تحریم بیمه تانکر ها از حدود دو هفته دیگر به طور کامل اجرا خواهند شد اما هم اکنون نیز برخی مشتریان آسیایی نفت ایران با توجه به پیامد های این تحریم در سفارش خرید نفت از ایران بسیار محتاطانه عمل می کنند.

تاجران نفتی می گویند تحریم بیمه ای موجب می شود کره جنوبی، سنگاپور، آفریقای جنوبی، ترکیه و تایوان از خرید نفت ایران صرفنظر کنند و بدون تردید هند نیز با مشکلات عدیده ای در راه واردات نفت از ایران مواجه خواهد شد. از سوی دیگر تاجران و مشاوران نفتی که صادرات نفت جمهوری اسلامی را به دقت زیر نظر دارند بر این باورند که فروش نفت ایران پس از اعمال تحریم های نفتی اتحادیه اروپا 400 هزار بشکه در روز کاهش می یابد و این در حالی است که هم اکنون نیز 600 هزار بشکه از صادرات نفتی ایران کم شده است.

فایننشال تایمز به نقل از یک مقام ناشناس گزارش می دهد پس از اعمال تحریم های نفتی اتحادیه اروپا درآمد نفتی ایران نسبت به دوران قبل از تحریم به نصف کاهش می یابد. با این حال چین و ژاپن قصد دارند از طریق تضمین های بیمه ای مستقل به واردات نفت از ایران ادامه دهند. از سوی دیگر در ماه های اخیر گزارش هایی نیز در خصوص خاموش نگه داشتن سیستم های راداری تانکر های نفتی ایران منتشر شد که به تهران امکان می دهد از این طریق تحریم ها را دور بزند.

اما در مقابل برخی از بزرگترین پالایشگاه های هند در هفته های اخیر اعلام کرده اند که با توجه به فقدان پوشش بیمه ای، احتمالا خرید نفت از ایران را متوقف می کنند. یک مقام نفتی هند در حاشیه نشست اخیر اوپک در وین تصریح کرد دهلی نو به سختی در تلاش برای یافتن راه حلی در مورد ادامه واردات نفت از ایران است. البته تنها چند ساعت بعد دهلی نو از عقد قرار دادی با عربستان سعودی خبر داد که واردات نفت هند از بزرگترین تولید کننده نفت در جهان را افزایش می دهد.

برخی کارشناسان می گویند با وجود اعمال تحریم ها ، تهران همچنان می تواند از طریق استفاده از تانکر های ایرانی و پوشش بیمه ای مستقل، تحریم ها را دور بزند. شرکت ملی نفت ایران که بیشترین شمار تانکر های نفتی در ایران را در اختیار دارد اعلام کرده است که قادر است از طریق تامین پوشش بیمه ای شرکت کلاب پی اند آی کیش، جریان صادرات نفتی را حفظ کند.

اما کارشناسان غربی می گویند در حال حاضر تعداد قابل توجهی از سوپرتانکر های ایران با ظرفیت حمل 2 میلیون بشکه نفت به عنوان واحد های شناور برای ذخیره نفت مورد استفاده قرار گرفته اند و ظرفیت ناوگان تانکری آزاد ایران برای صادرات نفتی کافی نیست. آژانس بین المللی انرژی به تازگی برآورد کرده اس دست کم 40 تا 42 میلیون بشکه از نفت تولید شده در ایران در تانکر های شناور فراساحلی ذخیره شده اند که این تعداد تانکر دو سوم ظرفیت ناوگان تانکری شرکت ملی نفت ایران را شامل می شود. از سوی دیگر ایران 20 تا 25 میلیون بشکه نفت را نیز در تاسیسات ساحلی انباشته کرده است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله