دبیرکل سازمان ملل «کشتار دلخراش» غیرنظامیان توسط اسرائیل را محکوم کرد

گذر تعداد کشته‌شدگان فلسطینی در نوار غزه از مرز ۲۵ هزار نفر

ملی مذهبی _ تشکیلات بهداشتی غزه روز یکشنبه اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان فلسطینی‌ در جنگ اسرائیل و حماس به بیش از ۲۵ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که دولت اسرائیل همچنان به ادامه این جنگ تا زمان رسیدن به اهدافش اصرار دارد و بیش از ۱۰۰ گروگان نیز همچنان در بند شبه‌نظامیان حماس هستند.میزان مرگ و میر، ویرانی و آوارگی ناشی از این جنگ در درگیری‌های چند دهۀ اخیر اسرائیل و فلسطینی‌ها بی‌سابقه بوده است؛ با این حال مقامات اسرائیلی می‌گویند که این جنگ احتمالا برای چند ماه دیگر ادامه خواهد داشت.

پیشرفت کُند نیروهای اسرائیلی و همزمان نگرانی از وضعیت اسفبار گروگان‌هایی که در غزه نگهداری می‌شوند، باعث ایجاد اختلافاتی میان مردم و رهبران اسرائیل شده است و همزمان این خطر وجود دارد که این جنگ منجر به وقوع درگیری‌های گسترده‌تری در منطقه و با حضور گروه‌های مورد حمایت ایران در لبنان، سوریه، عراق و یمن شود. ایالات متحده که حمایت دیپلماتیک و نظامی گسترده‌ای از تل‌آویو داشته، در متقاعد کردن اسرائیل برای اتخاذ تاکتیک‌های نظامی که منجر به کشته شدن غیرنظامیان کمتری شود، ناکام بوده است و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز درخواست‌های آمریکا و دیگر نهادهای بین‌المللی را برای پذیرش طرح‌های پس از جنگ که شامل مسیری برای تشکیل کشور فلسطین می‌شود، رد کرده است.

عملیات اسرائیل علیه شبه‌نظامیان فلسطینی با حملات هوایی و سپس تهاجم زمینی به شمال غزه آغاز شد و اکنون عملیات زمینی ارتش بر شهر جنوبی «خان یونس» و اردوگاه‌های آوارگان در مرکز نوار غزه متمرکز شده است.اسرائیل همچنان به حملات هوایی به سرتاسر این قلمرو محاصره شده نیز ادامه می‌دهد؛ از جمله به مناطقی در جنوب نوار غزه که پیش‌تر از غیرنظامیان خواسته بود به آنجا بروند.

در مقابل، بسیاری از فلسطینی‌ها نیز دستور تخلیه را نادیده گرفته‌اند و می‌گویند که هیچ کجا احساس امنیت نمی‌کند.

اسرائیل: حدود ۹ هزار شبه‌نظامی را کشته‌ایم

وزارت بهداشت نوار غزه که تحت کنترل حماس است، روز یکشنبه گزارش داد که از زمان آغاز جنگ در مجموع ۲۵ هزار و ۱۰۵ فلسطینی کشته و ۶۲ هزار و ۶۸۱ نفر دیگر زخمی شدند.

اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت که تعداد کشته شدگان شامل ۱۷۸ جسد است که از روز شنبه به بیمارستان‌های غزه منتقل شدند. وی گفت که در روز گذشته ۳۰۰ نفر نیز زخمی شدند.

اشرف القدره همچنین گفت که تلفات احتمالا بیشتر از این تعداد است؛ زیرا بسیاری از قربانیان زیر آوارهای حملات اسرائیل یا در مناطقی که پزشکان نمی‌توانند به آنها دسترسی پیدا کنند، مدفون هستند.

وزارت بهداشت غزه در ارقام خود بین غیرنظامیان و جنگجویان فلسطینی تفاوتی قائل نمی‌شود؛ با این وجود می‌گوید حدود دو سوم افرادی که در غزه کشته شدند زن و کودک بودند.

در مقابل، ارتش اسرائیل بدون ارائه مدرکی می‌گوید که حدود ۹ هزار شبه‌نظامی را کشته است و تلفات بالای غیرنظامیان را به گردن حماس می‌اندازد زیرا جنگجویان حماس، تونل‌ها و دیگر زیرساخت‌های نظامی خود را در محله‌های متراکم و اغلب نزدیک خانه‌ها، مدارس یا مساجد می‌سازند.

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که از زمان آغاز عملیاتش در نوار غزه ۱۹۵ سرباز اسرائیلی کشته شدند.

این جنگ حدود ۸۵ درصد از ساکنان غزه را از خانه‌های خود آواره کرده است و به همین دلیل صدها هزار نفر در پناهگاه‌ها و چادرهای تحت کنترل سازمان ملل در بخش جنوبی این منطقه کوچک ساحلی جمع شدند.

مقامات سازمان ملل می‌گویند که یک چهارم از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری نوار غزه از گرسنگی می‌میرند زیرا تنها بخش بسیار کمی از کمک‌های بشردوستانه به دلیل جنگ و محدودیت‌های اسرائیل به آنها می‌رسد.

اما اسرائیل در پاسخ اعلام کرده که بسیاری از کامیون‌های کمکهای بشردوستانه فرستاده شده به غزه، از سوی نیروهای حماس مصادره شدند و این کمک‌ها به غیرنظامیان نمی‌رسند.

گروگان‌ها سپر انسانی رهبران حماس

نتانیاهو می‌گوید تا زمانی که اسرائیل به «پیروزی کامل» بر حماس دست یابد و همه گروگان‌های باقی‌مانده را بازگرداند، به حملات ادامه خواهد داد اما حتی برخی از مقامات ارشد اسرائیل معتقدند که این اهداف ممکن است هرگز محقق نشود.

گمان می‌رود حماس گروگان‌ها را در تونل‌هایی در اعماق زمین نگه داشته و از آنها به عنوان سپری برای محافظت از رهبران ارشد خود استفاده کرده است.

اسرائیل از زمان شروع جنگ تنها موفق به نجات یک گروگان شده است و حماس می‌گوید چندین نفر هم در حملات هوایی اسرائیل یا در جریان عملیات نافرجام نجات کشته شدند. حماس اعلام کرده تا زمانی که اسرائیل به حملات خود پایان ندهد، دیگر هیچ گروگانی را آزاد نخواهد کرد. همچنین انتظار می‌رود که این گروه، هرگونه آزادی بیشتر را مشروط به تامین آزادی هزاران فلسطینی زندانی در اسرائیل کند؛ از جمله آزادی شبه‌نظامیان بلندپایه‌ای که در قتل اسرائیلی‌ها نقش داشتند.

دولت اسرائیل فعلاً این موضوع را رد کرده است، اما با فشار فزاینده‌ای از سوی خانواده‌های گروگان‌ها مواجه است.

هزاران نفر نیز این آخر هفته در تل‌آویو تجمع کردند و خواستار برگزاری انتخابات جدید شدند.با این وجود، شرکای ائتلاف راست افراطی نتانیاهو در کابینه، او را برای افزایش تهاجم تحت فشار گذاشتند و حتی برخی از مهاجرت «داوطلبانه» صدها هزار فلسطینی از غزه و ایجاد مجدد شهرک‌های یهودی در آن منطقه سخن گفتند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه اسرائیل را به دلیل کشتار «دلخراش» غیرنظامیان فلسطینی در غزه محکوم کرد و مخالفت نتانیاهو با طرح تشکیل دولت فلسطین را غیرقابل قبول خواند.

او در سخنرانی نشست گروه ۷۷+چین که در کامپالا، پایتخت اوگاندا برگزار شد، گفت: «عملیات نظامی اسرائیل باعث تخریب گسترده و کشتار غیرنظامیان در مقیاسی بی‌سابقه در دوران دبیرکلی من شده است. این دلخراش است و کاملا غیرقابل قبول است. ما باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در سراسر منطقه خاورمیانه انجام دهیم.»

اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر شبه‌نظامیان اسلامگرای حماس به خاک این کشور که بیش از ۱۲۰۰ کشته برجای گذاشت و منجر به گروگان گرفته شدن ۲۴۰ نفر شد، حملات گسترده‌ای را علیه مواضع حماس در غزه آغاز کرده است.

به گفته مقامات بهداشتی غزه در روز یکشنبه، این حملات تا کنون بیش از ۲۵ هزار فلسطینی را کشته و بخش قابل توجهی از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ساکن این منطقه را نیز از خانه‌های خود آواره کرده است.

اگرچه در جریان این جنگ، ارتش اسرائیل بارها از کشته شدن غیرنظامیان ابراز تاسف کرده اما همزمان حماس را به فعالیت در مناطق پرجمعیت و استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرده است. آنتونیو گوترش اضافه کرد که امتناع از پذیرش «راه حل دو کشور» برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها، کاملا غیرقابل قبول است و گفت که انکار حق فلسطینی‌ها برای داشتن یک کشور، تنها باعث طولانی‌تر شدن این درگیری می‌شود و آن را به تهدیدی بزرگ برای صلح و امنیت جهانی تبدیل می‌کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پس از گفتگو با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا که جمعه گذشته انجام شد، بار دیگر سیاست خود را تکرار کرد که پس از نابودی حماس «اسرائیل باید کنترل امنیتی بر غزه را حفظ کند تا اطمینان حاصل شود که غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود.» رهبران و مقامات ارشد ده‌ها کشور از جمله آفریقای جنوبی، ایران، چین، ترکیه، کوبا، هند، ویتنام در نشست در کامپالا حضور دارند.

گروه ۷۷+چین گروهی متشکل از ۱۳۴ کشور در حال توسعه است که از منافع مشترک کشورهای جنوب جهانی حمایت می‌کند.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله