معلمان قراردادی: ۶ ماه است حقوق نگرفته‌ایم!

استعفای وزیر آموزش و پرورش؛ اولین قربانی دولت برای پرداخت دیرهنگام حقوق‌ها!

ملی مذهبی _ در پی استعفای یوسف نوری از سمت وزیر آموزش و پرورش، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی با پذیرش این استعفا، رضا مراد صحرایی را به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد. رضا مراد صحرایی که استاد دانشگاه علامه طباطبایی است، از اردیبهشت ماه سال گذشته به عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان انتخاب شده بود و اینک با حفظ سمت، سرپرست وزارت آموزش و پرورش خواهد شد.

استعفای یوسف نوری، در پی واریز دیرهنگام حقوق اسفند ماه معلمان در روز ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، آن هم به‌صورت ناقص و تنها ساعاتی مانده به آغاز سال نو صورت گرفت که از آن زمان تا کنون به اعتراضات و انتقادهای بسیاری دامن زده است.

در ایران، برخی خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه پاسداران و دولت ابراهیم رئیسی، این مشکل را به سهل‌انگاری وزارت آموزش و پرورش در برآورد و درخواست اجرای قانون رتبه بندی معلمان ارتباط دادند و به طور ضمنی از استیضاح یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش حمایت کرده بودند.

اگر چه در پیام عذرخواهی وزارت آموزش و پرورش، دلیل تاخیر در پرداخت حقوق‌ها، «اختلاف با سازمان برنامه و بودجه بر سر مبانی محاسبه فوق‌العاده رتبه بندی و بار مالی آن» ذکر شده بود و بر اساس اعلام معاون برنامه‌ریزی این وزارتخانه، واریز حقوق‌ها از ظهر ۲۹ اسفند آغاز شد، اما اختلاف بر سر اعلام مقصر طی روز‌های گذشته همچنان ادامه داشت.

اختلاف بر سر اعلام مقصر اصلی 

وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای بدون اشاره به نقش وزیر آموزش و پرورش در بروز این ناهماهنگی اعلام کرده بود که  معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع، دفتر برنامه و بودجه و اداره‌کل مالی، عامل این ناهماهنگی بوده که منجر به تاخیر و نحوه پرداخت به‌موقع حقوق اسفند ماه فرهنگیان شده است.

اما سازمان برنامه و بودجه دلیل این تاخیر را کسری ۹۶۰۰ میلیارد تومانی منابع مالی ناشی از اجرای رتبه بندی و فراتر رفتن آن از سقف بودجه سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که بنا بر اعلام این سازمان، از نظر قانونی امکان انجام آن وجود نداشت.

در حالی که یوسف نوری وزیر سابق آموزش و پرورش، روز دوازدهم فروردین، از حل ناهماهنگی ایجاد شده و آغاز پرداخت مطالبات فرهنگیان خبر داده و اعلام کرده بود که «افراد مقصر در مشکلات پرداخت حقوق اسفندماه معلمان شناسایی شده‌اند و برخوردهای قانونی با این افراد انجام خواهد شد»، اما کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از برگزاری دو جلسه ویژه طی هفته جاری، به منظور بررسی دقیق این موضوع  خبر داده بود.

در همین راستا، احتمال استیضاح وزیر سابق آموزش و پرورش به دلیل عدم توانایی در برآورده کردن مطالبات حدود یک میلیون حقوق‌بگیر وزارت آموزش و پرورش نیز مطرح شده بود.

جلال محمودزاده، نماینده مجلس، از جمله مخالفان یوسف نوری، تغییرات در پست‌های میانی وزارت آموزش و پرورش و اعلام کردن چند کارمند جزء، به عنوان عوامل این سهل‌انگاری را ناکافی دانسته و از ابراهیم رئیسی خواسته بود کار را از معاونین خود و قائم مقام این وزارتخانه شروع کند.

با وجود آن‌که بخشی از معوقات فرهنگیان، (۴ ماه حق‌التدریس معلمان و دو ماه حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی) در روز ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ واریز شده اما دامنه حقوق پرداخت‌نشده فرهنگیان در عمل از این‌ها نیز فراتر می‌رود و سرپرست جدید این وزارتخانه در آغاز کار خود با مشکلات بسیاری روبروست.

در روزهای اخیر، معلمان قرارداد کار معین اعلام کرده‌ بودند که از مهر ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۲ هیچ حقوق و حتی عیدی را نیز دریافت نکرده‌اند و خواستار مشخص شدن زمان واریز ۶ ماه حقوق پرداخت‌نشده خود شده‌اند.

جمعی از معلمان قراردادی ضمن انتقاد از «سوء مدیریت عجیب مسئولان ارشد وزارت آموزش و پرورش» خواستار مشخص شدن زمان واریز ۶ ماه حقوق معوقه خود شدند.

این معلمان «قرارداد کار معین» گفتند:«از مهر سال گذشته، ۶ ماه گذشته است، اما ما ریالی حقوقی دریافت نکرده‌ایم! حتی در اسفند ماه نیز از واریز عیدی خبری نشد؛ این روند باعث ایجاد مشکلات بسیاری در گذران زندگی ما شده است و حتی گاهی اوقات برای تأمین هزینه‌های رفت‌وآمد باید از بستگان و خانواده پول قرض بگیریم.»

آن‌ها در ادامه افزودند:«هیچ فردی باور نمی‌کند به‌عنوان معلم، ۶ ماه است حقوق دریافت نکرده‌ایم، در حالی که پیش از این درباره مطالبات پرداخت‌نشده معلمان رسمی صحبت شد به عدم دریافت حقوق معلمان قراردادی اشاره‌ای نشد و حتی مسئولان نیز توجهی به آن ندارند.»

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله