حزب‌الله کشته‌شدن حسن نصرالله را تایید کرد

کشته شدن سید حسن نصرالله رهبر حزب الله در بیروت؛ پیام خامنه‌ای و اعلام ۵روز عزای عمومی

ملی مذهبی _ پس از ساعت‌ها سکوت سرانجام گروه حزب الله لبنان روز شنبه ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) کشته شدن حسن نصرالله را تائيد و تاکید کرد که به “نبرد با اسرائيل” ادامه خواهد داد.

ارتش اسرائيل پیش‌تر با اعلام این که حسن نصرالله، رهبر این گروه در پی حمله هوایی روز جمعه ۲۷ سپتامبر به بیروت کشته شده است، گفته بود: «نصرالله تصمیم گیرنده مرکزی و تنها تایید‌کننده هر تصمیم راهبردی-رزمی و در بعضی موارد تصمیم‌ گیرنده در امور تاکتیکی سازمان بود. سازمان تروریستی حزب‌الله با رهبری وی در هشتم اکتبر در کنار حماس وارد جنگ با اسرائیل گردیده و کشور لبنان و نیز منطقه را به بحرانی جدی کشاند. ارتش اسرائیل به ضربه زدن به هر کسی که عملیات تروریستی علیه شهروندان اسرائیل را عملی ساخته و یا ترویج نماید ادامه خواهد داد.»

تایید خبر کشته شدن حسن نصرالله از سوی حزب‌الله لبنان در حالی صورت می‌گیرد که این گروه پیشتر به خبرگزاری‌های رویترز، فرانسه و رسانه‌های محلی در لبنان و ایران گفته بود که رهبرش “زنده و سالم” است.

تایید رسمی خبر کشته شدن حسن نصر‌الله، دبیرکل گروه تروریستی حزب‌الله لبنان در جریان حمله هوایی اسرائیل به مقر این گروه در بیروت، واکنش یکدست مقام‌های حکومت ایران از جمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و همچنین چهره‌‌های طیف اصلاح‌‌طلب حکومت را به دنبال داشت.

علی خامنه‌ای، نصرالله را “پرچمدار مقاومت در منطقه” و “رهبر مدبر سیاسی” توصیف کرد و مدعی شد که او در شرایطی کشته شد که “سرگرم طراحی برای دفاع از مردم بی‌پناه ضاحیه‌ بیروت و خانه‌های ویران‌شده و عزیزان پرپرشده‌ آنان بود.”

تائید کشته شدن نصرالله از سوی رسانه‌های ایران

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران نیز با انتشار پستی در شبکه اکس (توئيتر سابق) از کشته شدن رهبر شبه‌نظامیان حزب الله لبنان خبر داد.

این در حالیست که رسانه‌های ایران از خبرگزاری ایرنا گرفته تا روزنامه کیهان، کشته شدن نصرالله را تاکنون تکذیب کرده بودند. کیهان صبح روز شنبه نوشته بود: «سید محبوب مقاومت در سلامت است.»

در این میان، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز روز شنبه در پیام خود درباره رخدادهای اخیر در لبنان گفت که “سرنوشت منطقه را نیروهای مقاومت و در راس آنان حزب‌الله سرافراز رقم خواهد زد.

خامنه‌ای در ادامه بیانیه خود با بیان این که حزب‌الله لبنان، “رهبری کم‌نظیر را از دست داد” مدعی شد که آنچه که حسن‌نصر‌الله “در لبنان پایه‌گذاری کرد” به سایر گروه‌های اصطلاحا “محور مقاومت” جهت بخشیده است و “با فقدان او از میان نخواهد رفت.”

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه با به کارگیری ادبیات تهدیدآمیز، اسرائیل را به “ضربات کوبنده‌تر جبهه مقاومت” تهدید کرد و با اشاره به ادامه فعالیت حزب‌الله پس از کشته شدن عباس موسوی، رهبر اسبق گروه تروریستی حزب‌الله لبنان در سال ۱۹۹۲ میلادی، اظهار داشت که خون حسن نصرالله نیز “بر زمین نخواهد ماند.”

اظهارات خامنه‌ای مبنی بر پیروزی حزب‌الله در حالی بیان‌ می‌شود که حملات بی‌امان اسرائیل به نیروها، تجهیزات و مقرهای فرماندهی حزب‌الله، ضربات بسیار سختی به این گروه وارد کرده و این گروه تروریستی را در معرض نابودی قرار داده است.

در این پیام خامنه‌ای به کشته شدن مردم در لبنان اشاره کرد اما درباره کشته‌شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان اظهارنظری نکرد.

پزشکیان: آمریکا در کشته شدن نصرالله هم‌دست است

در ادامه واکنش‌ها به کشته شدن حسن‌نصر‌الله دبیرکل گروه تروریستی حزب‌الله لبنان در حمله اسرائیل به بیروت، مسعود پزشکیان رئیس‌ جمهوری اسلامی نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن تمجید از رهبر کشته شده حزب‌الله، او را “رهبر جاویدالاثر” نامید و گفت که نام او “تا ابد در تارک اسلام خواهد درخشید.”

بیشتر بخوانید: حزب‌الله کشته‌شدن حسن نصرالله را تایید کرد

پزشکیان در ادامه پیام خود همچنین مدعی شد که “جامعه جهانی فراموش نخواهد کرد” که فرمان این حمله “از نیویورک صادر شد” و آمریکایی‌ها نمی‌توانند خود را از هم‌دستی با اسرائیلی‌ها “تبرئه کنند.”

واکنش سایر مقام‌های حکومت ایران به کشته شدن نصر‌الله

خبر کشته شدن حسن‌نصر‌الله دبیرکل گروه تروریستی حزب‌الله لبنان در حمله اسرائیل به بیروت، واکنش طیف‌های مختلف حکومت ایران را به دنبال داشته است. در همین راستا غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز با تهدید اسرائیل مدعی شد که حزب‌الله، اسرائیل را به “شکست‌های مفتضحانه” کشانده و تل‌آویو “رو به اضمحلال و ازاله” است.

بیشتر بخوانید: پیام خامنه‌ای درباره حملات اسرائیل به لبنان

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که حزب‌الله کادر اصلی فرماندهی خود را در پی حملات بی‌وقفه اسرائیل از دست داده و سازماندهی مجدد این گروه دست‌کم در کوتاه‌مدت از نگاه ناظران سیاسی بعید به نظر می‌رسد.

از جمله سایر واکنش‌ها به خبر کشته شدن حسن‌نصر‌الله، می‌توان به پیام‌های تسلیت چهره‌های مختلف دو طیف اصلاح‌طلب و اصول‌گرا شامل محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، سید محمدخاتمی، رئیس‌ جمهور اسبق و محمدجواد ظریف، مشاور امور راهبردی رئیس‌جمهور حکومت ایران اشاره کرد که همگی در پیام‌های خود با ادبیاتی تقریبا مشابه، به محکوم کردن اسرائیل و ستایش از حسن نصر‌الله پرداختند.

پیام تهدیدآمیز حوثی‌ها؛ واکنش اردوغان بدون نام بردن از نصرالله

افزون بر مقام‌های حکومت ایران، شبه‌نظامیان حوثی در یمن نیز که از جمله گروه‌های اصلی نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه محسوب می‌شوند، روز شنبه ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) با انتشار بیانیه‌ای به سوگواری برای کشته شدن سید حسن نصرالله پرداختند و مدعی شدند که پس از کشته شدن او، روحیه جهادی نیروهای نیابتی “در لبنان و تمام جبهه‌های مقاومت قوی‌تر و گسترده‌تر خواهد شد.”

همچنین رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه نیز روز شنبه ۲۸ سپتامبر (۷ مهر)، حملات اخیر اسرائیل به لبنان را محکوم کرد و آن را بخشی از سیاست “نسل‌کشی، اشغال و تجاوز” اسرائیل توصیف کرد و از شورای امنیت سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی خواست تا “اسرائیل را متوقف کنند.”

اردوغان در پیام خود بدون ذکر نام نصرالله، اعلام کرد که “ترکیه در کنار مردم و دولت لبنان ایستاده” و ضمن ابراز تسلیت به کشته‌شدگان در حملات اسرائیل، خواستار موضعی “قاطع‌تر” از سوی جهان اسلام شد.

تایید رسمی کشته شدن سیدحسن نصرالله، رهبر ۶۴ ساله گروه تروریستی حزب‌الله لبنان و مهم‌ترین عامل گروه‌‌های نیابتی جمهوری اسلامی در جنگ خاورمیانه، در جریان حمله غافلگیرکننده روز جمعه ۲۷ سپتامبر (۶ مهر)، بسیاری از ناظران سیاسی را با پرسش‌های گوناگونی درباره آینده معادلات سیاسی خاورمیانه روبرو کرده است.

حسن نصرالله در ۳۱ اوت ۱۹۶۰ میلادی در شرق بیروت به دنیا آمد. او سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان و از بنیانگذاران آن در سال ۱۹۸۲ به شمار می‌آید. جمهوری اسلامی در تاسیس این گروه تروریستی نقشی تعیین‌کننده داشت.

حسن نصرالله، پس از کشته‌شدن عباس موسوی در فوریه ۱۹۹۲،  به عنوان دبیرکل این گروه انتخاب شد. نصرالله زمانی دبیرکلی حزب‌الله را پذیرفت که تنها ۳۲ سال داشت.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله